darilo za mamico po porodu
Cao mackon,
Ves, tudi ce ima ze vse in ne nosi ure in zapestnic itd.(jaz sem priblizno enaka), pa sem bila vseeno vesela, ko mi je moz po porodu prinesel prstan(ki ga ne nosim, zaradi varnosti otroka), uhane in obsek za verizico, ki pa ga tudi redko nosim.Skratka, ko me kdo vprasa, kaj si zelim, res ne vem, ce si kaj posebej zelim, vendar pa sem vesela, ce kaj dobim. Tako da ti svetujem, da ji le kaj podaris, pa naj bo to skromno, vendar za spomin(mogoce tanek prstan-isci poseben prstan, ki ga bo lahko vrinila med ostale). Naj bolj pa ji je sedaj pomembno, da ji pomagas, ji stojis ob strani in si zadovoljen z otrockom in njenim ravnanjem z njim. Drobne pozornosti so najbolj vredne.
Srecno
darja
Ha, mačkon tvoja je pa približno tako “težka” kot jaz. Hi hi hi
Sama tudi ne nosim nakita, le verižico (in ne ogrlico) od dragega, ADSL tudi že uživam, hkrati pa me je po spletu okoliščin dragi zasul z darili v zadnjem tednu. Še najbolj se mi je zadnje dni prikazoval squash, pa me je dragi postavil na realna tla. Če mene danes štiri dni pred rokom vprašaš, res ne vem. Pregrešno draga ročna ura, bi že bila dobra za moj ego, ampak kaj, ko je ne nosim.
Lahko ti naštejem par idej, ki sicer niso moje želje, pa vendarle:
– kak pripomoček za v avto
– obesek za ključe (narejen po meri, ne navaden kič, da se razumemo)
– kak športni pripomoček (sobno kolo??)
– fotoaparat (punce so ga že omenile)
– kaka odštekana igrača (ha, recimo električna železnica, to je edino kar bi mene vrglo iz tira)
– tudi Brinina ideja o starinah me je spomnila, da sem sama enkrat videla mizico, ki mi je sedla v srce, samo cena je bila… pa še nepraktična pet let ob malem mulcu….
Sicer imaš na voljo še razne abonmaje (od fitnesa, do gledališč, do abonmaja maserke, varuške,…) in pa potovanje, ko bo mali mačkec pripravljen na to.
Ali pa najpomembnejše le še en koš ljubezni, razumevanja in cartanja.
Jagoda
Moj predlog:
– do zadnje podrobnosti spedenano (beri pospravljeno) stanovanje
– skuhano kosilo
– polna hiša balonov, kakšen domiseln napis na vratih in kakšna rožica v vazi
– nova cort malenkost za otročka
– CD z instrumentalno glasbo ali z žuborečim potokom in ptičjim petjem
– pismo z svojimi občutji ob rojstvu otroka, o sebi, njej, kaj ti pomeni,…
– pismo komaj rojenemu otroku
– razvajaj jo do konca, pa čeprav se bo sprva branila, kasneje pa obžalovala “da
se dalj časa ni pustila razvajati”
Te stvari palijo pri meni…kaj bo pri njej, pa veš samo ti.
Želim vam čim prijetnejši dan D!
Pozdrav, maxi
Lepo pozdravljen!
Meni še zmeraj daleč največ pomeni pismo, ki sem ga prejela z opisanimi občutki….. Sem se ga v bolnišnici kar bala prebrati (solzice, solzice). Morda ga napišeš (prepišeš) na posebno lep (npr. ročno izdelan) papir. Del pisma, ki sem ga prejela je namenjen mamici, del otročku. Pismo, ki je namenjeno sinku, mu bova izročila, ko ga bo razumel ali pa ko (če) bo sam postal očka. (Lahko ga (ju) priložiš kakšni knjigi, ki vsebinsko ne rabi biti povezana z otrokom, skupni fotografiji.)
Po stanovanju lahko na različna mesta položiš vrtnice (ali katero drugo rožo, ki ji je všeč), na vsaki bi lahko bil papirček z različnimi mislim, ki so tvoje ali tuje avtorstvo in nato sestavljajo lep šopek. Lahko se tudi posuši in shrani.
Na lepo pripravljeni mizi priljubljena jed, pecivo….
Ob primernem trenutku (npr. po kosilu, po večerji, naslednje jutro… – ko ne bo več pretirano ganjena) pa ji morda izročiš še malce šaljivo, ročno izdelano povabilo na večer v savni ali partijo squasha s poplavo poljubčkov in nežnosti seveda.
Lahko tudi poskrbiš, da jo v vsaki sobi ali prostoru čaka kakšno presenečenje. Že omenjeni baloni, ki spretno povezani v »nekaj« lahko govore sami zase, lahko se dodajo različne misli, nanje napišejo nadaljni skupni načrti…. (V podjetju, ki se ukvarja z dekoracijo iz balonov, ti iz njih naredijo karkoli ti pade na um).
Sicer karkoli boš podaril, pa naj bo to materialno darilce ali le besede, izraz ponosa, ljubeč pogled, hvaležen poljub, vedela bo, da ji vse poklanjaš iz srca. In spomin na to, bo v njej prav tako neizbrisen.
Opisala sem to, kar deluje pri meni.
Držita se!
hana
Hja, težka je, ni kaj.
Jaz sem dobila od moža to, da je vsak dan dvakrat na dan prihajal v porodnišnico “spedenan” ko za na ohcet (ker je sicer rocker po duši in ga v suknjič ne stresem). Nekaj tednov pred porodom mi je kupil knjigo Ksenje Šoster Olmer Dojenje in materinstvo iz srca, v porodnišnico pa mi je prinesel plakat filma Babe, ki še zdaj visi nad posteljo mojega sina.
Moja tašča mi je iz poldragega kamna, ki ga je mož prinesel iz Brazilije – živo rumen – v eni od lj. zlatarn dala narediti fenomenalni obesek (čeprav le redko nosim nakit, a ta je nekaj posebnega) – zgleda kot da je kamen objela trta. Moja primožena babica pa mi je prinesla v porodnišnico kamejo, ki jo je ona podedovala od svoje babice… in ga bom nekoč jaz dala svoji vnukinji ali snahi…
Največje darilo – bodi tam (v vsaki neprespani noči, ko bo rekla, da je debela, ko ji bodo šli joški polni mleka na živce, ko ne bo zmogla več – reci ji, da je najbolj fenomenalna mati in žena na svetu!) Nikar se ne spakiraj spat na kavč, če se boste drenjali v eni postelji, nikar ne dovoli, da bi pozabila, kako zelo jo ljubiš… uf sem patetična, a ne? Vzemi si dopust (en teden bolniške ti za nego žene po porodu itak pripada), bodi prvi mesec s svojima zakladoma…
T.
Meni osebno nakit ni všeč, zato nosim samo poročni prstan in zapestnico za prvo obletnico poroke.
Mož ni spraševal kaj rabim ali kaj si želim, zelo sem bila vesela ko sem doma zagledala mikrovalovno pečico in moram reči, da je ni boljše ideje.
Z njo sem si in si še danes veliko časa prihranim pri pogrevanju mleka ali čaja.
Razmisli kaj v tej smeri.
LP Janja
Mogoče ji napišer eno tako pismo vkaterem napišeš, da si naslednjih 30 dni ti njen in dojenčkov “zvesti pomagač”.Da naj karkoli potrebuje in želi le pove in ti ji bo vse pomagal.Pa ji res pomaga, hodi v trgovine, kuhaj, pospravi, razvajaj jo in ji pripravi kakšno jed ki jo ima zelo rada.
Tisti dan ko pa pride iz porodnišnice pa ji zvečer vključi prijetno glasbo, nekaj ji naredi za večerjo in jo zmasiraj in objemi in povej svoje občutke.
Lahko pa ji kupiš eno toplo in lepo pižamo, da ji bo toplo, sedaj ko seo že mrzle noči in ko bo vstajala ponoči , da je ne bo zeblo, zraven pa še tople nogavice in bo.
Druga ideja ( ki je meni zelo prav prišla) je pa da ji kupiš lesen gugalni stol z mehko blazino, da bo na njem sedela in pestovala dojenčka in ga tudi dojila.
Jaz ga imam in še kako prav mi je prišel prve mesecem ko sem dojenčka zibala in dojila, pa je potem tak fajn zaspal ob nežnem zibanju, pa tudi jaz sem včasih zadremala.
Ali pa ji kupi spominsko knjigo (album) “Moj otrok”, kamor bosta lahko nalepila prve fotografije vajinega otročička in napisala prve besede, ki sta jih izrekla, ko se je rodilo dete, pa še marsikaj drugea bostva vanjo vpisala (prvi nasmeh, priv zobki, prvo čebljanje).To je zelo lep spomin.
Stara tema, a se vedno aktualna.
Meni osebno bi največ pomenilo, da bi imela po porodu takoj ko bi se v redu počutila dogovorjen termin za družinsko fotografiranje pri profesionalnem fotografu, ker je fotografija le trajen spomin in sami večinoma ne naredimo tako lepih fotk. Pred tem pa se (čas za) lepotni tretma (frizura, make up, mogoče nohtki), da bo slika za spomin popolna, počutje pa po težki preizkušnji boljše.
Ko gledam za nazaj bi mi prav prišla tudi oblačila za dojenje. Telo se spremeni, potrebe za hiter dostop ob nenadni močni lakoti pa tudi 🙂