Danes končam
Pozdravljeni.
Še eden, ki mu je zadosti cigaretnega dima, jutranjega pokašljevanja, skrbi kako bo prišel do cigarete. Tako sem si rekel: Danes ob polnoči preneham kaditi (že sedmič)
Predvsem me zanima kaj lahko pričakujem. Do zdaj sem vzdržal brez cigarete max. 6 ur (sem strastni kadilec) Po 6. urah se mi je začelo dogajati naslednje. Imel sem občutek, kot, da sploh nimam več srčnega utripa. Panika. Izmeril sem si tlak in utrip. Res na monitorju se mi je pojavilo sledeče.: 125/98 in utrip 51. Si lahko mislite, kako me je to prestrašilo. prej sem imel srčni utrip 75-80. Bil sem prepričan, da mi odpoveduje srce. Žena je že bila pripravljena pri telefonu, da pokliče 112. Zagnal sem paniko in se pognal po stopnicah gor in dol, ter si ponolno izmeril pulz, ki je bil zdaj (hvala bogu) 68! Nato sem se ulegel in se je začelo. Oblivala me je vročica. V prsih sem imel občitek, kot ne bi mogel dihati. Žena me je nekaj spraševala in menda nisem bil pri volji, da ji odgovorim. Ker se mi je zdelo, da se je svet porušil sem seveda ponovno prižgal cigareto. V glavi se mi je že po prvem vdihu zavrtelo, kot bi bil najbolj pijan. Za to pokajeno cigareto sem prižgal še drugo, tretjo…………
Danes sem spet na prelomnem trenutku……..
Zanima me predvsem naslednje. Ali mi lahko ob nenadnem prenehanju kajenja odpove srce?
Ali doživljamo cigaretno abstinenčno krizo podobno kot alkoholno, da se nam po telesu plazijo pajki, imamo prisluhe in vidne halucinacije?