Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Današnja tema – Triglav

Današnja tema – Triglav

Tema je že zaprta, zato odpiram novo. Priznam, da mi je skoraj ušlo od smeha, ker vrli zavarovalničarji celo ponujajo kalkulator za izračun, koliko morajo ljudje varčevati, da bodo imeli spodobno pokojnino. Kalkulator! Kako močno je ob njem označeno, da gre samo za ugibanja, ker gre za produkt, ki je odvisen od razmer na trgu??
Za ilustracijo – meni so dali “informativni” izračun, ki mi je ob za 25 let vplačevanja obljubljal 100.000 evrov (vau, a ne), po desetih letih pa sem imela borih 10.000. Bolje, da bi dajala na banko.
Lahko pridno vplačuješ 20 let, pride kriza (ker kriz bo še) in bajbaj, vsi obljubljeni donosi. Ampak zavarovalnica se ne sekira, ker je svoje pokasirala, ne glede, koliko je izgubil varčevalec.
Samo v opomin tistim, ki ste hoteli leteti v prvo poslovalnico. Če hočete futrat zavarovalnico s svojim denarjem, pa izvolite.

točno tako
ti drugi in tretji stebri so čisti nateg

pride kriza in ode vse… ostane ti drobiž

in krize prihajajo nenehno.
vsakih 7-8 let je ena konkretna kriza, ki zamaje svetovne borze… zgubiš vse, kar imaš, tiste delnice, ki si jih imel, propadejo….
pod nosom se obrišeš za vse…

No, če niste brali preveč površno, je uslužbenka napisala, da gre za varčevalne opcije različnih tveganj. Torej je to varčevanje bolj ali manj TVEGANO. Zato je brez veze spraševati in računati, kakšen bodo premije čez dvajset let ob določenih vplačilih. Je pa res, da običajnim ljudem ne moreš zlahka prebuditi smisla za logiko.

gre za zelo visoka tveganja.

Pri nas sta aktualna le banka in štumf, nikoli ne veš, kdaj boš potreboval denar, časi so čudni in kdo bi vedel, kaj bom čez 10 let, kaj šele 25!
Smo pa zavarovani in imamo zavarovano vse, ampak samo zavarovanje, brez nekih nepotrebnih varčevalnik komponent.

Banke so praktično propadle par let nazaj;). Tko samo mimogrede. Tole je pa zelo varno, ali pa malce manj. Izbiraš sam.

Praktično ne more propast nič. So propadle ali niso?

New Report

Close