Najdi forum

Darilo za RD

V nedeljo smo povabljeni na zabavo za rojstni dan, ki ga praznuje 4 letnica. Deklica ima prakticno vse igrace, in se mi niti ne sanja kaj naj ji kupim. Mimogrede, mojemu sinu so oni kupili skiro, ceprav sem izredcno narocila, da ne. Naj kupim pametno darilo?
Hvala za nesvete

Knjigo, če imajo doma računalnik kak interaktivni CD rom (DZS jih ima kar nekaj luštnih že od 4. leta naprej), to pa, da tebe niso poslušali, ko si dejala, da ne skiro, se mi zdi pa malo nesramno…
Ja, kupi pametno darilo!
T.

Kakšno knjigo, otroški CD ali kaseto, mogoče kaj za obleč. Ne vem o kakšni vrednosti darila razmišljaš. Dražje darilo, nekaj cenejšega? Gre morda za bljižnje sorodnike ali za samo za znance? Sklepam, da prvo, če so ti oni kupili skiro. Če prav res ni prav, da niso spoštovali tvoje želje. Gre morda za dokazovanje?

Zdi se mi da mora biti darilo vedno nekaj s čimer otroka razveselimo. Pustite želje staršev in vzgojo in ostalo navlako. Pametne igrače se lahko kupujejo tudi takrat, ko ni rojstni dan.Razen seveda, če je otrok pametne igrače zelo vesel.Kaj so oni podarili vašemu otroku sploh ni važno.

Seveda je vazno, sin je dobil prevelik, pretezek skiro za svojo starost, ki ga sedaj niti uporabljati ne more. Otroku pa je to tezko dopovedati.

Hojla Miki, tebe smo pa pogrešali…
In ne pomeni zdaj “pametna igrača” učbenik – denimo Karmen je meni predlagala eno igrico za računalnik, ki je zelo “pametna” in zabavna (le naslova ne vem). DZS ima pa neke o človeške telesu, pa o prometu… Knjiga le tudi lepo darilo, pametno in še zabavno povrhu, če tako izbereš… Saj ni treba, da je vse hudo edukativno, toda moj sin je včeraj dobil 3 avtomobilčke, doma jih ima pa že najmanj 100. A ne bi bilo potem bolj fino, da dobi pobarvanko (tako rad barva in riše) ali kaseto s pravljico ali kuharski komplet, ne pa avtomobilčke?!?
T.

* glasbeni CD (naši so najbolj všeč od Svetlane Makarovič, Foxy Teens, Čukov in seveda Radovedna Katra – žal ne vem izvajalca, so pa krasne pesmice), zelo pestro izbiro imaš med pravljicami…
* potem so na voljo ‘leplive’ barve, katere otroci obožujejo… ob pomoči mamice tako lahko ustvarja razne risbice, ki jih z barvami nariše na folijo in ko se posušijo, jih lahko prilepi na okno, vrata, pohištvo, kamorkoli… ko se jih naveličaš, jih enostavno odstraniš…
* Barbie – ‘mi’ smo nori na Barbie 😉 (v LeClercu imajo krasno, ki ni čista Barbie, je pa veliko lepša, saj ima čudovite dolge laske (viola-roza) in krasen havajski plesni kostum 🙂 cena je malo manj kot 2.000,00 tolarjev)
* interaktivni CD-ji iz družine Timi od DZS-ja (Timi, lovec na sanje itd.) so že primerni za to starost… ravno včeraj sta ga naši dve gledali namesto pravljice za lahko noč… 2-letna sončica ga je požirala z odprtimi usti :))))
* eno zelo lepo in primerno darilo se mi zdi enoletna naročnina na revijo Zmajček (cca. 5.000,- sit) – prvi izvod ti lahko pošljejo (če jih pokličeš še danes, ga dobiš jutri) ali pa ga dvigneš pri njih v Domžalah, glede na to, da ga potrebuješ za nedeljo – s tem darilom težko zgrešiš, ker so otroci NORI na Zmajčka
* puzzle – od 80 do 150 kosov (Eva je nora nanje in jih sestavi že v šusu – z grozo naj povem, da sem ravno zadnjič pomagala pospraviti sobico in ugotovila, da imamo 14 različnih puzzlov!!!!! to je tako – pride obdobje, ko Eva obelodani, kako rada sestavlja in vsi prinesejo puzzle 🙂 – to jo drži že kakšno leto, zanimivo, da se še ni naveličala!)
* otroške parfumčke ima tudi zeeelo rada – kar naprej prosi in prosi… kamorkoli pridemo, se parfumirajo! mi imamo enega in menim, da je to dovolj
* plastelin ali kaj podobnega za ročna dela
* če ima deklica dolge laske, ji lahko kupiš kakšen obroč in set za friziranje (vem, da se dobi v rumeni škatli, proizvajalca se žal ne spomnim)

Glede na to, da oni niso imeli posluha za tvoje želje, si ne delaj preveč skrbi.. kupi pač tisto, kar se ti zdi in svetujem ti, da ne pretiravaš z darilom, saj ima deklica praktično že vse, kot praviš 🙂 kar se cene tiče, ne vem kakšen skiro ste dobili, vendar so skiroji tudi že za 3.000,- sit … To, da so kupili skiro proti tvoji volji, absolutno niso naredili prav, so pa mogoče ‘podlegli’ prošnjam hčerkice (je možno?).. razmisli, morda jim je tako vneto razlagala o skiroju in želji, da bi ga imeli, da so njene želje premagale tvojo prepoved… če je bilo tako, jih malček razumem, prav pa vseeno ni..
aja, zakaj si odsvetovala skiro? mi ga imamo tudi, pa je čisto nora nanj in se mi zdi, da če se vozi po dvorišču oz. kaki ne preveč prometni cesti ni tak problem – poletja je konec, zaenkrat je še cela 🙂

Pa srečno z izbiro in lepo praznovanje,
Anaya

P.S.: ko smo kupili rolerje za celo družino, me je bolj skrbelo 😉
Če pa se ti zdijo darila preskromna, javi in dobiš nov seznam, čeprav se mi zdi tako zapravljanje nesmisel =o)

Jaz pa vem, da imajo take deklice zelo rade vozičke, za dojenčke. Ne vem pa koliko stanejo. Morda ga pa že ima. Ali pa avtosedež za dojenčka ali kaj v tem stilu-tamale pri nas so čisto nore na take zadeve za dojenčka.

Lp, M.

Saj ni več kaj dodati, le to da so velikokrat otroci zelo veseli čisto preprostih stvari, ki jih lahko narediš tudi sama ali z družino. Predlagam, da s seboj nesete malo mavca, ki ga na licu mesta zmešate, vlijete v plastični krožnik, na en konec vstavite košček slamice – da se lahko kasneje obesi na steno – in ko začne vezati naredite odtis dlani ali stopala. Zraven pripišite datum in to je zelo lepo darilo. Moja hči si večkrat vzeme odtis noge iz stene in si pomerja, kako veliko nogo že ima. Bomo drugo leto ponovili!!!

Ne sin ni nikoli omenil skiroja, niti nobene zelje po njem. Pa tudi zivimo 30 km narazen in se vidimo ob kaksnih druzinskih zurih, sicer ne. Nisem ga zelela, ker je dobil novo kolo, ki si ga je mocno zelel.
Hvala za ideje, grem popoldan v soping

Moja darila sebi in drugim so vedno knjige. Kajti menim, da s tem nikoli ne zgrešiš, nekoč se bo ta podarjena knjiga že prebrala, je večna in tudi če se trenutno praši, jo bo nekoč prejela v roke prava oseba, ki ve, da je knjiga najboljša prijateljica.

New Report

Close