Najdi forum

Lep pozdrav,
imam otroka s posebnimi potrebami – horeoatetoza, mikrokranija. Zanima me, kakšno potrdilo potrebujem, da lahko uveljavljam 50 % znižanje dohodnine.

Mateja

Po novem zakonu o dohodnini, se ta olajšava uveljavlja z odločbo CSD, da si upravičen do dodatka za nego otroka s posebnimi potrebami. Kako je pa z letom 2004, pa še ne vem- tudi sama bom zdaj prvič to uveljavljala
Manja

Mateja,

Običajno vam 50% olajšava za otroka s PP pripada, če lahko uveljavljate dodatek za nego. Dohodnini lahko dodate fotokopijo odločbe o dodatku za nego ali potrdilo zdravnika. Nekateri starši k napovedi priložijo tudi zdravniške izvide.
Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Za lansko leto novi zakon ne velja. Odločba CSD bo dokazilo šele za letošnje leto. Ravno danes sem to preverjala na DURS, ker sem hotela izpolniti napoved, pa v navodilih kot dokazilo ni omenjena odločba CSD. Na DURS so rekli, da je dokazilo mnenje zdravnika ali pa potrdilo o uvrstitvi otroka v razred zmerne, težje… duševne ali telesne okvare (preberite navodila na obrazcu napovedi). Meni je lani tako odločbo napisala socialna delavka kot vodja take komisije v okviru razvojne ambulante, kjer je voden otrok, ki daje mnenja na podlagi otrokove zdravstvene dokumentacije.
Kot rečeno, zakon za nazaj ne velja, kar je v bistvu logično.

T.

New Report

Close