Darovani zarodek
Pozdravljene,
Vem, da je bilo na tem forumu že veliko povedanega o darovanih zarodkih, nisem pa zasledila, kje ste opravile vsa možna testiranja, predno ste se odpravile na Češko. Tudi jaz sem na tej poti in dobila sem cel spisek vseh možnih krvnih/imunoloskih testov, ki jih moram opraviti in bi bila vesela vsakega namiga kam se obrniti.
Hvala
Hvala za vse predloge. Tudi midva se dogovarjava z kliniko Reporofit. Izvedela sem, da se da skoraj vse preiskave opraviti v Banja Luki, v enem izmed laboratorijev, ki je tudi v Beogradu, če bo še katera rabila…. Zanimivo, res, da moram jaz opraviti vse to, ko je pri nama moški faktor problem, sama sem načeloma čisto zdrava, vsaj do sedaj niso odkrili še ničesar…
Hvala Lenčka za informacije. Tudi jaz sem jim predložila vse možne sveže izvide pa so mi kljub temu priporočili da se opravi celotna imunologija in ERA test, ki ga ne moreš opraviti očitno nikjer v Sloveniji. Vse krvne teste sem lahko opravila v Banja Luki za polovično ceno, resnično sem bila pozitivno presenečena, ker ko sem poizvedovala v Sloveniji, tega sploh ne opravljajo. Tako, da če bo še katera rabila resnično priporočam. Lenčka, si ti v Reprofit imela transfer zamrznjenega zarodka? Ti je endometrij izmeril tvoj ginekolog ali si se obrnila na koga drugega? Hvala
Najlepša hvala LenčkaM. Za podporo si verjetno jemala Estrofem in Estimo, ali so ti priporočili kaj drugega? Si zdravila kupila kar tam ali v Sloveniji? Oprosti za vsa vprašanja… Upam, da se vse pridobivanje dokumentacije čimprej odvije in se odpraviva končno v Brno in da se vse skupaj srečno konca😊.
Na kliniki Reprofit sem dobila recept za zdravila, kupila sem jih pa v lekarni, ki je v isti stavbi kot klinika (sicer ni del klinike). Dala sem ene 75 eur zanje vsakič, kupila sem jih 2x (ob konzultaciji pred postopkom in potem po transferju).
Jemala sem:
– medrol 2 tableti po 4mg zjutraj
– estrofem 1 tableto po 2mg zjutraj, opoldne in zvečer
– aspirin 100 1 tableto opoldne
– utrogestan (vaginalno) 4 tablete po 100mg zjutraj in zvečer (to je kot estima pri nas)
Medrol, estrofem in aspirin sem začela jemati prvi dan menstruacije, utrogestan pa 12 dan oz. kot ti ga določijo glede na stanje ultrazvoka. Vsa zdravila pa sem potem jemala v istih odmerkih do dopolnjenega 12. tedna (no, na lastno pest sem podaljšala do 13. tedna).