Najdi forum

dajem na glasovanje

takle mamo: imam teraso veliko 42m2, s partnerjem se ne moreva domeniti, kolikšen del terase bi pokrila – celo ali polovico.
dajem na glasovanje: kako bi se odločile ve?

s partnerjem bova upoštevala mnenje večine!
hvala!!!

polovico, mi smo imeli čez celotno zimski vrt, ker pa je bilo poleti prevroče noter kljub klimi, smo letos polovico odkrili in ne bi menjala za ni na svetu.)

A sta vidva brez hrbtenice??

Drugače pa je za moje pojme odvisno od tega, če gre za teraso, ki pripada stanovanju ali hiši, v Katero stran neba je obrnjena,…

Malo več povej… V katerem delu Slo živite, na katero stran je terasa obrnjena?

Na podlagi napisanega polovico je pa res ful odvisno od tega kje se nahajate in kaj je okoli vas, nad vami itd.

Celo – streha, sicer odprto – ne zimski vrt. Mi imamo tako in smo fullzadovoljni.

no, gre za teraso pri stanovanjski hiši, obrnjeno na južno stran, tako da je ves dan sončna; zadaj je gozd … eden želi pokriti celo teraso, drugi samo polovico, tako da bi bil pod streho prostor za mizo …

@ajalina
,
hrbtenico imava, vsak svojo, ravno v tem je problem, da oba vztrajava na svojem in to že več kot 10 let ;)) ravno zato sem dala na glasovanje!

Dajta teraso meni ;)))))))))))))))

ok, resno: jaz dobim srbečico, če sem preveč na soncu, zato bi dala streho čez celo teraso, nisem pa za zimski vrt.

Če je to hiša predvidevam, da je še kje dovolj prostora za en ležalnik, če bi se kateri od vaju želel posončit. Jaz bi pokrila celo teraso in to tako, da streha ni steklena in da se vse tri stranice dajo povsem odpreti. Sicer se zna zgodit, da se spodaj skuhate 🙂
Na ta način lahko to uporabljate praktično celo leto.

Jaz bi v takem primeru vsekakor pokrila celo teraso in jo tudi bom (ko bo zgrajena).

Feng Shui/fs analiza celotne hiše in oseb v njej, zelo natančno da odgovor tudi na tako kočljivo vprašanje, čigar prisotna energetska negativnost (primanjkljaj/preveč) vpliva na ubrane energije med partnerjema, kot tudi na harmonijo v hiši, upoštevajoč med drugimi dejavniki tudi smeri neba v katere “gleda” terasa.

Vabljeni v svet modrega načina življenja: http://med.over.net/forum5/list.php?167

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Celotno teraso

mi imamo pokrite 2/3 in nam tako ful ustreza … je pa naša večja od tvoje. Če ne boš pokrila cele pazi kako boš uredila odtok vode (dež) v kolikor bo ograja do tal.

če bi bila naša na sončni strani bi absolutno delala zimski vrt …

Tendo, premična streha, toliko, da se udobno sedi za mizo pod njo. Na južni strani ne bi gradila zimskega vrta, haloo se boste skuhali! Pa zime nimamo tako dolge, da bi bilo marca pramraz za martinčkanje na terasi.

mi smo imeli tendo, pa je ne priporočam, ker v dežju skoraj ne pomaga … po parih se letih kljub čiščenju umaže in sploh ni praktična, razen za sonce… leseno sedežno pa je tudi načel dež …

zimski vrt na polovici sončne terase iz katerega vodijo 2-krilna vrata na odprti del terase … kaj češ lepšega 🙂 celo zimo se martinčkaš … poleti pa imaš senco.

Tenda čez polovico terase ali max. 2/3

Midva imava pokrito teraso, resda nekoliko manjšo, a je ne bi zasteklila, tudi če bi bila veliko večja. Tako sva zelo zadovoljna.

Teraso bi torej skrbno prekrila, da ne bi bilo treba ob vsaki plohici umikat garniture, pa bo.

Če imaš okoli hiše še dovolj prostora za poležavanje na sončku, potem bi jaz teraso pokrila v celoti, če pa te možnosti ni, potem pa samo 2/3. Pazila bi le, da ne bi streha preveč prostor zatemnila.

pol

Lep pozdrav, Župi

New Report

Close