Najdi forum

Darilo za krst

Z možem greva za krsdtna botra hčerki zelo dobrih prijateljev (tudi ona sta bila botra najini pounčki). zanima me, ali imate kakšen nasvet za izvirno darilo?
Hvala

Krst po mojem ni priložnost oz. dogodek, ko bi človek dokazoval svojo izvirnost glede daril – to lahko storiš ob rojstvu ali za rojstne dneve ipd. Krstni boter navadno podari bel prtiček, svečo in droben križec (prvi!) za spomin (čeprav se to večini zdi brezveze, ampak simbolika je simbolika). Zelo lepo darilo za zraven je npr. lesen angelček (ročno delo, knjigarna na Mačkovi v LJ) ali slikice angelčkov (galerija na Židovski v LJ) – ti so mogoče malo kičasti.

točno to kar pravi marina je dobila naša Ana to nedeljo :)) in se mi zdi zelo lepo darilo, saj ni bistvo v izvirnosti ali bogatosti darila.
pa lep krst vam želim
othello

Otthelo,

vidim, da je pri vas krst že za vami, mene pa zanima, ali moraš kaj pripraviti dom, peljat mogoče botre na kosilo… Prosim, da mi napišeš malo, kako je vse skupaj potekalo pri vas, če seveda želiš izdati.

Hvala in LP, Serga

Serga oj,
mogoče ti lahko jaz malo pomagam. Ko je šla naša mala h krstu smo zjutraj doma pripravili samo malo piškotov, skuhali kavico in tako – prišli so ožji sorodniki (starši, sestre in bratje) in botri. po krstu pa smo šli vsi skupaj na kosilo.
Nič posebnega

Ko smo pa mi imeli krsta, smo se z žlahto in botroma dobili pred cerkvijo, po obredu pa smo jih peljali na kosilo, seveda je bila po kosilu tudi prva torta. Prvič smo potem z botroma šli še na en sprehod, pa pijačo. Drugič pa to ni bilo izvedljivo.

Lep krst vam želim, metka ;o)

Tudi mi smo imeli prejšnjo nedeljo krst. Nismo nič komplicirali. Dobili smo se pred cerkvijo, po krstu smo odšli na kosilo in se tam zadržali 3 urce. Bilo je zlo fajn.
Tole, kar se daril tiče-je res, da so botri namenjeni za nekaj čisto drugega, vendar je navada, da krščencu prinesejo darila. Pri nas ni v navadi, da boter prinese svečo in prtiček. Svečo dobimo v cerkvi, prtiček ponavadi naredi nekdo v družini-največkrat stara mama, na katerega napiše tudi ime otroka. Tako je pri nas. Mene sta obe botri vprašali, kaj si želim za malega, pa mi je bilo nerodno karkoli reč. Samo to sem rekla, da ne zlatnine, ker je meni osebno brez veze. Obe botri sta nato raje dali denar, s katerim smo kupili posteljico, ostalo pa nakazali na knjižico in zavezali, da se bo samo šparalo do pomladi za sobico. Drugače je mali dobil darilca tudi od drugih-različna oblačila in knjigico To sem jaz.

Botra moje deklice je kupila svečo in prtiček, ter torto in oblekla jo je.Za darilo pa je dobila verižico z obeskom slončka. Po krstu pa smo imeli piknik. Obenem smo praznovali tudi prvi rojstni dan!

Naš miško je bil krščen to nedeljo (star skoraj 10 m), v soboto zvečer je prišel boter, partner moje sestre, z družino in prinesel darilo: gugalnico, sedež za v bano (to je bilo skupaj v veliki škatli), na škatli pa so bili pritrjeni še škatla s svečo, prtiček in škatlica z majhno zlato zapestnico z vgraviranima imenoma krščenca in botra ter datumom krsta. Oblekli smo ga sami.
Ko sem bila jaz botra moji nečakinji pred dobrima dvema letoma, sem prav tako kupila svečo in blago, zlato verižico z obeskom angelčka in oblekico za krst. Dala sem ji denar, mislim, da je bilo 200 DEM in kupila sem še en komplet majčke in kratkih hlačk za poleti. Mislim, da sem bila kar radodarna, ampak takrat sem bila še sama s svojo plačo, brez večjih stroškov… Danes, ko imam sama družino in kredit, bi bila verjetno nekoliko skromnejša.

New Report

Close