darilo za babico?
Dragi forumovci in forumovke,
pred nekaj meseci sem imela dokaj dramatičen porod, ki se je na srečo dobro končal. Vse bolj postaja jasno, da je zadevo v celoti rešila babica, ki je bila v pravem trenutku odločna, ker se je doktorjem gladko fučkalo in je bil dežurni zraven šele po porodu (čeprav sem po rizični prišla rodit z oddelka in sem imela patološki CTG!). Kakorkoli, vedno bolj me razžira misel, da bi šla z našim bebijem do nje in ji kljub temu, da se me seveda ne more spomnit, ker ma takih sigurno dosti vsak teden, vseeno povedala, kak sem ji še zdaj hvaležna. Kaj mislite o tem? Poleg tega nimam niti najmanjše ideje, kaj odnest? Vino, žgane stvari, kava in sladkarije se mi zdijo total aut, kaki kristal še bolj? Eno slikico od tamalega bi ji dala zraven čist za hec, ampak kaj pa ostalo? Ste ve šle kdaj nazaj? Kaj ste nesle?
Hvala za mnenja!
mamica
Jaz sicer nazaj nisem šla, mislim da bo pa čisto lepa gesta če neseš slikico in zraven napisanih nekaj besed v zahvalo. Sigurno si na zidovih porodnišnice videla veliko takšnih zahval.
Bab’ca bo pa tudi zelo vesela. Saj res ne potrebujejo nič drugega, kot da pokažemo malo hvaležnosti. Tako tudi dobijo “moč”, da nekako pregurajo dneve, noči, vikende, praznike … v porodnih sobah.
Če že plačane niso tako kot bi zaslužile, jih moramo pa mi vzpodbuditi in jih pohvaliti za dobro delo.
Draga “mamica”,
z dojenčkom le obiščita vajino babico in ji povejta, da mislita nanjo in da sta ji hvaležna. Tudi meni se razni kofetki zdijo grozni, poleg tega pa naj javni uslužbenci naj ne bi prejemali raznih daril ali podkupnin. Nekateri vzamejo, nekateri nočejo, vsekakor je pa ponavadi ob tem nerodno obema – dajalcu in “jemalcu”. Po mojem mnenju je najbolje, da izraze hvaležnosti zapišeš na lepo čestitko (slikce otroka jaz ne bi zraven dajala, razen če je ona skupaj z njim gor, npr. v porodni sobi) in prineseš šopek domačih ali travniških rožic. Pa ne da sem šparovna ampak meni osebno se zdi tako najlepše in najmanj kičasto…
Jaz sem preden sem odsla dala darilo svojemu ginekologu ki je bil pri porodu -mal boljše vino in posvetilo, pri porodu je bil se dezurni zdravik ki sem mu podarila bajadero z zahvala, in glavna babica , ki je prav tako dobila Bajadero z zahvalo.
…potem si lahko mislite kaksen je bil porod, ce je “stalo” okoli mene tolk ljudi, pa se moz, polna porodna je bla, jaz pa cist hin……
sej se tudi meni zdijo ta darila cista klasika, sam kaj ces jim pa dat, to je malo pa iz srca.
Knjiga je kr dobra ideja, sam ce mene vprašaš tud dost draga, ce češ kupit dobro.
mogoce pa kaksna manjsa lončnica, lepo zavita, se mi zdi da bi bla vesela vsaka zenska.
luna
Nisem brala gornjih odgovorov in morda je kdo že napisal – kaj pa kaj domačega v lični embalaži – domača marmelada, morda celo domači piškoti v lepši škatli. Moj brat (ki ne sme uživati sladkorja) je od sodelavke v zahvalo dobil domače (jabolčno-orehovo-cimetove) muffine, seveda brez sladkorja. Bil je navdušen.
LP, Katja
zdravo,
ma, če mene vprašate je čisto vseeno, lahko ji neseš karkoli. Važna je gesta, če si si ti zamislila da bi nesla slikco pa še nekaj zraven, pa jo nesi, ker edino tako boš imela dober občutek, pa še bolje bo izpadlo vse skupaj.
Jaz vedno izhajam iz tega, da če je meni darilo všeč, ga veliko raje dam iz rok in ob tem se dobro počutim. Saj to je bistvo, drugo so pa samo variante, ki ti jih drugi predlagajo, pa niso “tvoje”, niso izvirne…