Pozdravljeni.
Doma imam dva meseca in pol staro dojenčico, ki jo polno dojim. Ker sem pri splošnem zdravniku dobila Daflon proti hemeroidom (2tableti na 8 ur), saj sem pri odvajanju blata začela krvaveti, me zanima naslednje: Ali lahko dojenčico še vedno dojim, ali naj prekinem z dojenjem?
Zdravnik mi je Daflon predpisal samo za 1 dan, medtem, ko v navodilih piše, da pri akutnem obolenju se zdravilo mora jemati 3x na dan po 2 tableti – 4 dni in potem se doza zmanjšuje. Zdaj sem zmedena…ali naj upoštevam navodilo splošnega zdravnika (1 dan) ali naj upoštevam navodila v zdravilih. Je en dan jemanja sploh učinkovit? Če moram prekiniti z dojenjem, potem vsekakor rajši čimkrajši čas jemljem zdravila.
Hvala že vnaprej za odgovor.
Lepo pozdravljeni.
Spoštovani!
V času dojenja se izogibamo zdravilom, ki niso nujno potrebna. Daflon mislim, da je originalno zdravilo Detralex. V navodilih je navedeno, katera se sme jemati. Zdravnik, ki to zdravilo predpiše, in farmacevt, ki ga izda, za vsako zdravilo ve, če se ga sme uporabljati med dojenjem. Detralexa ne svetujejo uporabljati, ker ni jasnih dokazov, da se ne izloča v mleko. Tako vsaj piše v navodilu za uporabo, ki je dostopno zdravnikom. Preberite še, kaj piše v navodilu, ki je priloženo zdravilu.
LP, Marija Š. Gašperšič