Najdi forum

Pozdravljeni!

Nujno potrebujem darilo za poroko. Hvaležna bom za vse nasvete, ki mi jih boste predlagali.

Naj bodo izvirni!

Hvala in lep pozdrav Hermina

najboljse darilo je cash, caa. 500 Euro.

Se vidi, da že dolgo nisem bila na nobeni poroki. 🙂 Mi smo dajali 200-300 takratnih DEM. OZ. 100-150 EUR.
Mogoče je najboljše diskretno vprašati, če sploh želijo darilo, ali bi raje denar. Mogoče kakšna slika za stanovanje, hišo, če jo imata, pa ju tako dobro poznaš, da veš, kaj jima je všeč?
z.

Danes že odpirajo ta mladi anonimne transakcijske račune. Fer. Ni kaj. Nihče ne ve koliko kakšen da…

Kako brezosebna darila! No, ja, casi se spreminjajo, ljudje tudi…LP!

kaksna brezosebna darila? mladi ne potrbujemo slik ali vaz…Cash najbolje pride, ce si opremljamo stanovanje, morda otrok prihaja. Pa 500 E tudi ni veliko. S tem si placas bend na poroki. Pa veliko radodarnosti vam zelim.

Oblacek, odvisno od tega kako hitro zasluzis tistih 500 evrov…Za nekatere je to macji kaselj, za druge je pa cela mesecna placa… Ves, ce bi se mi necakinja mozila, ne vem, ce bi zmogla na vrat na nos odcolati 500 evrov…
Kaj si mislila, da naj bi npr. 500 evrov daroval vsak udelezenec, ki je povabljen na poroko ali le najblizje sorodstvo?
Priznam, da v zadnjem casu res nisem na tekocem s taksnimi nenapisanimi protokoli… In tisti, ki vabi na svojo poroko, torej vnaprej manipulira, da bodo vse stroske poroke plus ostanek, ki bo tako ali drugace visok placali “gostje”? Saj pravim, da sem ze ven…LP!

Hermina, nic nisi povedala kdo od tvojih se mozi ali zeni…In ker hoces “izvirno darilo” predpostavljam, da to ni “denarni prispevek”. Kako dobro poznas zenina ali nevesto, pa koliko imata vsak zase in skupaj premozenja do sedaj, pa se kaj…Vse to pogojuje izbiro darila. LP!

Draga Ponca, v vsem te podpiram. Tako v tem, v kolikem času se nekaj sredstev zasluži, kot v tem, kdaj se podari gotovino in kdaj gotovina ni več dar, temveč pomoč.

Tebi oblaček pa le nekaj: mladi ne potrebujemo tega, mladi ne potrebujemo onega… le gotovina in gotovina. Mislim, da to ni niti najbolj izvirno darilo, pravzaprav, bom čisto odkrito povedala: zame to sploh ni darilo. Darilo je tisto, kar človek sam kupi in nekomu podari. Če pa starši, prijatelji, znanci “oddamo” mlademu paru gotovino, jo oddamo približno za nakup nečesa konkretnega. To pa je drugačna pomoč, kot darilo, bodisi za poroko ali kako drugače. Menim, da smo si tudi v tem, kaj radi podarimo in komu kaj podarimo oz. v razmišljanju o tem, kaj je darilo in kaj ne, ljudje dokaj različni. In tvoja omalovažujoča trditev:. .. “mi potrebujemo slik ali vaz ….”, oprosti oblaček, je tvoje mišljenje in velja najbrž zate in morda res še za koga, ne pa za vso mlado populacijo. Če hočem jaz svoji hčeri kaj podariti, pa je mlada, mi je hvaležna za sliko in za vazo in za cvetlične lončke in za vsakršen dar, ki ji je dan kot dar. Ko pa mi pove, česa si želi kupiti in pojasni razloge, zakaj še ne more tega kupiti oz. kdaj bo lahko etc.etc., jo vprašam, če bi ji kaj pripomogla k temu, če ji DAM nekaj malega zraven. Če ji to pomaga priti do tega, česar si želi, potem ji dam, če pa vseeno ne, potem pač čaka toliko časa, da prihrani potrebna sredstva in si nato želeno kupi.

Menim, da vsi le nismo toliko “odzadaj” za svetom, da ne bi vedeli, kaj se v gospodinjstvu in v neki skupnosti potrebuje in da vsi le nismo toliko “zarustani”, da se v takih in podobnih situacijah ne bi znali prav obnašati… vprašati ….. DATI in PODARITI.

In zdaj še tebi, Hermina.

Ko sem kupovala darilo, bodisi za poroko, bodisi za drugo priložnost, sem se diskretno pozanimala o tem, kaj bi obdarjenec želel imeti in če nas je bilo več, smo se tudi med seboj malo uskladili.

Ko se je poročal brat, sem ga čisto konkretno vprašala, česa še nima in kaj si želi in tudi sama sem mu odkrito in pošteno povedala svoje možnosti. In kupila sem mu mikrovalovno pečico, ki jo ima še danes in sta bila za ta dar z ženo zelo hvaležna.

Ko se nam je poročila druga sorodnica, smo ji v treh kupili sušilni stroj.

Mi je pa sodelavka pripovedovala, da so sorodnici, ki se je poročila, “kupili tedenski paket v toplicah” za mladi par in sicer v času, ko bi si tega sama zaželela, pri agenciji, kjer so to kupili, pa so imeli odprto naročilo leto dni!

Ja, in ostane še … GOTOVINA, zapečatena in zavita v kuverti, z lepo rdečo pentljico! Če mlada dva izrazita tako željo!

Veliko uspehov pri pravi odločitvi izbire darila!

marija (1)

Ko sem se poročila, sem bila zelo vesela prav vsakega darila, tudi čisto majhnega saj sem jih povezovala s tem lepim dogodkom. Dobila sva tudi denarne bone in potem sva si pač sama kupila nekaj stvari, ki jih imam še danes ampak se ne morem spomniti, kdo je prispeval denar zanje. Dobro pa se še spomnim, kdo mi je podaril tisti mali, ljubki, zeleni prtiček za mizo.
Pomembno je dati darilo iz srca……

Sreča, tudi sama mislim, da je point v obeležju lepega dogodka, na katerega te spominja določeno darilo. Denar oz. gotovina gre hitro v pozabo, “stvari” in “reči” pa ostajajo in pogled nanje vzbudi v nas lepe spomine, tako na sam dogodek, kot na ljudi, ki so mu prisostvovali.

marija (1)

Draga Marija!
Lepo povedano. Zdaj mi je pa misel odplavala za nekaj mesecev nazaj, ko se je mozila sosedina hci. In sva malce klepetali o tem in onem, predvsem pa o poroki hcerke. Njena hci je osamosvojena, bodoci moz tudi zaposlen..
Malce je jamrala, kaksne enooormne stroske bodo imeli, saj bodo morali placati gostijo za 50 ljudi, pa glasbo na poroki, pa ne vem kaj se…Sicer si bodo delili stroske s starsi od bodocega zeta..In sem malo butasto izpadla, ko sem vprasala, ce to morajo starsi…Saj sta mlada dva vendar osamosvojena in je poroka njuna stvar. No, pa sem bila poucena, da stane obleka za zenina in nevesto toliko in toliko, pa obutev, pa prstani, pa dekliscina, pa fantovscina, pa ne vem kaj se…Se mi je od teh stevilk kar zameglilo pred ocmi!
In jaz, butasto zensce, sem naivno mislilo, da morata mladenka in mladenic skociti v zakon z vsem rompompomom, kakrsnega si lahko privoscita sama! Jok, Ponca, malo si zadaj!
Menda se danes “spodobi” nekaksen protokol in sta slovesni oblekna Barbiki in Kenu ze predpis! Jao nam, ker smo vcasih kupile ta gmasno obleko in jo oblekle na svojo poroko, pa spravile v omaro za v gledalisce ali ta gmasne prilike! In povabile le naj, naj-ozje sorodstvo ali celo le price na porocno kosilo. Ker smo si le to lahko privoscile in nas je bilo sram za ta dogodek gnjaviti starse za tak ali drugacen znesek..
Ves, tisti predracun sosedinih stroskov je bil kar cez milijon!
Pa bogvedi, ce ne bosta mlada dva sla narazen ze prej, kakor bo mamca zasluzila nov milijoncek? No, ampak tole je bila pa malo pikra, kajneda?
No, pa se to je povedala soseda, da sta mlada dva tudi predlagala namesto daril kar kuverte.. Potem sta pa odsla na bliznji vzhod na porocno potovanje, ki so jima ga placali svatje. Seveda je bilo tudi veliko nabav raznoraznih aparatur zvenecih imen v obliki avdio video pripomockov in se marsicesa.
Ampak predpostavljam, da v vecini primerov ni ravno tako, kakor sem opisala.
En lep, lep dan ti zelim!

HOJLA!

Ponca bila sem na parih porokah svojih prijateljic in ti moram povedati, da je kar tako. Starši so lepo plačali, zaželeli pa so si večinoma denar…. običajno smo dali 10.000 na osebo…. pravijo, da naj bi vsak dal prb toliko, kolikor je večerja na osebo. No vsaj ena si je zaželela komplet piskrov, pa so bile ostale prijateljice kar malo užaljene, kako nam lahko reče za piskre…. no ja meni je bilo bolj čudno ko je prva želela denar…. halo ja dedki pa babice, pa tete pa strici…. a od prijateljic mi pa ni ravno lepo denar zahtevat… a vsak po svoje. Je pa sigurno najlepše denar dobiti…. ga lahko porabiš za karkoli.

Jaz sem očitno bolj tele vaše šole in sem mnenja, da če se bova s fantom kdaj poročila, da bova financirala svojo poroko lepo sama, po svojih zmožnostih. Kje pa naj mama dobi denar za vse te stroške, da se bom jaz preseravala iz njenega težko prisluženega denarja, ali celo imela kreditirano poroko…. boga moja mama. Pa ker so mi tile miljončki res ful veliko…. eno super potovanje, se mi zdi še vedno bolje iti na to potovanje in se tam poročiti, ali pa lepo v soboto na magistrat s starši, potem pa piknik pa žur do jutranjih ur….. čevapčiči, pa kotletki, pa ribice, pa zenfek pa hladne solatke pa pivce za živce…. kavbojke in majce…. lušten travnik, vsi sproščeni, nič pretesnih čevljev…… luštno še pa še. Pa še stalo ne bi dovolj…. darila pa…. ah samo da prijatelji pridejo na žur in prinesejo s sabo veliko dobre volje, pa bo.

Nekoč ko bo čas zato pa ko nama bo res ostajal čas, pa ene 4 tedne dopusta, da bova lahko šla na tole potovanjce. Do takrat pa… ostajava srečna koruznika z malim miškom, ki je danes prvič zabrcal… kako lep občutek.

LP
T

Hoj Pajaca!
Joj, kako lepi dogodki vaju cakajo! Zelim vama enega zdravega, zivahnega, nagajivega….otrocka! Da bo vse v redu in da boste v tri srecna druzinica!
Ja, zanimivo si opisala izkusnje s porokami v zadnjem casu. Sama jih imam malo na sporedu. V mojem zivljenju se ze vrstijo praznovanja abrahamckov, pa se kaksne okrogle obletnice navzgor bi se nasle…Ampak te slovesnosti so povezane s povsem drugacnimi protokoli!
LP!

..če sta si mlada dva zaželelela denar, pač jim dajte denar, to sedaj ni nič takega, mogoče pa že imata piskre in likalnike in miljon šalic za kavo? Najbolje, da ju vprašate ali pa mogoče njune starše, sestre, brate, ponavadi se tako “izve”, kaj bi mladoporočenca rada imela. Lahko pa se družina odloči, da jima podari kako daljše potovanje, ne vem….

Lepo in osebno darilo je kakšen portret. Posamezen, družinski, ljubezenski, otroški… Ma vse sorte… Kolegica riše ful lepo in za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/

Torej poleg denarja morda kakšen portret para?

New Report

Close