darilo za poroko
Pozdravljeni,
Kaj podariti prijateljem za poročno darilo, če že vse imajo? Rekla sta za denar za poročno potovanje, jaz pa bi jima rada dala nekaj, kar bi ju ob pogledu na darilo spomnilo na mene oz. mojo družino. V mislih imam kakšno knjigo, samo ne kuharskih, ker jih imata že dovolj ali pa mogoče košaro za piknik.
Imate kakšno idejo?
Lp, Aneja
Če si želita denar za poročno potovanje, jima daj želeno.
Tudi midva z možem sva izrazila enako željo, na ohceti sva imela škatlo, kjer so se namesto poročnih daril zbirali prostovoljni anonimni denarni prispevki. Na škatli je pisalo “poročno potovanje”.
Lahko ti povem, da si boljšega darila ne bi mogla izbrati, poročno potovanje je bilo nepozabno. Točno tako, kot sva hotela.
LP
Meni so za diplomo želeli podarjati stvari, s katerimi se bom spomnila nanje. Pa jim je rekla mama naj mi raje dajo popotnico za potovanje. Pa so dali. Noro je bilo in vseh sem se spomnila na njem in še sedaj ko gledam slike, se zavedam da tega potovanja brez njih ne bi bilo in sem vesela tega. Tistih nekaj, ki pa mi je podarilo stvari, katerih nisem niti rabila niti mi niso bile všeč, pa sploh ne vem kje so te stvari oz kaj sem sploh dobila. Pri meni namreč brezvezna darila romajo v koš, naj se sliši grdo, a raje dobim le nasmeh in stisk roke, ali marjetico, utrgano na sosedovem travniku, kot pa vazo ali knjigo ali karkoli na čemer se bo nabiral prah in mi bo v napoto.
Torej ali podari denar (se ne strinjam z dajanjem denarja, a vsi ga najraje dobimo), ali pa se zelo pozanimaj kaj naj jima kupiš. Če se ti zdi malo tako, pa denarju dodaj vizitko in nanjo napiši, da je to za noro romantično večerjo v dvoje na potovanju, ali kakšno drugo razvajanje. Lahko pa dodaš slikico svoje družine, pa si jo bosta dala v album in tako bo imela vedno spominček nate in tvojo družino.
LP
Izlet z balonom se tudi meni zdi super ideja, vendar ti iz lastne izkušnje svetujem, da se najprej pozanimaš (če bi se za to seveda odločila), ali morda bodoče neveste ali ženina ni strah letenja.
Lani sta se poročila prijateljica in prijatelj in sva z možem že skoraj kupovala karte, ko sem vendarle vprašala prijateljičino sestro, kako je s strahom. Na moje veliko presenečenje sem izvedela, da se prijatelj panično boji višine na odprtem prostoru (letala ne)…
Sicer pa mislim, da bi bilo morda vseeno najbolje spoštovati njuno željo in prispevati za poročno potovanje.
če boš kupila knjigo kupi knjigo Najina ljubezen
da ko bo zakon pred preizkušnjami, da se bosta znala rešiti…
pa zraven sveče in kakšen lep svečnik,
pa jima napiši, da ko bodo problemi
naj si prižgeta sveče in se pogovarjajta v svetlobi sveč…
če pa ne bo veliko problemov,
pa sveče lahko uporabita za romatiko…
pa jima vse to napiši v lepem pismu
in jima bo zagotovo lep spomin nate.
potem pa lahko zraven daš še nekaj denarja za tisto potovanje.