Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja darilo za 2. rojstni dan

darilo za 2. rojstni dan

Imamo drugorojenca, ki mu “nič ne manjka”, saj ima kot drugorojenec kup igrač, tobogan, šotor, hišico, peskovnik, gugalnice, dober tricikel, skiro, “podedoval” bo tudi rolerje, v glavnem ogromno stvari že ima. Za rojstni dan bi ga pa kljub temu radi razveselili.
Radi bi mu kupili kaj uporabnega, kaj kar bi bilo za zdaj in ne za čez tri leta, kaj koristnega, nekaj, česar bo vesel,… pa mi zmanjkuje idej.
Kaj so vaši otroci dobili pri dveh letih in so potem še dolgo uporabljali?
Hvala za pomoč!
m

Vaš pa res ima že skoraj vse kar je mogoče.
Pri nas največ prelistavamo knjigice, sedaj še večina kartonke.
Precej zanimiv je tudi “plastičen” radio s kasetami in mikrofonom in maš je precej odporen na udarce, kupljen pa je bil pri Hoferju; pravzaprav zelo poceni in je že davno odslužil svojo ceno.
Kaj pa mali sintesajzer, ki ima več pesmic v spominu in tudi sam lahko igra?

Jaz bi mu pa podarila nekaj, česar se ne da kupiti – čas. Glede na to da je drugorojeni, gotovo nisi veliko sama z njim. Imejta svoj dan, posvečen le njemu. Pojdita kam, zabavajta se…
Jaz z mojo hčero že od njenega drugega leta izvajajm tako imenovan ‘babji žur’. Takrat se dogaja prav vse, njene očke pa sijejo še dolgo potem veliko bolk kot ob katerikoli novi igrači.

taz: jaz sem pa radovedna, kaj pomeni, da se dogaja prav vse, t.i. “babji žur”. Ali lahko bolj podrobno opišeš, kaj se takrat dogaja? Tudi moja bo kmalu dopolnila dve leti in bi bilo priporočljivo početi še kaj novega!

ja, žal je tako, da so (in smo) že prvo zasuli z vsem mogočim…zato tudi otroški kasetofon že imamo, sinteseizer imamo tavelik in dvoletnik vsak dan navdušeno igra, tako, da ne vem, ali bi bilo smiselno kupiti malega, tudi kuhinjo in delavnico že imamo
… sicer si pa dala dobre ideje.
Hvala
m

Ja, tudi sama razmišljam tako. In imamo v načrtu prav zato na njegov rojstni dan narediti izlet – najbrž v živalski vrt, ker obožuje živali. imel bo vso pozornost, vzeli si bomo tudi čas za igrišče in trampolin in to bo gotovo najlepše darilo zanj. Pozornost je vredna največ, se strinjam.
Še vedno pa bi mu podarila tudi nekaj “materialnega” – lahko tudi malenkost – a nekaj, kar mu bo ostalo v spominu.
Hvala
m

Kupi mu tak lep zvonček in ga obesi na posebno mesto v stanovanju, boš videla, da mu bo všeč.

Naš bo maja star 2 leti in smo mu že kupili avto na akumulator. Je zelo navdušen nad njim in se že veselo vozi po dvorišču. Prav za rojstni dan bo pa dobil še kakšno knjigico in kakšno malenkost, mogoče trobento, ker ima zelo rad glasbila. Babica in dedek mu bosta kupila set bobnov (s činelami in stolčkom), druga babica in dedek pa sta mu kupila tobogan. Tudi naš ima že skoraj vse in počasi nam bo zmanjkalo idej za darila.

Oprosti, meni se pa avto na akumulator res ne zdi primeren za dvoletnika! Zdi se mi cist mim!!!

Verjetno si mislila, da je to tisti velik avto na akumulator, ki je primeren za otroke od 3 let dalje, vendar je ta naš avto namenjen otrokom od 2. leta, ker je bolj mali. Glavno, da naš uživa v njem, sem sprobala že v trgovini, da sem malega posadila na njega in je šibal že po trgovini, da ga skoraj dol nisem dobila. Všeč mu je tudi ko pritisne na en gumb in mu zapoje melodijo, tako da ima pravo veselico. Pa še drag ni bil, samo 10.990 SIT.

Mami – kje pa ste kupili ta avto na akomulator?

Jaz sem naprimer lahko leto prijateljičinemu dveletniku, vrstniku mojega sina, kupila en navaden avto jeap, pa ni bilo bolj srečnega otroka na svetu, ker je tudi on končno imel svojega in se mu bilo treba vedno s starejšim bratcem cufati za njegovega.
Če obstaja kaka taka igrača, ki je od starejšega, pa se zanjo “cufata”, pa seveda ni preveč draga, mu jo za rojstni dan kupi, da bo imel svojo. Boš videla, kako bo ponosen in vesel.

Kupili smo ga pri Pikapolonici v Mariboru. Vendar smo dobili zadnjega. Mogoče ga imajo še kje drugje po Sloveniji. Najbolje, da pokličeš najbližjo Pikapolonico in vprašaš, saj se da tudi zmenit, da ga naročijo v tisto trgovino in te pokličejo, ko ga dobijo. Tako je bilo, ko smo kupovali hiško in je ni bilo tukaj v Mariboru. Prepeljali so jo iz druge trgovine in čez par dni so me poklicali in sem jo lahko prišla iskat.

Tu si lahko ogledaš ta avto na akumulator. Izbereš kategorijo vozila, drugi avto je pravi.

imajo pa tudi motorje na akumulator v Intersparu, tud primerne od 2 let naprej. pa tud niso dragi mal pod 10000sit.

zdravniški komplet

Irena

Ko berem vaše odgovore in razmišljanja, sem kar malo žalostna. Komaj par let so na svetu, pa so že zasuti z vsemi možnimi stvarmi. Sprašujem se, kaj bo čez dvajset let iz teh otrok, ki morajo imeti vse, po možnosti lepše, boljše in dražje kot sosedovi. Kaj pa travniki, drevesa, potoki, raztrgane hlače in umazani obražčki?

Lp

Otroci imajo dandanes že vse, zato je potrebno premisliti, ali to znajo ceniti in kakšen odnos imajo do stvari, priporočam pa vam, da si omislite varčevanje za nakup stanovanja ali za štipendijo, ko bo odrasel in mu bo to prav prišlo, jaz varčujem za svoja dva pri slovenici-fondpolica in fondmax.

V reklami za Ariel sem videla simpatično družabno igrico, kjer so na kocki barve, med sabo pa tekmujejo polžki, kdo bo hitrejši. To se mi zdi lepo darilo, saj se ob igranju zabava cela družina, najbolj pa seveda otroci.
LP Punček

Lepo in osebno darilo je kakšen portret. Posamezen, družinski, ljubezenski, otroški… Ma vse sorte… Kolegica riše ful lepo in za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/

New Report

Close