Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Darovana moška celica – Češka

Darovana moška celica – Češka

Pozdravljene,

mene pa zanima, če je tu kakšna, ki bi se javila in povedala kaj več o svoji izkušnji postopka IVF – darovana celica v tujini (po možnosti Češka)

Zanima me pa predvsem:
– katero kliniko ste izbrale in zakaj?
– koliko časa ste preživele v Pragi?

Z možem bi zelo težko pustila službo in odšla za cel mesec tja. V kolikor se da bi rajši začela tu in potem kasneje potovala tja in ostala do konca postopka. Seveda pa ne veva še dosti o tem in bi bila res vesela kakršnekoli informacije na to temo.

Že vnaprej se vam res lepo zahvaljujem za delitev vaših izkušenj.
Hvala!
Lp, LU

Zdravo,
jaz sem tak primer. In sicer sva se odločila za tujino, ker je čakalna doba v SLO za darovane moške celice, za naju predolga. Izbrala sva Brno (ker je bližje kot Praga), na podlagi prvega kontakta s kliniko pa sva se odločila za Reprofit. Zaenkrat vse OK!

Tudi midva sva se tudi spraševala, koliko dni bova odsotna iz službe v času IVF in sploh ni bilo tako hudo. Midva sva šla v Brno na 8. dan ciklusa, ko je bil predviden prvi UZ, drugi UZ je bil 11. dan, 13. dan punkcija in 19. dan je bil prenos. V brnu sva torej spala 12 noči. Za naju je bil to prvi IVF postopek, zato sva se odločila, da sva gor ves čas, da se ne stresirava še dodatno z iskanjem izvajalcev UZ (avgusta so poletni dopusti) in s potmi gor-dol.

Sicer pa je mogoče, da opravljaš UZ-je v SLO, in greš na Češko samo na punkcijo in potem na prenos.

Če bosta začela iskati kliniko, se vama splača kontaktirati par klinik, jim zastaviti vprašanja, in potem se odločita katera klinika vama je ljubša.

cene klinik se malenkostno razlikujejo, ampak računajta, da je okvirna cena za celoten postopek (torej plačilo kliniki) od nekje okoli 3500-4000 EUR (torej priprava protokola, UZ-ji, punkcija, prenos, zamrzovanje 1-2 zarodka, nadaljnje je treba ponavadi plačati). Dodaten strošek je donorsko seme (do 500 EUR) in hormoni (odvisno od količine, ki jo predpiše dr)-ponavadi od 1000-1500 EUR.

Skratka, po mojih ugotovitvah se končna cena IVF + donorskega semena+zdravil giblje od nekje 5.000-6.000 EUR. Gre res za grobo oceno, ravno toliko, da dobita občutek.

Najlepše se zahvaljujem sa odgovor.
Malce sem že kontaktirala klinike in zaenkrat sem dobila dober občutek v Reprofitu, gospa ki komunicira z mano je zelo prijazna in res zelo odzivna, zato bi se skoraj najraje obrnila na njih. Vseeno pa pri takšnih zneskih in postopkih raje malce preverim pri komu, ki je te postopke že dal skozi.
Poizkusila bova najprej vrjetno varianto, da bi UZje delala pri nas. Se za takšne zadeve lahko obračam na kliniko kjer sem imela IVF v SLO ali na svojo ginekologinjo?

Ali sta vidva tam že uspela?

Hvala, LU

kje delas UZ-je je odvisno od pripravljenosti tvojega osebnega ali neplodnostnega G to izvajati na stroske zzzs in seveda od njihovega ordinacijskega casa (uz-je moras torej narediti tisti dan, ko ti klinika to odredi, cetudi je to sobota/nedelja/praznik.

jaz sem jih bila primorana delati tudi samoplacnisko pri nakljucno izbranih G, ki so imeli na izbrani dan ordinacijski dan.

uspel je prenos prvega zmrznjencka, a je zal prislo v 7tednu do zadrzanega splava

New Report

Close