Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja darilo za novorojenčka

darilo za novorojenčka

Potrebujem pomoč.
Še malo, še malo pa bom teta. Z otroki nimam ravno izkušenj, vem pa, da se ob rojstvu vedno nekaj podari. Bodoča starša nista želela vedeti katerega spola bo otrok. Naj povem, da nimam niti ene ideje in bom vesela vsakega predloga!
Nekaj sem premišljevala, da bi kupila kako zbirko pravljic.
Naj povem, da voziček, sedež za v avto in stajco že imata. Mami ju že na veliko zalaga z oblačili, saj veste pajacki, copatki, …

lp

Najprej vprašaj bodoča starša, kaj želita, potrebujeta.
Zelo dobro darilo so vrednostni boni. Dobiš jih v Baby centru in v Emporiumu /Btc, lj. Tako bosta starša kupila tisto, kar bosta potrebovala tisti hip. Mislim, da boni veljajo eno leto, nevem točno.
Praktično darilo je tudi Palček-zavijalček, za umazane planice, dobiš ga v Arielu.
Tudi tvoja ideja je dobra. Obstaja pa tudi spominska knjga za dojenčka. Mamica notri piše podatke o dojenčkovem prvem letu in je trajen spomin.
Notri lahko lepiš tudi slike, koder las in druge spominske stvari (izrezke iz časopisov……..). Dobiš jo v knjigarnah in v Bc.
Odvisno je tudi od tvojih finančnih sposobnosti.
Uprabne so tudi tele stvari, ki vedno pridejo prav: planice (včasih jih novopečeni starši v vsej vnemi pozabijo kupiti), kozmetika, brisača s kapuco, oblačila večjih velikosti (86,92…..) navtralnih barv……..
Če si pa še v šoli in nimaš danarja, ti pradlagam da narediš kupon in nanj napišeš npr. 10 ur brezplačnega čuvanja otročka, kuhanja, likanja, sesanja………Kolikor ur si pač pripravljena darovati. Starša bosta vesela pomoči, še posebaj v prvih dnah ko se bo mamica vrnila iz porodnišnice. Tako se bosta brezskrbno posvečala svojemu novorojencu. Varstvo pa bo prišlo prav ko bo otroček malo zrastel in bosta starša hotela v kino,……..
Lepo je tudi, če tudi mamici podariš kakšno makenkost. Vse mamice pa so zelo vesele telegramov v porodnišnico. Dodaš lahko tudi kakšno igračko, copatke. Priporočam tiste čestitke, ki niso glasbene, da ne zbudijo dojenčkov, ki so v sobi.

Čestitam bodoča teta! : )

lp tina

Rožica, pozdravljena,
svetujem ti, da uporabiš iskalnik, o tej temi je bilo (tudi pred kratkim ) že precej napisanega.
Veliko veselja z nečakom ali nečakinjo,
Ali

Predlagam cisto posebno banjico (TUMMY TUB), ki je podobna prozornemu loncku, v katerem je bistveno lazje kopati otrocka kor v banjici. Mi svoje kopamo v njem in je super super super, olajsanje za mamo, saj spolzek otrok ne more nikamor past in ga ni treba drzat – v zelo boleci pozi – neudobno sklonjen nad banjico. Otrocek v njem sedi v “fetalnem polozaju” in voda ga obliva – kot v maternici. Zelo sroscujoce in baje deluje tudi proti krcem. Meni je vsec, ker ga je zelo lahko prenasat naokrog, saj gre v loncek malo vode, banjico pa je bilo zelo tezko prekladati po stanovanju. Kupis ga lahko v Avstriji ali pa tudi v Lj, pri podjetju Connecta (01) 234 00 60.
Aja, pa fotografije dojenckov so res super, stene so namrec prozorne! Moja dvojcka se danes kopam v njem (imam dva loncka) in ju enostavno “posadim” vsakega v svojega v dnevni sobi na tla in imam vsaj 20 minut cistega miru, saj sta otrocka nadvse zadovoljna s cofotanjem v vodi. (Seveda pa sem ves cas zraven.)
Pozdrave,
Natasa

Nataša!

V kateri trgovini se jo pa kupi? Sicer si napisala katero podjetje, ali imajo svojo trgovino? Naslov trgovine, prosim! Hvala!

Iz lastnih izkušenj – kupi jima Chicco ležalnik (14 000 sit), nam je prišel tako prav, Zala je v njem prav uživala od enega meseca naprej, pa še zdaj kdaj v nem sedi, ko je stra 8 mesecev.
Mogoče stolček za kopanje v veliki banji (5300 sit), blazino za igranje (navadno od 10 000 sit naprej, mi imamo Chiccotovo iz Italije, je velika, 50 Eur).
Idej je veliko, če boš kupila oblekice, kupi večje, pa raje kakšno zelo lepo, mogoče znamko, ki si je starši ne bi privoščili, pa vseeno tako radi lepo oblečemo otročke….

Meni osebno je zelo všeč nahrbtnik Nivea, ki vsebuje vse izdelke Nivea za dojenčka…..dobiš ga na pošti (enako kot da pošlješ telegram) in stane 7.000 sit. je pa res zelo priročen in kar velik,…….

lep nakup

Lepo darilo je tudi Aventov nahrbtnik, črn, lep eleganten, praktičen. Ima tudi hladilni predal za flaške, hrano…….

Tumy tub sem videla v Celovcu v Toys r us in Kiki, V Slovenijo pa so Tummy Tubi pa so sele prisli, podjetje Connecta pa ima poslovne prostore (kjer se da zadevo kupiti) na Dunajski 76 v Lj (nasproti stadiona za Bezigradom, v isti stavbi kot Optika Clarus, samo da je vhod z vrta in ne s ceste). Mogoce prej poklices, ker mislim da med dopusti delajo med 10.00 in 16.00 uro.
Lp
Natasa

Se strinjam – če ga še nima. Jaz sem ga imela cela 4 leta za prvega otroka, sedaj je dobil novo lastnico. Je nepremočljiv, notri je previjalna podloga.

New Report

Close