Danes datum poroda
Zdravo,
Tudi jaz sem imela dan D danes. Vendar sem danes že prvi dan cel dan doma. Rodila sem v Lj. V porodnišnico so me sprejeli 24.08. visok tlak 160/100.Tam so me zadržali v četrtek 26.08. ob 14.50 sem rodila Maksa.
Zdaj čakam, da se zbudi, da se nahraniva…
Kar oddahnem se, da je to vse za mano…
Srečen in lep porod ti želim.
Tea
Pia, tudi jaz sem bila na kontroli v porodnišnici na PDP in odprta en prst. Prav tako mi nihče ni pregledoval plodovnice. Res je, da so mi zaradi sumljivega ctg naredili še UZ, kjer se vidi vsaj še stanje posteljice, ampak po mnenju Blejčeve me ni blo treba nanj pošiljat, ker je bil slab le prvi ctg, ko pa je mali spal. Prav tako so me na naslednjo kontrolo naročili šele čez 4 dni in rekli, da bodo najkasneje teden čez rok sprožili porod. No, na kontroli čez 4 dni so ugotovili, da sem odprta za 4 cm in me poslali gor rodit. So mi pa mogli dat umetne popadke.
Malo bo treba še potrpet. Jaz sem bila po tem pregledu namenoma bolj aktivna, morda je to delovalo, morda bi se vseeno začela odpirat.
A.
Še vedno nič….
Včeraj sem čutila tako na deset minut blage krče kot pri menstruaciji, a le eno uro. Sem že mislila pakirat……
Marelica, mogoče pa bo res aktivnost pripomogla k hitrejšemu odpiranju……Meni pa nič niso rekli, da mi bodo umetno sprožili porod. Namreč moj mali samo raste (trebuh mi je v enem tednu zrasel za 5 cm!) in se prav bojim, da bo takooo velik.
Tea, ti si se pa rešila predčasno….super! Menda si zdaj sploh ne znaš predtsvljati, da bi še hodila okrog s trebuhom, ko pa imaš že ob sebi svojo štručko!
Lepo bodite in hvala za odgovore!
Zdravo Pia,
še ena avgustovka, ki je čez rok! Rok sem imela 26.8., a ga mi je na zadnjem pregledu moja G, preden je odšla na dopust (pred 14 dnevi), spet prestavila na 29.8. No danes smo 31., mene pa še zbada ne prav dostikrat in v 4 nadstropje lahko pridem še v enem šunku brez problemov.
Sicer hodim ob torkih na kontrole k nadomstni G (čeprav sploh ne vem kako izgleda ta G, saj vse opravim kar pri sestrah): naredijo mi CTG in izmerijo pritisk ter stehtajo. Vaginalni pregled sem imela v vsej nosečnosti samo 1x in sicer v 9t pri prvem obisku G. Tokrat nisem naročena za torek, ampak šele v sredo, čeprav mi je sestra obljubljala, da bom rodila že čez vikend, ker sem imela v petek, ko sem prinesla izvide sladkorne (odkrili so mi jo v 39t), na CTGju kar lepe popadke (enega sem celo čutila, ampak ne kot bolečino).
Kam danes povabiva najine možičke: na Šmarno goro ali bo Rožnik dovolj?
Če si iz Lj, se mogoče vidiva še v porodnišnici. Upam, da kmalu.
lp
lbeka
Nisem iz Ljubljane, tako da si lahko le piševa preko foruma – KATERA BO PREJ??
Ha,ha, malo heca……..Moj sonček na veliko brca, trebuh tu in tam otrdi, to pomeni, da še ne bo nič (ker se baje na koncu umiri?!).
Zanimivo, kako različni so pregledi po Sloveniji – vse je odvisno od ginekologa in porodnišnice.
Danes dežuje, ampak se bom vseeno odpravila peš do knjižnice, da se malo razgibamo…….ti pa kar na Šmarno goro……uf, mislim, da bi jaz po 5 minutah že odpovedala! Po ravnem še gre, če pospešim korak, me mali že spomni……..
Naj ti čakanje čimhitreje mineva!
In seveda vsem, ki ste že čez rok!
Pia
Punci, saj bo. Moj mali se ni nič umiril pred porodom, 1 uro pred rojstvom so mi po celem trebuhu lovili najboljši plac za srčni utrip. Spustil se je šele, ko sem bila čisto odprta, pa še takrat je brcal, da mi je trebuh kar poskakoval. Meni je dolg sprehod in cartljanje z možekom pomagal, poskusite in uživajte! Želim vama hiter porod in zdrave otročke!
Zdravo Pia,
sem že ugotovila, da si z Mb konca (sem šla gledat na seznam avgustovk).
Z našo Šmarno goro ni bilo danes nič, ker tudi v Ljubljani dežuje.
Mogoče pa bo jutri najin dan… Sem ravno mami razlagala, da mi je bil 30.8 tako lep datum, da se mi zdi 31.8. tako oster, da raje počakam kar na september.
Z dobrimi željami.
Lahko noč.
lbeka