Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Daljša slabost, pomanjkanje energije,…

Daljša slabost, pomanjkanje energije,…

Spoštovani gospod doktor,

Prosila vas bi za vašo pomoč in mnenje glede naslednjih težav, ki jih imam. Skoraj tri tedne mi je slabo in občutek imam, kot da bi slabost izvirala iz trebuha. Najprej sem dvakrat bruhala, pred tem pa sem občutila močno tresenje in oslabelost. Bruham ne več, vendar mi je slabo. Najprej mi je bilo bolj ali manj konstantno, sedaj pa se slabost pojavlja v intervalih, najpogosteje zjutraj, dopoldan in zvečer ter traja od nekaj ur do nekaj minut, nato se nekaj časa počutim dobro, nakar se vse ponovi. Prav tako v tem času nimam moči in energije ter mi že ob počasnem sprehodu bitje srca hitro naraste na 120 do 130 na minuto.

Sumim, da so mi to slabost povzročile banane (morda so bile v njih povečane kemikalije), saj sem jih nekaj časa malo več jedla in sem najprej obutila pomanjkanje apetita, nato pa so se začele zgoraj opisane težave. Tudi sedaj nimam pravega apetita, vmes v intervalih, ko se počutim bolje, pa imam slab očutek s praznim želodcem in takrat lahko normalno jem. Prebavnih težav nimam, le občasne blage bolečine v želodcu. Med tem časom me je nekajkrat bolela glava, ledvice in nekaj dni sem se počutila nestabilno (kot da bi mi v glavi nekaj valovilo in kot da bom padla). Pritisk imam tak kot običajno (90/65), pulz pa je v mirovanju normalen,le ob vsakem najmanjšem naporu mi naraste, saj nimam moči in čutim splošno oslabelost ter občasno “tresavico”.

Prosim vas za mnenje in pomoč, kaj naj naredim in ali naj obiščem zdravnika ter ali se bo iz krvi in/ali vode pokazalo, če gre za kakšno zastrupitev (če je bilo res kaj v bananah) ali kak virus oziroma ali je možno, da sem dobila kakšno bakterijo ali kaj podobnega? Mislila sem namreč, da bo kmalu minilo, sedaj pa to traja že skoraj tri tedne.

Najlepše se Vam zahvaljujem za odgovor in pomoč ter Vas lepo pozdravljam,

Vida

Spoštovani!

Najprej bi pregledal kri na delovanje ščitnice, ki bi utegnila zaradi preveč hormonov povzročati opisane težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani gospod doktor,

Zahvaljujem se vam za odgovor. Opisani simptomi so se pri meni omilili in se stanje izboljšuje, enake simptome pa je nato dobila še moja mama. Tudi njej se je stanje rahlo izboljšalo, še vedno pa občuti znake kot pri potovalni bolezni: slabost (brez bruhanja), omotica, pomanjkanje apetita, splošna oslebelost brez energije in moči. Pri mami je enak potek kot je bil pri meni in tudi mama je prej jedla več banan tako kot jaz, katere imam na sumu – ali je možno, da gre zastrupitev s hrano in da simptomi trajajo tako dolgo? Ali je lahko kakšna viroza in da tako dolgo traja?

Sama sem bila pri zdravniku in so me napotili le na odvzem krvi, kjer je bilo vse v redu, le levkocite sem imela pod mejo (vrednost: 0,04). Zdravnik mi je rekel, da sem le pod stresom, vendar vem, da to ni to.

Lepo vas prosim za pomoč, kaj bi to lahko bilo in kaj naj narediva za izboljšanje stanja?

Jaz imam 29 let, mama 58, obe imava nizek pritisk (to že dolgo) in zdaj se ni spremenil, tudi pulz je normalen, le ko je občutek slabosti izrazitejši (zlasti zjutraj in zvečer) je pulz malce višji (okoli 75).

Najlepša hvala za vaš odgovor in pomoč. Lep pozdrav.

Spoštovani!

Tega ne bi pripisal zastrupitvi s hrano. Tudi banane ne bi smele tako vplivate na počutje. Nobenega pametnega nasveta nima v tem trenutku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani g. doktor,

Se opravičujem, ker vas nadlegujem, vendar vas prosim, če morda lahko svetujete, kaj je mogoče narediti za izboljšanje tako slabega počutja, ki sedaj traja že skoraj dva meseca. Brala sem, da banane vsebujejo veliko pesticidov – ali je možno, da so ti simptomi posledica zastrupitve s pesticidi?

Hvala vam še enkrat za odgovor in za vaš čas.

Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Dvomim, da bi lahko zaužili toliko strupa. Bolj kaže na t.i. funkcionalne motnje.Težko kaj uporabnega svetujem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni ,že par mesecev sem vsako popoldan ko pridem iz službe popolnoma brez moči trde roke noge…stara sem 35 let tako9 sem na tleh da bi šla najraje spat kar ob 4 pop. pa ne morem zaradi hčerke.jemljem helex in ciprarex res pa je da ciprarex samo občasno..ko se spomnim, ko je bolje pozabim nanj. naj povem če..lani smo imeli 4 smrti imeli smo grozno leto je to vse zedej prišlo za mano?? kako naj si pomagam tako ne morem živeti.hvala za čimprejšnji odgovor

Spoštovani!

Glede na skope podatke gre lahko za dpersijo, zaradi katere se (ne dovolj resno) zdravite, lahko bi šlo tudi za slabokrvnost ali premajhno delovanje ščitnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close