Najdi forum

Imamo otroka s celiakijo, dobili smo tudi odločbo, da je otrok s posebnimi potrebami in mu pripada dodatek za nego. Zanima me, kako je z dodatnimi dnevi dopusta, kajti moz (gospodarstvo) je dobil 5 dodatnih dni dopusta samo na osnovi izvida (odločbe še ni bilo), pri nas (JU) pa kao o tem nič ne vedo, ker v zakonu ni točno specificirano, da dopust pripada tudi staršem dolgotrajno kronično bolanih otrok. Piše le staršem otrok s posebnimi potrebami – duševno in telesno prizadetih oseb.
Mi lahko kdo razloži?
Hvala!

Spidy,

čeprav termin “dolgotrajno bolan otrok” v kar nekaj zakonih manjka in ga ni tudi v različnih kolektivnih pogodbah vezanih na JU, vam dodatni dopust (5 dni) pripada.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala!

Midva sva oba dala odločbo za nego otroka in sva oba dobila 3 dni dodatnega dopusta.

jaz 3 dni, mož 8 dni – oba v gospodarstvu…

lp

Doe Jane,

imajo v moževi fimri kakšen poseben interni akt o dopustih?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

očitno, ker je tudi mene skoraj kap (v dobrem smislu), ko sem izvedela…

lp

Jane Doe

New Report

Close