Najdi forum

darilna pogodba

ali mi lahko poveste kakšna je procedura, kako hitro lahko uredim, pa še približno ceno, hvala, hvala

Kar do odvetnika stopi. Je najbolj sigurno.

Drugače pa (sklepam, da gre za nepremičnino):
– pridobitev lokacijske informacije za nepremičnino (občina, ne UE, pazi),
– sestava darilne pogodbe,
– podpis obeh pogodbenih strank,
– vložitev napovedi za odmero davka na dediščine in darila skupaj z izvodom pogodbe in kopijo lokacijske info. pri pristojnem uradu DURS,
– ko dobiš potrjeno pogodbo od DURS pa k notarju – prisoten darovalec, katerega podpis se overja, ki mora imeti pri sebi kopijo osebnega dokumenta obdarjenca,
– vložitev zemljiškoknjižnega predloga na sodišče skupaj z overjeno pogodbo.

LpS

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Darilno pogodbo lahko po muštru napišeš tudi sama in prihraniš kar nekaj €, pa ni nič bolj sigurno kot pri odvetnikih, ki mastno računajo. Če se odločate za izročilno, potem pa le k notarju ali odvetniku.

lp

a imaš mogoče kakšen mušter

tudi sama se trenutno zanimam c tej smeri. kokr jaz vem znajo bit te pogodbe ful drage. v najboljsi varianti jo napiseš sama pa pol neseš h notarju. Mislim da prie okol 30. ooo sit. Nam jo bo napisal odvetnik ki ga poznamo. sicer pa se da dobit mušter pa napiši sama, pol pa samo overiš in plačaš notarja.

Je pa razlika med izročilno in darilno pogodbo. baje da se pri darilni ne more več noben utaknit pri izročilni pa lahko.

bo ravno obratno

izročilno pogodbo morajo podpisati tudi drugi potencialni dediči, zato ne gre v dedno maso, darilno pogodbo pa lahko drugi dediči kasneje izpodbijajo

Kolk sovražim kvazi pravnike, ki svetujejo neumnosti po forumih… Vsaj tiho bodite, če nimate pojma.

Jaz sem pobrala darilno pogodbo na internetu…pa ni bilo vredu in sedaj čakam in upam, da zemljiška knjiga ne bo zavrnila vpisa. Ni kar tako nekaj…in jaz sem se naučila, da ne delaj tistega kar ne znaš.Vsekakor pa ne drži, da nekaj napišeš, malo popraviš,…tudi vzorec pogodbe, ki sem ga dobila je zgledal ok, pa ni bil. To sem zvedela šele pri notarju, ko so bili postopki preko davčne skozi. S tem se ni za igrat.
Naslednjič mi je prodajno pogodbo sestavil odvetnik in vsaj mirno spim, cena je bila 300 eur.
Postopek je tak, kot vam ga je napisala Pitija

Če ti kaj pride prav- meni je tole napisala na občini, sicer nekaj let nazaj…

Potrebuješ:
3x darilna pogodba OBR. 7,216 (dobiš v DZS)
1x fotokopija dokazila o lastništvu
1x fotokopija dokazila o sorodstvu
1x fotokopija drž. obdarjenca

Če gre za darilno pogodbo, ti lahko o vsem tem povem jaz. Sem pred enim tednom uredila vse- to pomeni, da je nepremičnina vpisana v zemljiško knjigo, katere sem lastnik jaz. Zdaj sem dobila sklep o lastništvu…

Pa tudi ,,obrazec,, ti lahko pokažem, če te zanima. Mi je sicer napisal pravnik, a če bi mi kdo povedal prej, bi si ga napisala sama.

glede darilne pogodbe stopi k odvetniku oziroma obe stranki morata iti, tam ti naredi pogodbo. Z odvetnikom se dogovoriš, da bo on izpeljal celoten postopek in ti dobiš domov samo odločbo z zemljiške knjige o vpisu lastništva. Vsaj pri nas je bilo tako. Višina stroškov pri odvetniku kakor tudi davki pa se odmerjajo od ocenjene vrednosti darila – kot jaz vem, nanje pa vpliva tudi (če gre za nepremičnino) kategorizacija te nepremičnine – ali je travnik, vinograd, njiva, stavbno zemljišče….. lani je stric za izročilno pogodbo 8šlo se jeza vinograd z zidanico cca 1200 trt) odvetnici z celoten postopek plačal dobrih 220€.

Vsekakor svetujem odvetnika, ker imaš manj tekanja okoli in še vse je narejeno po rekelcih. tisto kar prišparaš za odvetnika porabiš za bencih k hodiš na občino in UE pa na zemljiško knjigo, pol pa računaj še tvoj čas. Tako , da se ne splača.

lp

Živjo, saj vem da je tema že malo stara, ampak vseeno. Nikjer ne dobim kak mušter darilne pogodbe in bi zelo zelo lepo prosila, če jo še ima kdo in da je bila vredu izpisana, če mi jo lahko pošlje.Hvala, lp summer

New Report

Close