Najdi forum

Daljšanje noge

Pozdravljeni,

stara sem 39 let. Pri 11-ih letih sem imela izpah levega kolka. Operirana sem bila na obeh nogah. Po operaciji mi je ostala leva noga krajša za 1,5 cm. Zanima me ali je pri mojih letih še možno daljšanje noge. Saj se mogoče 1,5 cm krajša noga ne sliši ne vem kako drastično in kritično, vendar me izredno moti. Saj si v čevlje dajem povišice, vendar vseeno šepam, imam krivo hrbtenico, ne morem hoditi bosa, desna noga je še vedno bolj obremenjena.

Zanima me kakšne so možnosti za daljšanje noge, ali se lahko operacija izvede preko zdravstva ali je samoplačniška, koliko časa traja zdravljenje …

Hvala za odgovor

Spoštovani!
Tole pa ne bo tako enostavno kot upate.
Tehnično je seveda možno podaljšati nogo vendar….Tu je kar nekaj vprašanj npr. kaj je z vašimi kolki: kakšne oblike so, njihov položaj, obraba sklepov,… Razlika v dolžini je namreč bolj verjetna zaradi stanja kolkov kot pa same razlike v dolžini stegnenic. Pa še kaj bi se našlo za razjasnit.
Zato bo treba do ortopeda (z vsemi izvidi, po možnosti RTG slikami) da se dogovorita kaj je možno in kdaj (npr.: če je obraba v enem od kolkov že izrazita bo napravljena TEP = zamenjava kolka z umetnim in se takrat poskuša izravnati dolžine nog). Zaenkrat le redno uporabljajte povišico, zlastiker imate tudi krivo hrbtenico ( tu je še možnost, da sta nogi sicer enako dolgi, navodezno pa je ena krajša zaradi ukrivljenosti hrbtenice. In tudi, da je hrbtenica ukrivljena zaradi razlike v dolžini nog. Ali pa kombinacije – hočem le povedati, da se morate “v živo” pogovoriti z ortopedom!)
Lep pozdrav

New Report

Close