Najdi forum

dan žena

hmm komaj zdaj pozno pišem..Ali veste zakaj obstaja dan žena?
Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga praznujejo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk.
Praznik je postavljen tudi v spomin na požar v Tovarni Triangle, kjer je leta 1911 v New Yorku izgubilo življenje prek 140 žensk.

vsekakor vsaki pravi ženski gre ta dan pokloniti rožo.

Imam vtis, da prihaja ta praznik nekako v nemilost, kot marsikaj.

Pa ne mislim s tem na praviro, resnico, solidarnost, “tovarištvo”. Glede tega je pač tako, da danes velja rek, da je vsak sebi največji in skoraj edini prijatelj.

Amerikanizmi z globaliziranostjo, mekdonaldsom, dnevi čarovnic, valentinčki, božičkoti, materinskimi nočmi, Kolosejem.. to je danes in. Ne pa dan žena.

Ne šmirgla dnašlja elita in prielita slovensko žensko, njeno materinstvo, materni jezik, slovensko narodnost.

Boli jih. Bodo pa 5000 uvozili na leto izobraženih indijcev, pa filipincev, pa…
Gledano na kost efekt, je ceneje uvažati tujce, kot rojevati, vzgajati, šolati, zaposliti… slovence in slovenke.
Mlada dekleta marsikje ne morejo zanosit, ker sicer zgube službo….
Zato me ne basat z dnevom žena.
Hinavtvo.

Nimam več domovine, moj narod in jezik izumirata; zaradi janičarjev.

Pa bom pol šlivil neki dan žena. Ob tem, da ženske zelo cenim in spoštujem.

Aja, še to. Kaj so te PRAVE ženske; namreč možnosti je doti.
Take ki so rodile, take ki imajo veliko oprsje, take ki so poslovno uspečne, radodale….

Kaj so prave ženske mi pač ne potegne??

tudi ženske se sprasujejo…kaksni so pravi moski????

Oprosti, je mornarsko zapisal da si prave ženske zaslužijo rožo, ostale pa . Mi ni jasno kaj je s tem mislil, s pravimi.
Stvar okusa, verjetno.

Kaj se pa ženske sprašujejo, mi dol visi.
Sam ne potrebujem nikakršnega potrjevanja v ti smeri.

Je bil zadnič v sobotni prilogi dela fajn intervju z nekim poljskim židom, ki živi v angliji.
Je tip pri 80 zelo lepo zapisal kaj so ti pravi odnosi, pravi dedci in prave bejbe.
Vse je le začasno in kot vsaka stvar ima svoj konec, trudiš se pa odnesti s čimmanj ranami.
Vse je potrošništvo, tako al drgačno. Še ljubezen.
Skratka, dokazovanje pravosti mi dol visi.

To je podoben primer kot bi pisal,da ti dol visi kako delajo na Zvezi gluhih!!!

Žal imaš prav.
Ker nisem član, se ne sekiram nad nečednostmi tako kot tisti ki ste oz ki bi radi bili člani.
Predvsem pa zato, ker jih ne potrebujem.
Mislim pa vseeno, da je višek barabije, kako zlorabljajo zaupanje in razmetavajo denar. In delajo škodo.
Dobro, res je laže kritizirat. Ampak kaj pa hočeš naredit, ko ne moreš zraven k odločanju.
Mafija nobenega nenašega ne pusti zraven.
Saj je mane komaj za njih dovolj.
Da pa s tem delajo škodo, ki bo imela desetletne posledice, jim dol visi. In zakaj ne bi pol še meni???????
Dobro, tebi ne visi, ina kaj si zato naredil? In kako si bil uspešen??
Ven so te vrgli, prikoritarji.

Sem samozadosten in zdaj z vsadkom sem OK. Žal sem ga dobil 10 do 15 let prepozno. Namreč , življenje teče dalje, pa če si na barki al ne.

Aja, zadnjič sem dobil vabilo, da bo v mariboru tretji posvet o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom, novembra 2006. In da baje praznujejo desetletnico.

Miha: Katerega leta si dobil polžev vsadek in ali so tebi naredili kohleografijo v splošni anasteziji?

2001.
Nekaj so mi delali, v narkozi, ampak ne vem če je bila to kohleografija (tu je verjetno neko kontrastno sredstvo??)
Meni so delali elektro preiskavo – elktrokohleografija?, da bi videli če je živec še ohranjen. Obojestransko.
Nisem imel nikakršnih posledic.

TO JE BILA NAJBOLJ PAMETNA ODLOČITEV V MOJEM ŽIVLJENJU.

Žal mi je, da nisem že prej.
Življenje je postalo spet lepo, glasba, ples, predvsem pa sem pri delu enakovreden vsem ostalim.
Ma kaki da bi razmišljal o invalidki penziji.

marec 2006
SLEPA IN SLABOVIDNA ŽENSKA V DANAŠNJEM ČASU
Kdaj: sreda, marec 22 2006 @ 10:00 CET – 02:00
Tip dogodka:
Kje: Modri salon, GRAND HOTEL UNION
MIKLOŠIČEVA 1
Ljubljana
Opis: Ob dnevu žena in materinskem dnevu Vas Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije vabi na posvet z naslovom

SLEPA IN SLABOVIDNA ŽENSKA V DANAŠNJEM ČASU,

ki bo potekal dne 22.3.2006 med 10. in 14. uro v Modrem salonu Grand Hotela Union v Ljubljani, Miklošičeva 1.

S posvetom želimo opozoriti javnost na to, da današnjo družbo aktivno sooblikujejo tudi slepe in slabovidne ženske, ki vsaka na svoj način uresničujejo svojo vlogo žene, matere, gospodinje, delavke, športnice… V vse to pa morajo, v primerjavi z videčimi, vložiti neprimerno več truda, časa in napora.

PROGRAM POSVETA:
10.00 do 10.15 – Uvodni pozdrav in nagovor Barbare Krejči – Piry, članice Upravnega odbora Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, zadolžene za spremljanje področja aktivnosti žensk
10.15. do 12.00 – Predstavitve slepih in slabovidnih žensk iz območja Republike Slovenije, različnih starosti, poklicev in interesov. Izvajalci: Egidij Skube, mož slepe žene, Ivanka Kotnik, sociologinja, Jana Mirt, amaterska igralka, Marija Fras, športnica, Marinka Koželj, upokojenka in gospodinja, Renata Bedene, hči slepe matere, Metka Pavšič, socialna delavka, Irena Temlin, pred kratkim oslepela, Aleksandra Surla, gimnazijka- maturantka, Nina Zavašnik, študentka, Jelka Vuk Novakovič, pesnica, Katarina Kalaba, kantavtorica.
12.00 do 12.30 – Odmor
12.30 do 13.30 – Razprava in oblikovanje zaključkov posveta.

Posvet, ki ga bo moderirala prof. dr. Manca Košir, bo obogaten z manjšo razstavo slik in ročnih del slepih ustvarjalk: Rezke Arnuš, Marinke Koželj in Ane Pekolj.

Prisrčno vabljeni!

Barbara Krejči – Piry
Članica UO ZDSSS, zadolžena za
spremljanje aktivnosti žensk

Nevenka Ahčan prof. Stane Padežnik
Tajnica ZDSSS Predsednik ZDSSS

In kaj ima to zveze s problematiko gluhih?

New Report

Close