Najdi forum

darilo za partnerja

Uh, še eden, ki ga je obsedlo vino. Malce drag hobi, pa vendar…

Moj sicer bolj prisega na rdeča vina in ta sem si bolj zapomnila.
Če si iz Ljubljane, se odpravi v trgovino VinaKoper, v viški industrijski coni, ob obvoznici. Imajo novo vino Plemetino rdeče in Plemenito belo. Mi smo zadnjič kupili Plemenito rdeče in je mnjam, meni je tudi všeč njihov Cabernet Shiraz. Žal se jih v navadnih trgovinah ne dobi, le v vinotekah. Cena pa je okoli 2000 Sit, ali pa 2500. Po mojem tudi Plemenito belo ne more biti slabo.

Bom pa vprašala moža za belo in ti sporočila enkrat zvečer. Mislim sicer, da prisega na Simčičev Sivi pinot, a bom raje preverila.

Če ima rad posladko – kapelske gorice . traminec, pazi, da ima črno etiketo in gor piše, da je polsladek, polnijo namreč dvojno, polsuho in posladko ( je pa mega!), potem pa še sladki muškat, rumeni muškat… če ima pa raje polsuhe, pa so dobri souvignoni, sivi pinoti, kateri pa ne vem, ker kupujemo (beri: mož) neposredno pri proizvajalcu (pa še Nuječev hrast si pogledamo pri njih – kraj poleg Bizeljskega, ej, imena pa ne vem)…
T.

Tale lopata za kidanje snega za v avto, se tudi meni zdi zelo praktična. Mogoče veš kam jo naj grem iskat?

Evo tole priporoča moj mož.
Simčič (bela nalepka, ker sta dva) – Sivi pinot – po možnosti letnik 1999, dobi se ga tudi v raznih megamarketih (Mercator, Spar), čeprav ne vedno, stane okoli 1500 SIT
Kristančič – Paon – samo v vinotekah
Simčič (bela nalepka) – Teodor (beli) – samo v vinotekah, verjetno je cena kar zasoljena
Valdhuber – Traminec (suhi)
VinaKoper – Plemenito belo – v njihovih prodajalnah in v vinotekah.

Drugače pa ti svetujem, da obiščeš kakšno vinoteko oz. prodajalno Vino in, kjer ti bodo tudi bolj strokovno svetovali.

Za traminec -polsladki s črno etiketo se pa 100% strinjam s tabo! Ga kar malo pogrešam zdaj, ko sem noseča. In res je, črna etiketa mora biti!

Punce, kot vedno-zlate ste!

Bom sla se danes v akcijo za nakup vina!

Vam porocam!

Cao!

Moj bo dobil stojalo za pršut.

Moj bo dobil belo srajco!
Da bom imela spet več za peglat,….

Glede ribiških palic pa ni tako težko, če hodi lovit amatersko (krape, podusti) ali pa bolj zahtevne ribe ali pa celo na morje. Samo to moraš vedeti, obstajajo pa tudi univerzalne palice, pojdi v drugo trgovino, kjer bo prodajalec malo bolj ‘user friendly’ vso srečo.

New Report

Close