DANES PRVIC!
POZDRAVLJENI VSI SKUPAJ OZIROMA VSE!
Danes sem prvic zasledila ta forum, kot bi mi nekaj narekovalo, da pogledam se kaj drugega, kot le tistega ki si ga ogledujem obicajno!
Tudi midva z mozem se trudiva 2 leti, da bi iz 2 postala 3, na zalost neuspesno!
Septembra sem narocena na pregled pri ginekologinji, ki naj bi razlozila kaksno stanje je in kako naprej!Do septembra je se dolga!!!
Mene pa ze v tem trenutku zamima, kaksne preiskave so potrebne, da se ugotovi neplodnost, koliko casa trajajo, je potrebno ostati v bolnici?
Morda katera ve, kaksno je priblizno zdravljenje in koliko casa traja?
Saj same zagotovo veste, da imamo skuraj vse, samo casa ne za naso nevcakanost!
Lep pozdrav vsem, in upam da se vam izpolnijo vsa skrita pricakovanja!
LP, Moni
Pozdravljena med čakajočimi!
Pri meni gre vse skupaj zelo počasi. Najprej sem imela običajen pregled in ultrazvok v času ovulacije, da je ginekologinja ugotovila, če ovulacija sploh je. Ker so bili folikli zelo majhni, mi je predpisala Klomifen in naročila na PCT. Naslednji mesec sem torej imela PCT in ker ni našla nič spermijev, ga bo naslednji mesec ponovila. Če še vedno ne bo nič, bo moral na pregled mož, preiskave zame pa bodo operativne.
Torej, zmeraj se čaka na točno določen čas v ciklu in čaka ter upa, da bo pač kar ratalo.
Mogoče bodo pri tebi kaj pohiteli.
Lep dan!
Nadja
Draga Moni, dobrodošla med sotrpinke.
Najprej (ponavadi) začnejo s HSG-slikanje maternice in prehodnosti jajcevodov -nič kaj fletno, vendar se da zdržati. S tem ugotavljajo obliko maternice, morebitne pregrade ali miome, kako so prehodni jajcevodi ipd. PCT test dandanes dela zmeraj manj ginekologov, odvisno je, katerega imaš. Sledi laparo in histeroskopija pri kateri ti morebitno manjšo nepravilnost tudi odpravijo. Je zelo rutinska zadeva, nič bat, samo tri luknjice ti naredijo, toliko da gre sonda skoz. (seveda pod narkozo). Delajo tudi hormonske preiskave (daš kri), pa moža pošljejo na spermiogram, da ugotovijo, kako dobri so “plavalci”.
Tole je zelo na grobo in kratko, če te še kaj zanima, pa kar vprašaj
LP
Za HSG pregled na kliniki je daleč najboljši dr. Drobnič. Jaz sem bla na HSG 2x in prvič nas je vse zvijalo, da smo mislile, da bomo hin, (res so ble hude bolečine) in ko sem morala it drugič, mi ni blo glih prijetno. Potem pa je bilo prijetno presenečenje. Sploh ni bolelo. Vprašala sem potem sestro kako je to možno. Povedala nam je, da je bistveno, da ti zdravnik res počasi spusti noter tisto tekočino.