Najdi forum

darilo za poroko? prosim nasvet

Zdravo vsem!

prosim lepo za nasvet, kaj naj kupim paru, ki me je povabil na poroko??

hvala

Kar tezko vprasanje. Ker par gotovo kar dobro poznas, priblizno ves,
kaksen okus, stil in zelje imata ter kaj potrebujeta. Predlagam ti, da se
malce posvetujes tudi z drugimi povabljenimi, da se uskladite med
sabo, da ne boste kupovali istih stvari, pa da bo vrednost daril primerna.

Vecinoma ljudje kupujejo kaksne gospodinjske aparate, pa morda
kaksno umetnisko sliko,…..lahko bi podarila morda tudi kake darilne bone,
npr. Kompas Holidaysa, ki bi jih lahko kasneje uporabila pri placilu porocnega
potovanja.

Kaj če bi kaj več napisala o njiju? Pomagaš si lahko z odgovori na vprašanja:
S čim se ukvarjata, kaj potrebujeta, kaj želita…?

daj jim denar, saj si bosta zanj lahko sama kupila kar želita, ne dvomim pa da ga ne potrebujeta (lastna izkušnja)

Denar najbrz res potebujeta, je pa podarjanje denarja nekoliko problematicno,
saj se ljudem lahko nehote zameris (podarjanje denarja v kuverti je obicajno
v glavnem le na Japonskem). Zato sem predlagal indirektno “podarjanje” denarja,
npr. v obliki takih ali drugacnih koristnih bonov.

Sama imam podoben problem. V mislih sem imela komplet kozarcev, vrca…od Tupperwerja, a bi blilo to primerno??

Najprej vsem lepa hvala na hitrosti, res rabim čimhitrejše odgovore, poroka je v juliju.

Gre za par, ki bo živel naprej pri starših, torej darila za gospodinjstvo odpadeta, umetniško sliko sem že gledala po galerijah a kaj, ko lepa slika stane okoli 50 tisočakov, kar je za me preveč….

Na poroko bo vabljenih zelo malo ljudi, ki jih sicer ne poznam, tudi dogovor z drugimi odpade….

Darilni boni za potovanje so že ideja drugih, slučajno sem izvedela, da ju želi nekdo s potovanjem presenetiti, tudi to odpade….

Rada bi da jim ostane nekaj v spominu od mene. Zgodba o tem kako sta se spoznala je nenavadna. Jaz sem v službi povedala sodelavki, da imam luštno sosedo, visoko izobraženo, simpatično, ki ni imela do zdaj tipa; sodelavka je povedala da ima ona enega kolega, ki je tudi visoko izobražen, simpatičen, pa ni imel punce; skratka zinila sem: Kaj če bi ta dva bila za skupaj, bom šla v akcijo in sem res….. Rezultat: vabljena sem na poroko….. Prav fajn se mi zdi….a ne???

Zato nimam ta prave ideje in prosim za nasvet……………

Lep pozdrav!

Glede darila ti lahko svetujem nakup vremenske postaje, ki meri od temperature, vlažnosti v prostoru, napoveduje vreme, ima radijsko vodeno uro in senzorje za zunanje podatke. So zelo kvalitetne in kot darilo bo zdržalo ohoho let, pa še dnevno bosta prijatelja dostikrat pogledala nanjo in se spomnila nate.
Preverjeno so bili ljudje z njimi zelo zadovoljni, pa še nekaj novega je pri nas.

Če te zanima več podatkov, se oglasi na moj e-mail, ti lahko pošljem katalog.

Primož

Kupljeno darilo je lahko zelo odvisno tudi od tega, koliko denarja nameravaš za to potrošiti, zato ti težko kaj konkretnega predlagam.

Meni so sodelavci kupili lep poštni nabiralnik in se sedaj vsakič, ko pobiram pošto iz njega spomnim na to, kdo mi ga je dal.

Z možem sva drugače šla v Merkur in odprla t.i. knjigo poročnih želja in si sama izbrala, kaj sva takrat potrebovala. Tako sva dobila kar sva rabila, prijatelji in sorodniki pa niso imeli težav z izbiro. Pri dražjih stvareh so so si po trije prijatelji skupaj razdelili stroške.

Digitalne grafike akademskega slikarja od 7.000 sit naprej, samo izberite:

http://www.geocities.com/galerija_si/

Grafiko izberete, nato ga kontaktirate, da jo dobite (seveda je vecja kot na zaslonu!)…

Ali pa kaksen njegov starinski radio, delujoc seveda:
http://www.bolha.com/index.php3?ukaz=bid&izd=539277
http://www.bolha.com/index.php3?ukaz=bid&izd=537972

pa se nekaj kosov bi se naslo, ce povprasate…

Morda kakšen zelo luksuzen poročni album za slike – tega ponavadi zelo iščeš, ko želiš vložiti vse slikice. Jaz sem bila zelo vesela kakovostnega kompleta posteljnine, ki jo še po 8h letih uporabljam in je krasna. Vesela sem bila tudi mape za dokumente, ki je lahko dopolnilno darilo k čemu drugemu. Denar je sicer praktičen, ampak ne zdi se mi osebno, saj za vsa darila, ki jih dobiš, veš od kje so prišla, medtem ko denar pač nekam vložiš (razen seveda, če skupina sorodnikov in prijateljev skupaj ne kupuje nekaj večjega in gre to zraven – meni so kupili sušilni stroj, ki mi še kako prav pride).

Živijo!
Kolegica je kupila kot darilo kopalni plašč (vsakemu enega,seveda:):)), in na oba je dala zgoraj na prednji strani izvesti majhnega Amorčka. To se da enostavno narediti tudi na vsakem šivalnem stroju, ni treba ročno, če morda poznaš kako šiviljo. Amorček lahko npr. v eni značilnosti spominja nate (na primer-čisto na pamet,ker te ne poznam – če bi bila navdušena kolesarka, lahko sedi na kolesu oziroma nekaj takega). Odvisno, koliko imaš še časa do poroke.
Ali pa, če poznaš koga, ki bi znal narediti karikaturo; kupiš klasično darilo in dodaš zraven karikaturo v okvirju, kjer sta gor onadva in nad njima Amorček, ki ima tvoje poteze….
Morda rada bereta. Dobijo se zelo lepe in “šponske” bralne lučke (v Ljubljani, predvsem pa čez v Avstriji -KIKA CENTER,IKEA-niso drage-ne vem,od kod si,kako ti je to dostopno).
Pozdravček

Hvala za današnje ideje, nekaj več jih je že, zdaj pa odhajam iz službe

lep dan
n

Torej nekaj osebnega…morda nekaj, kar bi sama ustvarila?
Ali bi pa lahko dala komu narediti po naročilu…sliko na svilo…te niso tako zelo drage.

Osebno se mi zdi slika ali oprema za stanovanje malo problematično darilo, ker vem za par, ki so mu sorodniki kupili drago (zelo) umetniško sliko, ki pa je njima preprosto grda, pa še v stanovanje jima ne paše – zdaj jo razobešata le takrat, ko pridejo ti (sicer prijazni in nič hudega sluteči) sorodniki na obisk. Mi se seveda strašno zabavamo na ta račun. Glede ideje pa: predlagani kopalni plašči z osebno noto se mi zdijo fina zamisel. Ali pa mogoče na lastno roko porisani set za čaj za dva (dve skodelici, en čajniček, barve za keramiko in domišljija…).

New Report

Close