Darovanje jajčec brez zdravil
Spoštovani,
Darovalke mlajše od 20 let so bolj izjema. Glede vpliva darovanja pri teh letih je to odvisno od vsake posameznice, kakšna oseba je in kako se na postopek pripravi.
Ženska z amenorejo ne more darovati.Če pa se ciklus spontano uredi, lahko daruje.
Lepo pozdravljeni,
Pozdravljeni
stara sem 41 let, moje zdravljenje v MB se po treh letih ne premakne z začetne točke, se ne odzovem na zdravila. Vsi mi že predlagajo Prago ter darovanje, pa me zanima, če to obstaja v Sloveniji, če je (sploh) že daroval folikle oz. jajčne celice in/ali so pri nas že bili tovrstni postopki. Že obstaja banka/lista? Zanima me zato, ker je nekaterim, ki ne moremo imeti otrok, tujina pač predraga…
LP pikapoka41
Spoštovani,
pri nas je indikacija za postopek z darovanimi jajčnimi celicami prezgodnja menopavza pred 40. letom starosti. V take, primeru mora na pobudo Konizlija za OBMP enega izmed treh centrov za OBMP postopek odobriti Državna komisija za OBMP. Po odobritvi se par uvrsti na čakalno listo za OBMP.
Do sedaj smo je darovalo jajčeca pri nas 50 darovalk. Rodilo se je 10 otrok. Ker je darovalk pri nas malo, pari gredo na osotek tudi v tujino. Povračil stroškov s stani ZZZS pa je možno le v primeru, da je postopek odobrila Državna komisija za OBMP.
Lepo pozdravljeni,
Midva z možem sva imela že 4 IVF postopke. Pravijo, da so jajčeca preslaba. Trenutno sicer še enkrat poiskušamo, pa ni kaj dosti upanja. Kako pa poteka prijava za darovalsko jajčece? A je treba dolgo čakati? Imava pa že eno deklico, staro 8 let. Bila brez problemov-naravno. Doktor pravi, da sva imela srečo. Sedaj se trudiva že 4 leta. Stara sem 34 let. Hvala za odgovor.
Spoštovani,
v Sloveniji se postopki OBMP z darovanimi jajčnimi celicami delajo le v primeru, ko je FSH povišan in ko ni dobiti jajčeč v več poskusih pri ženskah mlajših od 40. let. Če imate svoja jajčeca, postopek z darovanimi jajčnimi celimi ni indiciran.
Lepo pozdravljeni,
Pozdravljeni!
Zanima me, ali je možno, da bi darovala jajčeca na tak način, da bi mi jih odvzeli kar sočasno s sterilizacijo pri laparoskopski operaciji. Imam namreč napotnico za sterilizacijo z izključitvijo endometrioze in že izdan sklep, ki mi sterilizacijo dovoljuje. Meseca marca bom dopolnila 36 let, 15.2. pa sem naročena v Leonišču, zato bi rada informacije pridobila že pred tem.
Zadnjič sem namreč na GK videla plakat in nimam nobenih zadržkov, da ne bi darovala jajčec, če bi se dalo to storiti kar med že odobrenim postopkom. Imam namreč dva zdrava otroka, rojena s CR, zaradi medicinske indikacije pa sem se odločila za sterilizacijo.
Hvala za vaš odgovor!
Spoštovani,
darovanje jajčec ob sterilizaciji je načeloma možno, edini problem je v tem, da sterilizacije ne opravljamo ob sobotah ali nedeljah in bi bilo potrebno natančno uskladiti hormonsko stimulacijo in pričakovani dan punkcije, da ta ne bi bil čez vikend. Predlagam, da se zglasite k nam na posvet, da proučimo vaš ciklus in se pogovorimo o možnostih.
Lepo pozdravljeni,