Darila za starejše otroke
Ko sem bila jaz stara 12 let, sem si želela samo in edino kaj ful fajnega za oblečt (čeprav dvomim, da so se drugi tega zavedali). Tako da ji kupi kakšno tako res the best jopico, majčko, svetleč šal ali kaj takega. Pojdi na oddelek za mlade (ne za otroke!) in ji kupi kaj modernega, a vseeno ne preveč čudnega, pač upoštevajoč njen slog. Sinu pa lahko kupiš cd z igricami ali pa glasbeni. Seveda pa je odvisno, za kakšno vrednost hočeš kupiti. Vem, da bi bil moj mlajši brat navdušen nad kakšnim teleskopom oz katerokoli malo tehnično stvarco (katere uporabnost nam ženskam sploh ni jasna) iz Conrada. Pač fantje so bolj tehnični tipi in jih to vse zanima. Punce pa pri 12. že začnejo gledati, kako so oblečene in skoraj nič ni pomembnejšega. Vem, da se ti kot odraslemu verjetno veliko stvari zdi privlačnejših od tega, samo kaj ti pomaga, če ti misliš, da je nekaj prisrčna ideja, obdarjenec pa misli, da je neumna. Ni bolj groznega, kod darilo, ki si ga sploh nismo želeli. Odrasli to že znamo videti v simbolični luči in drugače sprejemati, otrok pa ne izvlečeš iz razočaranja, če je darilo uporabno samo v maminih očeh. Saj verjetno sama vidiš o čem tvoji otroci govorijo, si ogledujejo… Želim ti srečno roko pri izbiri.