Darilo za 2. leti staro punčko-NUJNO!!!
Živjo!
Zadnji trenutek sem se spomnila na vas, da mi lahko na tem forumu koristno svetujete. Jutri vsa z mojo “pikico”, ki ima 20 mesecev, povabljeni na sosedin rojstni dan. Punčka je stara 2. leti in ima že precej igrač (tobogan, bazen, peskovnik, lego duplo kocke, vse vrste dojenčkov, “Fisher” kuhinjo za otroke …).
Ker je njena mama zelo praktična, naju zanima, če imate kakšno pametno idejo za darilo, ki bi ga lahko mogoče sami naredili oziroma, bi ga kupili in bi bilo bolj unikatno oz. zabavno.
Za nasvet do 16.00 ure danes, se vam najlepše zahvaljujeva!
Jasna,
Ali imaš mogoče kakšne njene slike?
Lahko bi ji naredile plakat (na obrnjeni strani koledarja) z njenimi slikicami. Belo podlago pa okrasiš npr z barvnimi odtisi rokic tvoje hčerkice.
Lahko pa ji narediš več majhnih plakatov oziroma risbic in dodaš pisano vrvico, ki se pritrdi na steno, slikice pa pripneš z pisanimi kljukicami (za perilo).
lp Greta
Škoda, da nisem tega že prej videla oziroma škoda, da ni več časa. Če pa boš to še kdaj potrebovala, vem za čudovito unikatno darilo.
Gre za knjigo, v kateri otrok nastopa kot glavni junak. To se pravi, ko knjigo odpre, se zgodba odvija okoli njega, notri je napisano njegovo ime in priimek, starost in tudi od kod je. Prisrčnost knjig je tudi v tem, da se na prvi strani, takoj ko knjigo odpreš, pojavijo podatki, recimo: Lastnica te knjige je Vesna Novak, z najlepšimi željami, babi, teta stric, datum, na zadnji strani pa kakšno luškano sporočilo tistega, ki knjigo podarja – pač vsi tisti podatki, ki jih navedeš. Lahko pa izbiraš med več zanimivimi knjigami z različnimi vsebinami, v vseh pa otrok nastopa kot glavni junak. Knjige trži Založba Pozoj iz Velenja.
Sama sem tudi podarila to knjigo, pa ne otroku, temveč prijateljici. In bila je navdušena. Pravzaprav je rekla nekaj takega, ko je knjigo odprla in pričela brati: “Kaj, o meni so napisali knjigo?….”
Pozitivnost teh knjig je tudi, da ne samo da zabavajo, presenečajo, ampak tudi izobražujejo. Imaš knjige z vsebino o ekologiji, o živalih, o socialnosti, …
Skratka, ena idejca, če ti je všeč…
Hvala za dobre ideje!
Naredila sem merilec višine, vendar ne vem če se mi je dobro posrečil, poleg sem kupila tudi nekaj duplo kock in na kozarček napisala čestitko z barvami za steklo. Mislim, da je bilo vse skupaj kar primerno. Grozno je bilo samo to, da moja mala “pikica” ni hotela izročiti darila in sem jo komaj prepričala, da igrače niso njene. Sladkosti materinstva …
Žal mi je, da za knjigo nisem prej vedela, saj bi jo sigurno kupila. Kje v Velenju, pa jo lahko dobim? Mogoče pridev v poštev pri kakšni drugi priložnosti.
Živjo!
Lepo in osebno darilo je kakšen portret. Posamezen, družinski, ljubezenski, otroški… Ma vse sorte… Kolegica riše ful lepo in za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/