Darila za učiteljice
Moji učenci vsako leto ob koncu šolskega leta “napadejo” domače vrtove in travnike, ker so se navadili, da mi je tako cvetje najbolj všeč. Še vedno pa nisem uspela prepričati zaključnih razredov, da mi je bolj všeč, če se me v kasnejših letih radi spominjajo in ne kupujejo daril.
Sem bila pa najbolj vesela obiska mojih bivših učenk v porodnišnici. (Ko se je nosečnost že videla, sem jim povedala, da bom septembra šla na porodniško in jim je veliko pomenilo, da so zvedeli od mene…) Potem so spraševali, kdaj bom rodila, potem pa so se (deklice) prismejale s čestitko in čokolado. Njihov obisk mi je pomenil več kot karkoli…
Lep dan,
Irena.
Res nisem bral vse odgovorov ampak sem zasledil, da so kar enaki.
Če se ne strinjate z obdarovanjem učiteljite pri tem ne sodelujte. Ne vbijajte pa otroku svojih “asj ima prfoxa plačo” bedarij. Otroku boste s tem vcepile v glavo, da za pridno, vestno in pošteno delo ne dobiš nagrade. Raje se skupaj z drugimi starši zmenite, da bi učiteljici podarili fotografijo “staršev in učencev”. Učiteljici bo to zagotovo bolj všeč kot 1kg čokolade ali parfum.
Lep pozdrav
Vsak je verjetno vesel darila, ne bom se postavila na nobeno stran, čeprav imam o tem svoje mnenje. Rekla bi rada samo to, da je zelo res tisto, kar je napisala Vesna, zneski ali vrednost darila nad 2.500 SIT je podkupnina, kazniva tako za tistega, ki da in tistega, ki vzame. Vprašanje da ali ne, je tako rešeno s strani države!
LP, Ana
Pretirano se mi zdi, da se za 8.marec zbira denar za darilo. Za osmi marec vsak po svoji želji in občutku odnese rožico ali čestitko doma narejeno, ki menim da jo bo učiteljica ali vzgojiteljica bolj vesela kot nevem kakšnega darila, ker jo boste spravili samo v zadrego. Jaz osebno čutim do osebe, ki sem zadovoljna z njo, da ji za novo leto, 8.marec in konec šolskega leta dam pozornost, kot zahvalo za njen trud(tukaj ni pomembna njena plača). Verjetno, če se starši namesto da dajejo drobna darilca na koncu leta zmenijo in združijo finance(ne pretiravajo), ter kupijo eno bolj uporabno pozornost se mi zdi pametno, ne pa da se to dogaja za “vsak” praznik.
LP Darja
Oprostite, a 1000 SIT za učiteljico po otroku, to je zame navadna korupcija. Opozorite ravnateljico TAKOJ.
Sem novinarka in na to toliko bolj občutljiva. Ne razumem, zakaj bi dajali učiteljici darilo. Naj ji nekdo kupi en cvet in ji pred uro vošči v imenu celega razreda (za praznik, rojstni dan, karkoli že je). Novinarji ne sprejmemo nič, maksimalno vredno pa recimo 5.000 SIT, a mene tudi to že moti. Kvečjemu kak kuli in blokec sem pripravljena vzet. Prepričana sem, da se s tem tudi na ministrstvu za šolstvo nikakor ne bi strinjali, o čemer vi pišete!!! Kam to pelje? Jaz vem, da bom takoj dvignila halo, če se bo mojemu otroku to dogajalo v šoli. Ne glede na to, kaj mislijo drugi starši…
M