Najdi forum

Poln kufer že imam moževih daril! Ne res, poln kufer! Če se že spomni na mene in mi kaj kupi, pa da recimo za božič enkrat ni samo mala čokolada (za katero mi reče, no, če že zavijaš, pa si še to zavij), pa če recimo odmislim vazo za rojstni dan, sem dobila od njega v vseh teh letih stokrat nič!!! Ker sin še verjame v božička, sem si lani sama kupila darilo, ga zavila in skupaj z drugimi postavila pod smrečico. Ker me je sram reči sinu, da jaz nisem nič dobila, in zakaj je tako. Eno leto prej sin ni mogel verjeti, da on in očka dobita toliko daril, mam pa nič, pa je tako pridna.

Pa ni mogoče, da bi pozabil. Ker skupaj nakupujeva darila za svojce, prijatelje (za katere nikoli ni škoda denarja), potem me vpraša, kaj si jaz želim, in vedno rečem, da me pozna, naj me preseneti s čim, kar imam rada. Pa nisem zahtevna, da ne bo pomote. Ne potrebujem dragih daril, ampak pozornost, dejstvo, da se je nekdo spomnil name, razmišljal, kaj imam rada (res pa nimam rada za darilo od moža vaze, likalnika, mikserja – želim si kaj bolj osebnega).

No, pa sem zdaj že parkrat dobila od njega razne kopeli, savnice, potovanja – v sanje. Darilni bon naredi sam in napiše, da me povabi tja in tja… Čas beži, ko ga vprašam, kdaj greva, nima nikoli časa. Enkrat me je celo vprašal, če imam denar!? Tako se mi je v zadnjih letih nabralo teh “daril” kar precej, uresničenih pa ni bilo nič. Če dobro premislim, je zelo pameten. Tako pride najceneje skozi – jaz mu ne morem očitati, da mi ni nič podaril, po drugi strani pa list papirja je skoraj zastonj. Volk sit in koza cela, ker izpolni pa tako ničesar ne – nima časa, saj drugače res bi. Ker v petih letih ni imel časa iti z mano niti enkrat v savno, kaj šele na izlet.

Včeraj sem pa znorela. Prinesla sem mu pred televizijo vse te kupončke in obljubice, in jih pred njim strgala. Vrgla bi mu jih v obraz, če bi papir tako daleč letel, pa je žal samo zletel po tleh. Res sem razočarana in prizadeta. Mogoče bo kdo rekel, da sem malenkostna in da je to brez veze, vendar pa s tem kaže svoj odnos do mene. Mimogrede, nikomur drugemu ne podarja teh kupončkov. Ne staršem, sestri, otrokom, družini… samo meni. Mogoče zato, ker je zame škoda denarja za kakšen parfumček ali verižico za 5 evrov v DM-ju.

Pravzaprav sem v vsej tej dolgi litaniji pozabila povedati bistvo.

Problem ni samo v darilu, problem je v glavnem v tem, ker moj mož noče iti nikamor (sam) z mano. Ker sva pred tremi meseci imela 5. obletnico poroke, sem ga prosila, da bi šla kam na večerjo. Sama. In od takrat do danes si še ni našel časa za to (pa denar res ni problem). Ima pa seveda čas, da v tem mesecu vsak drugi dan gre na kakšen “zaključek”. Seveda mu je tam bolj zabavno.

In že par let ga prosim, da bi šla sama kam vsaj za konec tedna, pa to prelaga in prelaga, nikoli ni pravi čas…

joj babe, kako poceni se gresta domačo služkinjo. Veš kakšen je dec, pa se še smiliš sama sebi.
namesto, da decu kupuješ darila, pojdi za ta denar sama nekam, sama si kupi parfum. pa še eno napako tipične tečne babe delaš: če te dec vpraša, kaj bi imela, ga zgrabi za roko, odpelji v parfumerijo in izberi parfum za 120 evrov. zvečer pa se nadišavi z njimi in akcija.

ma saj ti ni kaj napisat, ker si sama vse dobro napisala…ti vse razumeš, veš kakšen bedak je, te ne spoštuje niti toliko kot je črnega za nohtom enga čistega kuharja !
Lahko ti rečem le to, življenje je prekratko da bi ga porabila za takšnega bednega dedca.Poroka, otrok dol ali gor ku*rc ga gleda !!!

Očitno imaš bolj “štorastega deca”, mogoče je samo malo bolj lesen oz se bolj kot na to, da bi nekaj delal po občutku (da me pozna, naj me preseneti s čim, kar imam rada 😉 rabi konkretna navodila zraven je pa še “malo” škrt, ker posledično pričakuje, da boš razumevajoča v teh časih in tako iz vsega ni nič.
Tebi pa že igra ansambel obup….

Mislim, da niti ne zaradi daril, bolj zaradi tega, ker ti ne zna/noče pokazat, da mu je mar zate.
Osvojil je kraljično, jo pripeljal v grad in to je to…. Sedaj naj bo srečna, ker je z njim…. :/

Če želiš konkretno darilo mu enostavno naroči hočem to in to zavito v takem in takem papirju, pika.
Žal to ubije vso spontanost in ne izkazuje neke pozornosti do tebe razen v tem delu, da je to ON KUPIL (dal gnar!)… samo tako je to z njim… očitno :/
Kdo ti ga je pa izbral, a teta? 😉 :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

been there, done that….
ista zgodba, le da meni še kuponov ne daje….
zraven je pa vsa leta (poročena sva 26 let) podpiral sestro in njena dva otroka: ji “posodil”denar za odpiranje firme, ki je potem šla v maloro, nečakoma “pomagal”pri šolanju… lastnima otrokoma pa NITI ENKRAT ni kupil enega samega darila.. da o meni ne govorim…
in če to vržem pod nos, dobim nazaj, kakšna p**** sem in vprašanje, če nam je kaj manjkalo? ja, manjkal je občutek, da smo njegova družina.

jaz se se navadla, da si sama kupujem darila. njemu pa nič več!!!!!!!!!

lej babnica, med vama očitno ni nič drugega kot poslovni odnos. Nič čudno, da mnogi moški pravijo, da so najdražje prostitutke lastne žene. Ti si ena taka. Nisem še videla, da bi prostitutkam darila nosili. daš keš pa je. izvzete so seveda elitne prostitutke, to pa najbrž nisi?

KAKšni razlogi , to si napisala meni??
No, mislim da si se precej zmotila… kakšen poslovni odnos, kakšna prostitutka??? Se ti je zrolalo ali si samo nesramna?? Govorim o tem, kako je dedec zapostavljal lastno družino, da je lahko odnašal rit sorodnikom, ti pa govoriš o nekakšni prostituciji? Okej, razen če s tem misliš to, da sem se pustila izkoriščati – potem se strinjam, potem je to neke vrste prostitucija. Vseeno ti svetujem, da se tovrstnim izrazom izogibaš, ker so žaljivi. Niti malo me ne poznaš in niti malo pravice nimaš, da me označuješ za prostitutko, ne za elitno ne za kakršnokoli. Jasno?
Če res ne razumeš, o čem sem pisala, potem bodi raje tiho.

On je nepozoren, ti pa hudo štorasta. Te vpraša, kaj hočeš, pa mutiš in okolišiš. In potem z darilom nisi zadovoljna, ker ni dovolj osebno, in dobiš doma izdelan kupon za nekaj, pa spet nisi zadovoljna.

A bi bilo tako težko povedat, da si v resnici želiš rdeč šal (ali karkoli pač že)? Ker bi ga dobila, to sem stoprocentna, samo povedat je treba.

POZNAMO, težko je komentirati tvoje sporočilo, ker tudi ti nisi veliko napisala, napisala si samo to kar ti vidiš.Kaj vidi tvoj mož že 26 let, tega ne vemo.
Ena od možnosti je, da te nikoli ni ljubil, da se je prvi otrok zgodil brez zaščite….špekuliram, ker tega nisi napisala.Potem se je on vdal v usodo in zaradi otroka sprejel vse skupaj kot družino-zaradi otroka (ne vem ker nisi napisala)….živela sta ves čas kar tja v tri dni….nekega dne se ga je malo napil in se je zgodil še drugi otrok (ne vem, ker nisi napisala)….in potem ga je vse skupaj (tudi če je že razmišljal o odhodu) še bolj prikovalo na “družino”….sestro je imel od nekdaj rad, zato ji je pomagal in je pomagal tudi njenim otrokom (ne vem ker nisi nič napisla)…..
Skratka, takšnih “družin” kot je tvoja je zelo veliko.
Ne se takoj razburjat, malo razmisli, potem pa preudarno odgovori, če imaš kaj.

nojano

hmmm sklepaš po sebi ali kaj? Mogoče pa spadaš med mlajše ljudi?

Ali si sposoben verjet v to, da nekoga noro ljubiš, z njim ustvariš družino in čez čas on zadovoljen z doseženim nivojem in stagnira, meditira, nima nič več idej, nič več želja, saj misli ja žena mi pa ne bo ušla, saj drugega ne more dobiti….. in tako ZARADI OTROK, KI SO BILI NAČRTOVANI SKUPAJ živita eden mimo drugega, brez čustev, največkrat tudi brez besed in se celo izmikata eden drugega……

Kaj misliš ti o tem, ko svojega dragega kaj vprašaš, pa ti odgovori “kaj si spet tečna”…. – ja veliko žensk vztraja v zakonu, da otroka v šoli ne zbadajo itd…….

čisto sem znorela in poznamo – ja pri meni je tudi podobno, moj je šel celo tako daleč, da je začel na potovanja hodit sam in jih je načrtoval takrat, ko jaz zaradi službenih obveznosti nisem mogla iti…… darila od njega še nisem dobila, jih tudi več ne pričakujem, sem se pa naučila, da mu jih tudi jaz ne kupujem….

časopis – uf gre v trgovino in ga ne bo kupil, ko pa ga jaz kupim, že v avtu vleče ven iz vrečke in bere, enako za sadje: v trgovini se on niti slučajno ne bo spomnil, da bi kupil banane ali mandarine…. ko jaz kupim kar naenkrat poje po 4 banane, 2 kg banan v dveh dneh zmaže sam še preden jaz rečem kiks…… mah ja so tudi takšni egoisti…..

Tako da, draga “čisto sem znorela” za svojega sinka kupi darilo in ga daj pod smrečico, za gospoda soproga pa samo poljubček in adijo. kako otroku razložiti zakaj očka ni dobil – hja reci mu, da je božiček imel premalo denarja in je zato v glavnem samo otrokom prinesel, skratka izmisli si kaj in se ne obremenjuj

če hočeš verižico ali kaj podobnega si kupi sama (jaz si tudi kupim sama če želim, saj mi on nikoli ne bo), ko pa sem poročni prstan dvakrat izgubila z roke, sem tudi to odložila pa naj si misli kar hoče ona ali drugi se en obremenjujem več

ja tebi sem napisala. za rahlo nesramnost se opravičujem, je pa upam dosegla namen. Enostavno mi ni jasno, kakšni razlogi so tebe 26 (šestindvajset) let vodili, da si vztrajala v takem odnosu. Moja domneva je, da je to zaradi materialnih koristi in zunanjega izgleda (stanovanje ali hiša, otroci, kaj bodo pa drugi rekli, nimam kam iti itd). Ravno tako je najbrž iz istih razlogov s tabo tvoj mož.

kakšni razlogi,
pozno odgovarjam , ker nisem imela časa.
mene niso vodili nobeni taki razlogi, o katerih pišeš, ampak.. ha, saj sploh ne vem kakšni. najbrž to, da kar mora tako bit. nisem imela moči za kaj spreminjat. bila sem (pre)mlada, ko sva se poročila.
materialne koristi? zunanji izgled? niti pod razno. materialnih koristi nisem imela, zunanji izgled mi pa dol visi.
zakaj je z mano on – ha, najbrž iz udobja. čeprav vidi, da nekaj ne štima (to se že dolgo vleče,pa ne zaradi daril)., ne reče in ne naredi nič. a mu bom morala ravno razložit??? šit, enim je pa treba res vse povedat, pa ne vem, a so slepi , al neumni al oboje ali pa se samo delajo.

Eno zlobno idejo sem dobila. Kaj pa če si doma nastaviš neko darilo, ki naj bi ga dobila od nekoga…

Boš videla, če boš kaj nemiren. Če ne bo, je nekaj narobe z njim.

Sicer pa te zelo čutim, kako neprijetno ti je moglo biti toliko časa to prenašati in kako si se počutila včeraj. Mislim, da je prav, da si mu povedala, kako so te ti neunovčeni kupončki morili in da nisi tega tiščala v sebi.

Pravjo, da nam v življenju pridejo naproti take situacije, iz katerih se moramo kaj naučiti. Morda lahko iz tega povlečeš, da se začneš bolj ceniti, kot te drugi in da nisi samo toliko vredna, kolikor te cenijo drugi, ampak še mnogo bolj.

to čemur ti praviš, bila sem premlada in tako je moralo biti so tipični zunanji vzroki. Ti si bila mlada, zaljubljena, kaj je kontracepcija te ni veselilo vedet, ker so se vse poročale, si se morala tudi ti, ker so vse imele hitro dva otroka, si morala tudi ti pač z enim tipom, ki je slučajno mimo prišel.
Če pa nisi materialistka in ti je vseeno, kaj mislijo drugi, se pa loči. Čez pet let boš vedela, kakšna je razlika.

Iz tvojega prispevka sem razbrala, da skupaj nakupujeta za sorodnike in te celo vpraša, kaj si ti želiš. Pa daj povej in pokaži mu, pa bo volk sit in koza cela.

Joj, mal se znajdi. Zakaj nisi kupončke vnovčila? Če si dobila kuponček za v savno, bi jaz šla v savno, kupil apaket za deset obiskov in ga plačala z njegovo kreditno kartico. Če je ne bi imela, bi domov prinesla račun, ga postavila na mizo in res prijazno in z nasmehom na ustnicah prosila, da mi denar povrne v par dneh, ker sicer ne bom mogla kupiti hrane (ali karkoli kar mu je pač pomembno … praška za srajce… )

Če človeka ne izučijo besede, naj ga izuči izkušnja…

Pri nas podobno kot pri avtorici, le, da za vso žlahto poskrbim jaz, ker on nima živcev za nakupovanje in preveč dela… Vsake toliko pa me le preseneti s čim. Njegov brat pa vestno razvaja svojo ženo, za njen rojstni dan vzame dopust in jo odpelje na izlet; vsi pa vemo, da stalno skače čez plot in je njuna idila le zunanja maska in slaba vest.
In sem potolažena…

New Report

Close