darovala bi
Pozdravljeni!
Sem sicer na začetku nosečnosti, pa vendar… V meni se je prebudila velika želja po tem, da bi pomagala z darovanjem jajčec. Pravzaprav bi se za ta korak odločila skupaj s fantom, torej bi tudi on daroval seme. Skupaj sva že ustvarila majhno bitjece, zdaj bi rada skupaj pomagala drugim.
In seveda me zanima cel kup stvari. No, za začetek le nekaj vprašanj.
Popolnoma jasno mi je, kako darujejo moški (saj so plodni vsak dan), ne razumem pa, kako to poteka pri ženskah (ki so plodne le enkrat na mesec). Jo potrebno priti večkrat ali kako?
Se uporabijo vse darovane celice, ali je možno, da nekatere izločite brez, da bi darovalcu to povedali? Ima darovalec možnost izvedeti ali so bile njegove celice uporabljene (če je z njegovimi celicami prišlo do nosečnosti)? Morda se vam bo zdelo malo čudno, vendar bi rada vedela, ali sem komu dejansko pomagala (jasno, ko bom darovala, ne zdaj).
Hvala za odgovore vnaprej, lep dan in lepe praznike.
Spoštovani!
Pridobivanje jajčnih celic je seveda bolj komplicirano od pridobivanja semenčic darovalcev. Postopek je za darovalko enak postopku zunajtelesne oploditve (spodbujanje ovulacij, kontrole, punkcija ), vendar brez prenosa zarodka, ki ga opravimo prejemnici. Postopek je za ženske bolj zamuden in neprijeten, zato ga vsaki morebitni darovalki podrobno opišemo. Število darovanj nalčeloma ni omejeno, prevelikega števila pa vseeno ne priporočamo. Za oploditev uporabimo le morfološko zdrave celice, ki jih prepoznamo pod mikroskopom.
Informacij o postopkih z darovanimi celicami pa žal ne dajemo. Zakon pa tudi izkušnje iz prakse nam velevajo, da tega ne naredimo, ker je po našem prepričanju to boljše za vse!
Lep pozdrav!