Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Davek na motorna vozila

Davek na motorna vozila

Mogoče še kdo ne ve, da so družine s 3 ali več otroki upravičene do povračila davka na motorna vozila. (DMV je del maloprodajne cene in je odvisen od osnovne cene vozila.)

Sama tega namreč nisem vedela in sem bila prijetno presenečena, ko me je na to opozoril prodajalec.

Mislila sem, da se je ta ugodnost končala že pred leti …

ta davek obstaja samo je drugačen kot pred leti ..za primerjavo mi smo za avto plačali 5,5 miljonov potem smo šli z računom in potrdili da nas je res toliko na davčno in tam so nam res v razumnem roku odgovorili…dobili smo nazaj dobrih 200 tisoč in 3 leta ne smeš avta prodat drugače jih vrneš

upam da ti še kdo odgovori…

Drži kar je napisala mama5 – le še to bi dodala, da mora biti avto nov in plačan z gotovino (verzija pol zdaj, pol čez eno oz. dve leti – odpade).
Torej dobiš povrnjen DMV le, če imaš gotovino za nakup povsem novega vozila. Mi smo kupili Peugeot 307 SW in dobili povrnjenih (seveda z dokazilom na davčni, da imamo tri otroke mlajše od 18 let) 130.000 sit. Ni veliko, nekaj pa je.

Ja, dosti zahtevni pogoji so, pa DMV se odšteva od osnovne cene, torej še pred DDV. Mi imamo namen nekaj kupovati, pa raje gledamo za kako testno različico, ker je več popusta kot ti pa ta odbiti davek navrže.
Kaj pa vem, no…

Se pravi če nimaš denarja za novega, ki stane 6.800.000 in kupiš avto star tri leta za dobrih 3.800.000 pa ne moraš zaprositi za vračilo DMV-ja. Čeprav smo prodajalcu prav tako plačali DMV pri nakupu in nam je zato dal potrdilo da je DMV plačan pri uvozu (avto je uvožen iz Belgije-rabljen).

Ne moreš. mi smo kupili sharana za 6.600.000 novega in dobili 450.000 nazaj!

L

Ni res, da lahko dobiš vračilo samo, če kupiš avto z gotovino. Mi smo ga kupili na finančni lizing, pa smo ravno tako dobili vračilo. Priložili smo potrdilo lizing hiše, da je vozilo kupljeno na finančni lizing in je šlo brez problemov.

šE TO: Osnovno ceno, od katere davkarija obračuna DMV, pridobijo od generalnega uvoznika vozila in ni nujno enaka ceni, navedeni na računu ( brez DDV ) seveda. Zato je praktično nemogoče vnaprej vedeti, koliko dobimo nazaj.

nn, kje si pa to vlagal. Kajti meni je bilo ravno tako kot predhodnikom razloženo, da lahko dobiš dmv nazaj le če je avto kupljen z gotovino ali pa s kreditom, ker v tem primeru se avto vpiše kot lastnika direktno nate. V primeru lizinga pa lastnik avtomobila do odplačila lizinga nisi ti?!?!?

A si ti vlagal po odplačilu lizinga?

Always look on the bright side of life!!!

Tudi mi smo kupili avto na leasing in dobili povrnjen DMV. Brez problema.

Ne morem verjet, kaj berem?
Mi smo lani kupili Espaca, takrat še samo z tremi otroki, zdaj jih imamo pet, pa nas noben ni opozoril, da lahko dobimo to vrnjeno.
V kakem času pa to zastara?

pOLKIČI NA DAVKARIJO.

Pri testnem tudi dobiš vrnjeno, saj je to takorekoč nov avto, kupljen direktno od zastopnika, ne iz druge roke.
Morajo pa biti vsi otroci do 18, pa tri leta ne smeš prodat.
Avto pa mora biti tvoj, kako naj ti drugače vrnejo davek?

Živijo!

Vaše današnje pisanje me je spodbudilo, da sem dvignil telefon in poklical direktno na davkarijo (Urad Lj, Moste-Polje).

Moje vprašanje je bilo sledeče: z ženo sva kupila oktobra 2005 avto na finančni leasing, avgusta 2005 se je rodil tretji otrok (vsi so stari pod osemnajst)!
Ali lahko, vloživa vlogo ali ne glede na to, da je eno leto preteklo od nakupa in glede na to, da imava avto na leasing.

Prijazna gospa mi je odgovorila (prijaznosti na davkariji nisem vajen): zadeva zastara po PETIH LETIH.
Na vprašanje leasinga pa je odgovorila, da če gre za finančni leasing ni nobenega problema, k vlogi moraš vložiti dodatno še pogodbo o finančnem leasingu, fotokopijo prometnega dovoljenja in izjavo sozakonca (ki po poteku leasinga ne bo lastnik), da v roku treh let takšne vloge za vračilo davka ni vlagal!

Zelo čudno se ji je tudi zdelo zakaj, me prodajalec ob nakupu ni opozoril na to in zakaj mi k računu za avto ni predložil poseben obračun davka. (v našem primeru je prodajalec vedel, da imamo tri otroke , saj je bil ravno to razlog zamenjave avta)!?

Sedaj pa veselo na delo oz. na pisanje vlog!

Lp, Tevž

bravo, tevžek, kako si prijazen…kako pa kaj ženin trebušček? 😉

pozdravček, metka 😉

Hvala, kar gre! Predviden datum veselega dogodka bo 8.7.2006! Smo kar v redu, razen kar je ženi slabo odkar je zanosila, pa še ji bo (če sklepam po prvih treh otročkih).

Se kar rihtamo, sedaj pa hitim je treba kej za Miklavža naštimat! Otroške očke se že svetijo!

Je pa bilo v nedeljo kar zanimivo, ko je bil Miklavž v farovžu in je imel sabo parklje.
Šok terapija, ki so jo otroci dobili drži še danes pa še kakšen dan bo….

Lp, Tevž

Torej, da končam na temo DMV (davek na motorna vozila). Vlogo sva vložila 3.1. 2007 in na najino veliko presenečnje 9.2.2007 dobila vračilo
davka v znesku 1.027, 33 EUR.

Edini trik v celi zadevi je, da ne smeš avtomobila prodati prej kot v treh letih od dneva nakupa.

V primeru predčasne prodaje moraš sorazmerni del z zakonskimi obrestmi vračat!

Upam, da vam takšne informacije pridejo prav.

Lp, Tevž

New Report

Close