Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja darilo za vzgojiteljico in pomocnico

darilo za vzgojiteljico in pomocnico

Moj sin je letos prvic v vrtcu. Zanima me ali obstaja obicaj, da se vzgojiteljici in pomocnici za Bozic ali Novo leto kupi darilo? Meni je to brezveze in izgleda kot prilizovanje, vendar ne zelim da bi bili mi edini ki nebi kupili darila. Ali mi lahko poveste kaksni obicaji so glede tega pri vam?

Lp
Jasmina

No, jaz ne bi gledala na to kot na prilizovanje…

Pri nas smo to opravili tako, da smo doma sami izdelali voščilnice, zraven pa smo dali še kakšno svečko…toliko, da je ena pozornost.

Ob takih praznikih jima ponavadi nesem kavico in bombone. Mislim, da to ni prilizovanje, ampak majhna pozornost.

Ne samo za novo leto, pri nas nosijo tudi ob zaključku vrtčevskega leta (konec junija). Mi nesemo samo za novo leto (razen če se ob koncu leta za vedno razidemo). Darilo kombiniramo – nekaj izdelamo doma, priložimo pa še malo kave ali manjšo bombonierico (a la After eight – ta mali, seveda).

Tudi mi nesemo v vrtec za novo leto kakšno malenkost – kava in bonboniera, prav tako nekaj ob zaključku “šolskega leta.”
Tudi jaz mislim, da to ni prilizovanjem, ampak samo majhna pozornost.
lp, Mojca

Pri nas pa smo se starši zmenili (ena mamica je prijazno prevzela organizacijo), da vsak nekaj prispeva in se denar zamenja za bone v Muellerju. Potem pa si lahko vsaka kupi kar ji odgovarja. Smo pa še v jaslih, tako da je otrok samo 12 in je najbrž lažje, kot v kakšnih večjih skupinah.

Mi nesemo samo za novo leto. Lani sem kupila vsaki eno dobro in ne drago bonboniero in jo lepo zavila. Letos sem sama naredila lučke in jih bom nesla. Tudi meni se zdi to samo majhna pozornost. Sama sem veliko let delala na takem delovnem mestu, kjer smo se z določenimi ljudmi vsak dan srečevali, ker sem za njih pač opravljala določene storitve in sem bila zelo vesela, če so se ob novem letu name spomnili s kakšnim skromnim darilcem.
Spomnim se gospe, ki je vsako leto prinesla 100g čokolado in to čokolado je vedno tako lepo zavila. To mi je zelo veliko pomenilo. Vem, ne bi ji bilo treba saj sem bila plačana za tisto kar sem ji delala ampak tudi take stvari človeku polepšajo življenje in zato tudi sama rada razveselim tiste, s katerimi sem na tak ali drugačen način povezana.

Lp Zala

Jaz bom nesla vsaki eno svečo in bonboniero, to pa zato, ker sem zelo zadovoljna kako skrbita za mojega otroka.

Janca1

Tudi pri nas imamo navado da nesemo eno malenkost oz pozornost.
Lani smo nesli doma nerejene šatulje in notri kavo, letos pa bodo dobile doma nerejene šalčke in dodano suho sadje….

Lep pozdrav Majda

Je tu katera, ki ne nosi daril? Če povem po pravici (smo prvo leto v vrtcu), sploh nisem pomislila na nobeno darilo… Grešim?

Tudi jaz nisem pomislila na kakšno darilo, pa kot vidim iz odgovorov, da to vsi oz. vse počnete.
Kot lahko razberem je to že nekaka obveza, čeprav vrtec plačujemo. Res je, da je to zelo lepo, vendar pa se sprašujem kje se to sploh začne in konča. Če začneš dajati darila v vrtcu, potem je lepo, da daš tudi vratarju v službi, ker je prijazen in te lepo pozdravi, trgovkam, ker te lepo postrežejo, frizerki, ker je takoooo prijazna,… itd.

Vsak od nas je plačan za svoje delo (pravično ali ne – to je drugo vprašanje), vendar pa je moje mnenje, da je nošenje daril v vrtec oz. v šolo (kar je skoraj isto) nenormalno oz. meji že na korupcijo, ki se začne pri vsaki najmanjši stvari….

Ja, začne se v vrtcu z bonboni, konča v osmem razredu osnovne šole z – sedežno garnituro iz ratana!!!! ISTINA! Veliko staršev sploh ni vedelo kaj so otroci kupili, ker “so itak celo leto nekaj pobirali” Dostavili so jo direktno iz trgovine. Ko se je gospa učiteljica staršem že med počitnicami zahvalila jih je nekaj skoraj kap!
Tako, imejte mero! Voščilnica bo čisto dovolj!

New Report

Close