darilo za dveletnika
Dragi starši dveletnikov, prosim pomoč ,
danes popoldne grem na rojstni dan k malčku, ki bo star dve leti. Ker so naši otroci že “veliki” se mi ne sanja kaj naj kupim, da bo darilo primerno. Včeraj sem že nekaj ur hodila po trgovinah z igračami in nisem nič pametnega našla. Praznuje deček in se mi zdi zato še težje izbrati primerno igračo. Torej, svetujte prosim česa bi bil vesel vaš dveletnik in bi bili zadovoljni tudi vi kot starši.
Hvala za vaš trud že v naprej in lep pozdrav
Darinka
Knjigo Mojster Miha, ali pa Lego kocke na to temo (buldožer,…), žoga, kakršenkoli avto, tovornjak, traktor, vlak-lesena železnica je tudi zanimiva. Mogoče kaj od orodja za na vrt (otroškega) ali pa za v delavnico (kladivo, izvijač,…), barvice (navadne, prstne, vodene,…).
Lahko kaj za obleč, bluzica, trenirka, lahko bodije, če jih nosi ali pa spodnje majčke.
LP in veliko uspehov pri nakupu.
plastelin, bruderjevi kamijoni, definitivno slikanice, lego kocke, otroški kasetofon – karaoke, žoga, kaj za oblečt, tomy vlakec – železnica. Toliko imaš stvari. Glej pa skozi otroške oči. Starši včasih preveč kompliciramo, sploh pa če je to prvi otrok. Če bo otroku všeč in se bo z veseljem sprejel darilo, bo tudi staršem. Kupi pa nekaj kvalitetnega, ne nekaj samo da bo.
Ker prihajajo krajši dnevi, bi morda razmislila o kakšnih ustvarjalnih zadevah. Zanj bi bilo primerno
Play doh modelirna masa (podobno kot plastelin)
Klasični žebljički, ki se zatikajo v mrežasto podlago
Pobarvanka (imajo take od 2 let naprej, malo pobrskaj po knjigarnah) in zraven seveda kaki flumastri, ki se sperejo z vodo
Kakšna zanimiva knjigica
če jih še nima – lego kocke (zaenkrat še tavečje)
sestavljanka (ponavadi 1m x 1m) iz penaste gume – lahko z motivi živali ali pa s črkami
plastični komplet orodja (kladivo, žaga, klešče…)
…
pozdravljena!
se mi zdi, da nikoli ne zgrešiš z legokockami. tovornjakov in bagrov imajo navadno čez glavo in eden več ni nič posebnega tudi za otroka (moje mnenje). sicer pa bi ti predlagala kakšne lesene igrače – imaš kar precej izbire – železnica, ki se sestavi ali kaj podobnega (predvsem naj bo kaj takega, da se sestavi oz. zloži, po možnost na več načinov, da bo dlje zanimivo). še en predlog, s katerim tudi ne bi brcnila v temo: škatla z lesenimi delci (kocke, kolesa, kvadri) in lesenimi palčkami različnih velikosti, iz katerih potem otrok sestavlja – avto, robota in še marsikaj zanimivega. zraven je še leseno kladivo in otrok ob igri s tem uživa (tudi pri nas, čeprav imamo punčko, ki je to igračo dobila za 2. rojstni dan). upam, da si razumela tale čudni opis vsebine (za pomoč: na naši škatli piše “bricoli”).
upam, da sem kaj pomagala.
lep pozdrav!
urša
ps: slikanice so zelo lepo darilo, ampak niso tako dolgo aktualne (govorim o dveletnikih) kot kakšne ustvarjalne igrače. po mojem!!
Tomy risalna tabla. Stane cca 6.000 sit in je neuničljiva. Imamo jo šest let, uporabljata jo sin in hči. Poleg so štempiljke in svinčnik. Narisano se izbriše s potegom (gre za magnetno ploščo v notranjosti). Zagotovo jo dobiš v Interšparu.
Ne kupuj pa tablo drugih proizvajalcev- prijateljice imajo slabe izkušnje.
Naša 2 sta pri dveh noro rada kuhala, mešala, rezala… http://www.kakadu.si/lesene-igrace/1054-set-sadje-za-rezanje-000772040211.html