Najdi forum

danka

Pozdravljeni.
Zaradi fisur sem dobila gel xylocaine, 5x na dan se mazem in vmasiram. Zacutila sem bulo, na globini okoli 4 cm, naravnost gor. Verjetno gre za maternicni vrat, saj se danka usmeri nazaj proti kriznici. Ali je mozno otipati maternicni vrat oz. maternico skozi rectum?

Zanima pa me se nekaj, 3 dni sem jemala summamed antibiotike in opazila sem crne pike v blatu. Blato je drugace naravne barve, le vmes je nekaj teh crnih pik. Ali je to lahko posledica antibiotika?

Najlepsa hvala za odgovor.

Skozi rektum se tipa maternični vrat. Črne pike v blatu so verjetno izločki iz hrane, manj verjetno pa nekaj, kar bi bilo posledica antibiotika. Morda imate v mislih kri, ker je lahko v blatu črna.
Lep pozdrav! Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pri meni to ni bulica, ampak sega kar posteno proti kriznici? Ali je to normalno?
Ali se lahko v začetnem delu GI trakta izloči tudi tako malo krvi, da je to opazno v blatu samo kot majhne crne pike, ali je v tem primeru celo blato crno in smolasto?
Hvala

Če ste v dvomu, kaj si otipate, vam svetujem posvet in pregled pri osebnem zdravniku ali proktologu. Ta vam bo razjasnil dilemo. Tipate lahko normalno anatomsko strukturo, ki je na spredji strani maternični vrat, proti križu pa predvsem križnica in medenično dno, se pravi mišice. Lahko pa tipate višje ležeče črevesne vijuge. Bolj boste sigurni, če opravite pregled. Isto velja za črne pike v blatu, posebno če niso izginile. Antibiotično zdravljenje vam zelo verjetno tega ni povzročilo. Preprost test prisotnosti krvi v blatu bo to izključil.
Želim vam uspešno zdravljenje in razrešitev dilem.
Lep pozdrav!
Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close