Najdi forum

Darilo drugega otroka

Tuhtam, s čim naj dojenček, ki se nam bo kmalu pridružil, obdari svojo 7-letno sestrico. Prosim za ideje.

Lp

?????
Obdaril ne bo on sestrice, ampak vidva in čisto nič besede ne bo imel pri tem, saj to je jasno……
Čemu torej?
Kaj si bodo še ljudje izmislili…..

Meni se pa zdi ideja prav posrečena, čeprav še res nisem slišala, da bi starejši otroci dobili darilce od novorojenega člana družine.
Mislim, da je to zelo pozorno do starejšega otroka.
Ko je moj sine dobil sestrico, so nam vsi, ki so prišli punčko pogledat, prinesli tudi darilce za prvorojenega. Res je bil vesel.

Ta “običaj” je kar pogost in niti ni tako slab, saj starejši otrok ne občuti na nek način prikrašanja, ko opazuje kako novi družinski član prejema lepa darila in pozornosti. Zelo lepo je, da tudi prvi obiskovalci prinesejo kaj malega tudi za starejšega otroka.
In zakaj se pa ne bi reklo, da je darilo od novorojenčka? Saj ni pomembno, kdo je plačal, važen je samo namen in da je od srca.
Prijateljica bo v prihodnjih dnevih rodila in ko bomo šli k dojenčku, bomo obdarili tudi 2 leti starejšo sestrico.

Darilo za sedemletnico? Verjetno sami najbolj veste, kaj si želi.
Morda kakšna posebna igrača; družabna igra, ki jo boste igrali z njo, ko bo dojenček spal; morda kakšna knjiga, dvd s kakšnim filmom, risanko,…
Posebno darilo bi morda bilo tudi npr. kino vstopnica, obisk v živalskem vrtu, zraven pa seveda tudi kakšna pizza ali npr. obisk v mc donaldsu. Hočem reči, da pri tako velikem otroku ni nujno, da bi bilo darilo materialne narave, lahko je to tudi npr. poseben dogodek, ki ga doživi z mamico in atijem (kakšno urico ali dve bo pa morda kakšna babi pomirkala dojenčka:). Če varstva nimate, potem se lahko sama odloči s kom od staršev bo šla, v živalski vrt pa lahko npr. greste čez čas vsi skupaj.

Mi smo naši takrat 5 1/2 letnico naredili punčko, ker se je strašno želela sestrico, dobila je pa bratca. Zelo je bila vesela, in še danes, 2 leti kasneje, imo to punčko pri sebi.
No, ne da bi se s tem odkupili. Samo zdelo se je nam lepo, da novorojenček nekaj prinese starešjima, in obratno tudi, če je le možno. Ona je recimo za bratca izdelala preprosto lutko, ki jo je tudi vtaknil v usta.
Zdaj, ko se bo ta tretji rodil, bodo oba dobili darilo. Sestra marjoneta vila, brat pa še ne vem natančno.

Darilo je pa lahko karkoli. Meni se zdi, da naj bo nekaj posebnega, kar se ne dobi drugače in naj bo tudi trajno. Mogoče kakšno posebno obleko, igračo, instrument…

Se pa absolutno strinjam, da naj obiskovalci prinesejo tudi kaj za starejše otroke, in naj tudi jim posvečajo pozornosti.

Se spomnim, da ko prijetelji prišli novorojenčka gledati, so samo zanjga prinesli darilo, sestro še opazili niso. Zelo je bila prizadeta. Kljub temu je hotela na lep način pozornost pritegniti in je naredila (pri 5 1/2 letih, čisto sama!) kratko lutkovno igrico. Žal ni bilo učinka, saj so obiski imeli oči samo za dojenčka!
Še danes mi je hudo, ko se spomnim, kako smo jo morali potem tolažiti.

Zdaj povemo vsem, naj prinesejo tudi kaj za starejše in naj tudi nijh gledajo!

Ojla……….
Pri nas se je darilo, ki ga je prinesel novorojenček zelo dobro obneslo.
No, ko sem rodila, je bila moja hči stara dve leti in en mesec, takrat je pri njej zelo bil popularen Tom & Jerry. Tako da, ko sta s tatijem prvič prišla pogledat v porodnišnnico bratca, jo je v njegovi posteljici, čakalo darilo. Ne morem ti povedat kako je bila vesela.
Tudi bratca je zelo lepo sprejela, ne zaradi darila, ampak smo jo celo nosečnost na to pripravljali, celo na uz sva jo kdaj vzela sabo, tako da jaz svetujem, da je potrebno otroka, čim več vklučevat v priprave ob prihodu novorojenčka in seveda tudi ko se rodi naj pomaga…..

Lp jacomine

Tudi mi razmišlamo že o tem kajti čez tri mesece bom rodila in tudi mi bomo kupili sinu 2 leti darilo ki ga naj bi preinesel dojenček. Ne vidim v tem nič slabega samo malo pozornost do starejšega otroka.

KUpi mu kar si želi kar že dolgi sanja da bi imel.

New Report

Close