Danoval
Spoštovani,
Zaradi precej razširjene endometrioze se od oktobra lani zdravim z Danovalom. Zaradi ugodnega poteka zdravljenja mi je ginekolog dozo postopoma zmanjševal iz 600mg dnevno na 200mg dnevno.
Zdaj pa moje vprašanje: zelo sem se bala stranskih učinkov, vendar sem ob manjših neprijetnostih (nečista koža, vročinski vali…) kar dobro prenašala zdravilo. Zadnje čase pa opažam, da kljub povečani telesni aktivnosti in pazljivosti pri prehrani zelo težko shujšam oz. kvečjemu pridobivam na teži, sicer zelo počasi pa vendar … naj povem, da nisem na dieti, samo malo manj jem. Zaenkrat še nisem debela, se mi pa zdi, da sem na dobri poti. Mislite, da ima moje zdravilo kakšen vpliv na to ?! Naj omenim, da sem vedno z lahkoto shujšala, prav ponosna sem bila na to. Prosim za vaše mnenje. (Mogoče so leta?:):)
P.S. Stara sem 26 let in še brez otrok.
Lepo vas pozdravljam.
Pozdravljeni!
Precej razširjeno endometriozo se odstranjuje kirurško. Meni so jo že trikrat, pa jih imam šele 28. O kakšnem Danovalu oz. hormonskem zdravljenju se z ginekologinjo nikoli nisva pogovarjali, ker dolgoročno ni učinkovito. Samo začasno zaustavi potek bolezni, ki lahko0, zaradi svoje narave privede do težav z zanositvijo oz. neplodnost. Svetujem, da se z ginekologinjo pogovoriš o možnostih kirurškega zdravljenja.
Laura