Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Dajte mi pomagati – barva stene v dnevni sobi

Dajte mi pomagati – barva stene v dnevni sobi

Kuhinjo in dnevno sobo imava v enem večjem prostoru.

Pohištvo je v celoti belo v kombinaciji beljen oreh (če kdo ne ve je to zelo svetlo). Sedežna krem-svetlo siva. Pod beljen oreh.
Vse v naravnih tonih in belih, skratka nežnih.

Zdaj pa bi rada tisto steno kjer je tv in omarice – bela sijaj pobarvala. In se nikakor ne moreva odločiti za barvo. Ima kdo kakšno idejo kakšna barva bi pasala zraven?

Ne pretemna.

bela in beljen oreh (ali si morda mislila beljen hrast)? in zraven ti nad mano ponujajo rjavo? uf, človeka to ubije.

moje iskreno mnenje: pusti steno belo in se raje posveti dekoraciji prostora: zavese, tepih, slike, vaze, rože. če vse to imaš in če siliš v barvanje stene, te zna presenetit kič. če nimaš nič od zaves, tepihov, slik, baz in rož pa je moje mnenje zlata, bakrena, bronze. torej, vsaj malo šajna, vsaj malo življenja vnesi v prostor.

Jao 🙁 Beljen hrast ja.

Prostor bi rada imela prazen, ne maram, slik, tepihov in zaves pa sploh ne. Rožo imam eno veliko ob kraju prostora in res poživi. Tako da bi rada z barvo stene dejasnko poživila prostor namesto vse dekoracije ki jo navajaš.

Jaz imam svetlo pohištvo in črn TV ter steno za TV spomladansko zeleno, enako nasprotno steno za sedežno. Ostali dve steni sta beli. Oko se mi kar spočije na tej kombinaciji.

Vse skupaj je dokaj monotono, brez barv. Bi kaj sončega/toplega? Samo eno steno.

Sem za domače, tople barve, naraven les, juto.
Nočem te kritizirat, ne učit, vsak ima svoj okus. Samo, v tej tvoji kuhinji,dnevni bi me vedno zeblo, še več, nikoli se ne bi počutila domaaa ! To je samo moje mnenje.
Nasvet…daj malo življenja. Malo topline.

Pohištvo in sedežna in vse skupaj mi deluje dolgočasno, monotono. Poskušaj poživeti steno z živo rumeno barvo (sončno).

S temno rjavo (ampak, pazi, mora biti izbran zelo premišljen odtenek) lahko izpade čudovito. Tudi olivno zelena ali barva oljkinega lista bi bila krasna.

Jaz si svoje barve vedno izberem tukaj: http://www.dulux.co.uk/colours/tailormade.jsp

V Obiju ali Baumaxu si vzemi duluxove barvne lističe, doma jih daj k pohištvu in si izberi barvo in odtenek, za katerega boš začutila, da sodi v tvoj dom.

zelena

Jaz sem za oranžno. Seveda ne živo, ampak tako, ki potegne malo na opečnato.
Pri nas v dnevni imamo kombinacijo temno rjave (tla in kavč), opečnato oranžne (ena stena in blazine na kavču) ter barve šampanjca (zavese).
Mož je bil najprej totalno proti barvasti steni, zdaj pa pravi, da bi bil brez tega prostor res preveč pust.

Veliko barv bi šlo v tak prostor. Predlagam neonsko zeleno, poglej med NCS barvami. Čeprav je zelena, deluje toplo.
Lahko pa tudi roza, vijolično. Ne vem, kakšna imaš tla, a pohištvo je svetlo, zato predlagam kakšno močno barvo, ne pretemno. Pastela bi delovala preveč pusto.

Se kar strinjam. Meni se zdi fajn.

Kot je v priponki, ampak samo eno steno. 😉

V beli barvi je skrita mavrica barv. Sploh sta pa bela in črna zakon. Stena naj bo v sivi, a težko ti svetujem odtenek, ker ne vidim prostora. Jaz bi naredila na steni nek vzorec. Ali črte ali celo sliko, a vse v eni barvi, lahko pa različnih odtenkih. Če ne bi imela sive, bi pa izbrala barvo, ki jo tudi imaš v prostoru. Mogoče zelena kot je roža, a zelo premisli, ker na kup beline veliko barv deluje premočnih. S sivo ne moreš zgrešiti, lahko ji pa v manši meri dodaš še kakšno drugo barvo. Siva in zelena npr.

V beli barvi je skrita mavrica barv. Sploh sta pa bela in črna zakon. Stena naj bo v sivi, a težko ti svetujem odtenek, ker ne vidim prostora. Jaz bi naredila na steni nek vzorec. Ali črte ali celo sliko, a vse v eni barvi, lahko pa različnih odtenkih. Če ne bi imela sive, bi pa izbrala barvo, ki jo tudi imaš v prostoru. Mogoče zelena kot je roža, a zelo premisli, ker na kup beline veliko barv deluje premočnih. S sivo ne moreš zgrešiti, lahko ji pa v manši meri dodaš še kakšno drugo barvo. Siva in zelena npr.[/quote

Jaz sem za sivo. Siva barva je zelo moderna, sem gledala v revijah. Lepa je takšna pastelna siva.

New Report

Close