darilo za starejsega sorodnika
Težko bi ti v tej zadevi pomagala s kakšno mislijo, idejo … , sploh, ko praviš, da je že samo srečanje v resnici veliko darilo.
Morda pa bi človeku v tej starosti prav prišla kakšna povečana in uokvirjena slika iz njegove mladosti, pa naj bo to slika njegovega najljubšega kraja, mesta, ali pa morda “gasilska” slika njegovih? Kdo bi vedel?
Imela sem 93 let starega očima, ki ga je kar nekaj let hudo mučil starostni diabetes. Vsako leto sem mu za darilo ob rojstnem dnevu pripravila zgolj pleteno košarico daril iz polic za diabiteke ali iz police sadja (vsakga sadja po en primerek!) in zavila vse skupaj v celofan !
Tudi košarice pomaldanskega cvetja se je vedno zelo razveselil: trobentice, velikonočnice, zimzelem, bršljan ….
marija (1)
Kakšno pa je sicer njegovo materialno stanje? Za nekatere sloje v Srbiji je prava beda in v tem primeru, pa naj bo še tako neumno slišati, bo kak euro bolj prav prišel. Ali pa če veš, da potrebuje kako zdravilo, ki se ga v Srbiji težko dobi.
Če pa denar ni problem, potem je morda uokvirjena fotografija njegovega domačega kraja res pravi odgovor. Če pa ni nikoli živel v Sloveniji, pa gasilsko sliko vsega slovenskega sorodstva.
Pločevinka za žgane pijače za notranji žep suknjiča z dobro slovensko slivovko.
Medexova zbirka različnih medov v darilni embalaži.
Pipa, če kadi.
No, nekaj sem jih natresla. Če se še drugi tako potrudijo, se ne boš mogla odločiti.