Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic darovano seme

darovano seme

Spoštovani,

zanima me kako je z darovanim semenom v primeru daljše nedajavnosti v zvezi z postopki. V kolikor sem prav seznanjena, ko dobiš enkrat donorja imaš 4 doze semena pripravljena za naprimer mene in še en par.
Zanima pa me naslednje kaj se zgodi v primeru da sem jaz eno dozo že porabila nato pa imam enoletno pavzo z postopki zaradi okoliščin, ki mi ne dopuščajo pristopa k postopku. Ali pravico do ostalih treh doz izgubim oz. če ne ko pridem po letu dni na postopek ali me seme mora čakati?

prosila bi za natančen odgovor. Odločitev da ne morem na postopek v naslednjem letu je predvsem povezana z menjavo službe .

Hvala,

Sunday

Spoštovani!
Seme darovalca običajno rezerviramo za pacientko, ki ga potrebuje, saj je tako tudi nadzor nad uporabo in rezultati terapije lažji. Če boste v resnici za daljši čas prekinili postopke, pa je najpametneje, da nas o tem obvestite, da se dogovorimo o postopkih potem!

Sašo Drobnič, dr.med. spec. ginekologije in porodništva Ginekološka klinika Klinični center Ljubljana Šlajmerjeva 3 1000 Ljubljana tel.: 01-522-6074 (od9h do 12h) http://www.daruj.com

Spoštovani!

Z mozem potrebujeva moškega donorja, pa imam v zvezi s tem nekaj vprašanj. Slišala sva da je potrebno iti na nekakšne razgovore k psihologu, soc. delavcu in pravniku. V zvezi s tem naju zanima ali se to opravlja v Ljubljani, ali se to lahko opravi vse v enem dnevu, in kakšen namen naj bi ti posveti imeli? Zanima naju tudi kakšna je čakalna doba, glede na to da še nimava v roki vseh papirjev (se pravi tudi koliko časa traja pridobivanje vse papirologije). Ob tem pa tudi razmišljava da bi se mogoče odpravila kar po kakšnega čeha, pa naju zanima kakšne so tam kaj okvirne cene za take primere, in kakšne dokumente potrebujeva za tja.

Hvala vam za vse uporabne informacije ki mi jih boste posredovali!!

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Psihosocialno in pravno svetovanje pri prejemnih parih zahteva zakon, tako da so prejemni pari zagotovo seznanjeni z vsemi posledicami prejetja darovanih spolnih celic (recimo, če bi prejemni par ali eden od partnerjev čez leta poskušal dokazati, da otrok po OBMP z darovanimi spolnimi celicami ni njun oz. njegov/njen in bi se mu želel/a odpovedati…). Potrebno je seveda predvideti tudi najbolj redke, vendar za otroka zelo neljube dogodke.

Ta svetovanja opravite v centru, ki vas pošilja na postopek, oz. lahko tudi pri nas. Če je potrebno, termine uskladimo tako, da vam ustreza. Sicer pa zaradi svetovanj ne skrbite, za to, da boste vse to opravili, bo poskrbel vaš ginekolog.

Pri nas je čakalna doba na darovalca trenutno najmanj eno leto, dokumentacijo pa lahko, če niso potrebne dodatne preiskave, uredite takoj. O pogojih OBMP z darovanimi spolnimi celicami na Češkem pa povprašajte preko spletne strani http://www.pronatal.cz.

Svetujem vam, da se o vseh manjkajočih informacijah pogovorite še s svojim ginekologom.

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close