Dan Kuchen Kranj
Kot je bilo že napisano tudi jaz toplo odsvetujem nakup kuhinje v salonu v BTC-ju. Na začetku so res vsi prijazni in profesionalni, a ko enkrat plačaš kuhinjo, potem se vse konča. Montaža je bila obupna (res ne vem kje so našli takšne monterje), reševanje reklamacij pa sploh razred zase. Preden se odločiš za njih ti v salonu postrežejo kavico, ko pa morajo zaključiti stvari tako kot jr treba in za kar nisi plačal malo denarja pa ni o njih ne duha ne sluha. Tako da nikakor ne priporočam salona v BTC-ju, saj boste ob kar nekaj živcev in dodatnega denarja….
Kuhinja Dan Kuchen je izdelana zelo v redu. Velik problem pa je Dan Kuchen studio v Ljubljani.
Zataknilo se je že pri izrisu in izmerah, da o šlampasti montaži in reševanju reklamacij sploh ne govorim. Vsa PRIJAZNOST in PROFESIJONALNOST SE PRI NJIH KONČA S PLAČILOM KUHINJE.Če želite to kuhinjo, jo priporočam, vendar se na daleč ognite studija v BTC v Ljubljani.
Opeharjeni kupec
Jaz pa sem kuhinjo dala izrisati in naročiti v salonu na Dunajski, kjer prav tako prodajajo DANKUCHEN.Nevem kje ste vi to kupovali in kakšne monterje ste imeli, vendar jaz sem popolnoma zadovolna od A DO Ž.Profesionalno izrisano, odlično svetovanje, točna dobava in super montaža.Svetujem še obisk tega salona.
No pri nas pa je zadeva malo drugačna. Pri dankuchen v kopru(šalara) smo lani marca pred iztekom akcije naročili kuhinjo. Tako so nam priporočalli, da smo ujeli vse popuste. Naj bi se dalo potem spreminjat, saj meritve še niso bile narejene…Meritve je prišel narediti v sredini aprila njihov prodajalec, ki nam je zagotovil da vse štima in da lahko damo zeleno luč za izdelavo kuhinje, ki bi prišla konec junija.
Mi smo mu zaupali in kuhinja se je začela izdelovati.
Ni prišla konec junija, saj naj bi bil monter na dopustu, tako da so jo nam montirali 13.7.2012.
Kuhinja poteka na U in sta dve stranici ob zidu (na L) in ena stran (I) prosta in vidna z zadnje strani.
Pult je prišel globine 60 cm (čeprav smo kasneje izvedeli, da se pri kuhinjah na U ponavadi naročijo pulti globine 70 cm, če pride do odstopanj od meritev, da se da koregirat) in ugotovljeno je bilo da kot v kuhinji namesto 90°meri 93,5° tako da je monter nekaj rezal in prilagajal, ampak mu ni uspelo najbolje.
Tako imamo na začetu (v kotu) pult globine 58,5 cm in na koncu pulta meri 60 cm, s tem da se ne prilega zidu, ampak je odmaknjen stran za najmanj pol centimetra.
In pult je zaradi rezanja prekratek in je izgubil tisti en centimeter, ki bi moral gledati čez stransko okrasno stranico elementa.
Na tej strani pulta imamo steklokeramično ploščo in umivalnik. Prav grdo se vidi kako poteka vse postrani…
Tudi na drugi stranici, tam kjer je kot, zija pult od stene za cel centimeter…
Vas zanima kako so težavo reševali? ponudili so nam okrasne letvice(meni je to tako grdo), ki smo jih mogli tudi plačati 30 evrov, da se stvar vsaj malo zakrije…
Par mesecev nazaj pa je moja kolegica naročila Dankuchen kuhinjo v ljubljani in je tudi na U in so ji že iz prve ponudili globje pulte in malo daljše, še predno so prišli delat meritve. In pri meritvah se je ugotovilo da tudi oni nimajo kotov točno 90°.
Pri montaži seveda potem ni bilo težav in tudi linija kako poteka zid in kuhalna plošča se sploh ne opazi, da se na eni strani malček širi, saj je pult 70 cm globine in je na za kuhalno ploščo še skoraj deset cm pulta. Pa naj poudarim tudi to da so pri njihovi kuhinji bili omejeni s prostorom,ker so imeli z vseh treh strani zid…mi pa samo na dveh straneh in so nam jo tako zafušali…
No pika na i je pa bila ko sem po pogovoru z njihovo prodajalko prišla na temo, da ta delovna površina, za katero mi mislimo da je pult, sploh ni pult…da DAN ni nikoli imel pulta v tej barvi in da je to je le 4 cm debela okrasna stranska plošča za elemente…In potrditev sem dobila tudi v lesnini kjer prodajajo kuhinje DAN…
Takrat sem tudi izvedela da imamo čas 1 leto od montaže, da nam menjajo pult, če je bila z njihove strani storjena napaka-seveda nam tega takrat niso omenili oz. mi nismo niti vedeli da obstajajo pulti globine 70 cm, kaj šele to, da to kar mi mislimo da je pult ni pult. In res: delamo z njim kot v rokavičkah in ima pult že polno prask in udrtin od posod, ki se odlagajo nanjga.
Odkar kuhinja stoji sma se prčkala s fantom, ker jaz nisem bila zadovoljna in ko je zvedel za te informacije mi je dal proste roke da naredim kot mislim da je prav…In sem poskusila it najprej osebno v salon in se pogovorit in ker tisti ki je nam prodal kuhinjo ne dela več tam, smo naleteli na go. Vesno, ki je imela v tistem trenutku ravno stranke in se nas je želela čimpreje rešit. Da tisto je pult in da za montažo in to bi se mogli takrat dogovarjat in da ona vidi nikakršnega problema. Da bo pa na mojo prošnjo vseeno omenila šefu, da me pokliče…
Ker po parih dnevih ni klical, sem klicala jaz v salon, kjer mi je zoper ga.Vesna rekla da nima nič s tem da on je reku da smo se mi vse lepo pri montaži zmenili. Predno je odložila slušalko mi je še rekla, da naj pošljem mail, da ga posreduje njemu, ker me nima namena poklicati.
In res, 20.3.2013, sem poslala mail v katerem sem še bolj podrobno kot vam tukaj opisala vso situacijo.
Po šestih dneh še ni bilo odgovora zato sem jim tisti dan dopisala samo, da jih obveščam, da imajo rok za odgovor 8 dni na moj prvi poslani mail.
Odgovorili so mi točno na osmi dan, se pravi 28.3.2013, da se bodo v najkrajšem možnem času oglasili pri nam in da nas bodo o tem prej pisno in ustno obvestili.
Včeraj so mi poslali mail in me tudi poklicali, da pridejo danes pogledat.
No, kot sem seveda vedela, se ni dalo zmenit nič…
Šef in monter oba trdita da to je pult saj naj bi imel nek ultraplast 0,5 mm. A še vedno jaz to barvo “pulta” nikjer ne najdem(v nobenem dankuchen katalogu ali salonu) razstavljeno kot pult, vedno je pod dekorji (okrasne stranice elementov). In zakaj bi mi potem v dveh drugih dankuchen poslovalnicah lagali. In če gledam ta njihov ultraplast na stranici al pa na pultu sta mi ista, nevem kje vidi on da je razlika.
Še je šef govoril ko se je že obrnil proti vratom da bosta šla…In sem ga prekinla da še nismo gotovi in me je začudeno pogledal in rekel da sta samo prišla pogledat če je to pult ali ne. In sem rekla da sem v mailu natančno vse napisala, kako je prišlo do netočnih meritev in posledično naročila in da želim da prevzamejo odgovornost in naročijo nov pult in mi ga zamenjajo…
In ko sem hotela pokazati kje vse se grdo vidi in kako je odrezano in se ne prilagaja, mi je že šef molil njegovo roko pod nos: hvala lepa, nasvidenje, vam sporočim preko maila kako in kaj, če ne se boste pa z dankuchen avstrijo pogovarjali…Sem imela samo še priliko rečt ni mi težko in nasvidenje, pa sta bla že na drugi strani vrat.
Iz jeze za takšno obnašanje (a prelepo jim piše na spletni strani: nobeno stranko ne pustimo razočarane) sem jim poslala mail, da je danes točno 30 dni, odkar sem jim poslala mail o reklamaciji in da imajo po zakonu samo še 15 dni da se zadeva reši.
In sedaj bomo čakali, če ne pa po pravni poti…kuhinja ni bila tako poceni da bi jo pustila takšno in bila nezadovoljna z njo, če vem da je njihova napaka in imam to pravico da reklamiram.
Ima kdo kakšen komentar ali pa podobno izkušnjo?
Tudi sama imam mešane občutke glede Dankuchen Kranj. Prodajalka prijazna in ustrežljiva, vendar pa je manjkala polička, katero po letu dni še kar čakam. Sem bila dvakrat tam. Zdaj se mi je pa po 9 mesecih napela stenska obloga za kotitom in nočejo mi priznati reklamacije. Čeprav je ocitno da je bilo pri montazi naneseno premalo kita in ga sploh ni na oblogi ampak je vse potegnilo v prostor med pultom in oblogo.
Ne vem kaj naj sedaj. Dali so mi samo velik popust.
Zivjo ocitno bi mogla ta forum prebrati preden sem kuhinjo narocila. Narocila sem v salonu v Novi Gorici. Pri izrisu je bila prijazna, svetovala skratka ok. Odločili smo se da aparatov ne kupimo pri njih ker sem hotela kaj prišparati in sem po raznih akcijah kupovala. Cez nekaj casa je zahtevala da ji pošljem seznam katere aparate smo kupili zaradi mer. Vse smo ji poslal. Prišel je čas ko se je 5 teden od narocila in smo klicala a pridejo naslednji teden ker se iztece rok dobava in rece da se ni ?! Ok sej lahko se malo pocakamo. No na koncu je prišla v 11 tednu od dneva nakupa pač čisti nateg tale dobavni rok. Še pred tem sem bila pri eni ki so ji lih montiral kuhnjo in je blo obup, sem v prodajalk prosila da mi teh monterjev ne pošiljajo ker vem da majo tudi drugi a glej ga zlomka lih tega dva sta pršla. Začneta montirat in rečeta da če ne doplačamo ne naredita luknji za indukcijo in korito, kličemv salon kaj je sedaj to mi nismo nič vedeli in reče ja niste kupil pri nas tako da je doplačilo 200€ za 2 jami?!?!?! Pa je šel un denar ko sem hotla prišparat. Nič odlično so montiral usaj do sedaj nism opazla da bi bilo kaj narobe. Pa se mi lotimo z vgradnjo aparatov pridemo do pomivalnega in ne gre notr pa smo prej dal use mere in sedaj cakamo kaj bodo naredili….