Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija D3 kapljice

D3 kapljice

Spostovani,

doma imamo en teden starega dojencka in danes smo zaceli z plivit vit.D kapljicami. V navodilih pise, da se dve kapljici raztopi v zlicki vode, kar se sliši enostavno, a imam vseeno vprasanje: mora ta žlička vode biti prekuhana za tako majhnega dojenčka? Verjetno mora biti sterilizirana tudi žlička? Je obvezno, da je kapljica v vodi, ali bi mu lahko tisti dve kapljici dali tudi nerazredčeni v usta direktno s kapalko? Malo brezveze se mi zdi prekuhavati vodo za tisto žličko, pa bi rada poenostavila oz. našla bolj praktičen način, če je seveda možno.

Lahko jih tudi vkapate neposredno v usta. Žličke ni potrebno sterilizirati, le dobro naj bo oplaknjena (ostanki detergentov), vodo pa za otroke res uproabljamo prekuhano.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Našemu dveinpolletniku že od rojstva dajemo Oleovit D3, eno kapljico na dan. Danes sem v lekarni spraševala, če se Oleovit že dobi pri nas, pa mi je farmacevtka rekla, da sicer ne, ima pa zelo podoben proizvod, in sicer D3 vitamin proizvajalca Jamieson, ki je primeren že za dojenčke, zato sem, da se izognemo poti v Avstrijo, kupila tega. Doma pa sem ugotovila, da ima Oleovit D3 v eni kapljici 400 enot učinkovine, Jamieson pa kar 1000, ob brskanju po internetu pa še, da obstaja poseben proizvod Jamieson Baby, ki ima, enako kot Oleovit, 400 enot učinkovine. Glede na to domnevam, da preparat, ki sem ga kupila, ni primeren za otroke? Ali pa se morda toliko starim otrokom že daje večja doza in mi je farmacevtka zato predlagala tega? Pediatrinja mi do sedaj sama ni nič rekla, da bi morala kaj povečati, jaz pa tudi nisem vprašala. Hvala za vaš nasvet!

Do konca rasti dajemo vitamin D v odmerku 400 enot na dan. Dovoljeno je, da dajemo tudi enkrat tedensko (torej 7x 400 enot na teden, kar znese 2800 enot, pri Oleovitu 7 kapljic tedensko).
Nabavljeni preparat ni primeren za otroke.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni. Ali lahko dam dojencku ze takoj po rojstvu oleovit? In ce lahko vzporedno dajem coli kapljice? Sploh pomaga?

Dodajanje vitamina D je svetovano takoj po odpustu iz porodnišnice. Oleovit je primeren preparat. Lahko uporabljate tudi druga sredstva (probiotike, protivetrovne kapljice, sredstva za zmanjševanje trebušnih krčev dojenčka …), morda ne istočasno, pač pa v nekajurnem razmaku.
Uspešnost, verjetno mislite Coliprev, je nekako v rangu drugih sredstev za zmanjševanje trebušnih kolik. Minejo same, nekje okoli 3. meseca sarosti.

Pozdravljeni
Ker ima sin po kaplicah Plivit d3 krce sem se odlocila da poskusim dajat probiotik Waya z d3. Ali je po vasem mnenju to ok? Ali je vseeno ce dajem d3 s probiotikom v enem ali je bolje ce dajem posebaj d3 plivit in probiotik?
Pise da naj bi tudi waya vsebovala 400 enot d3.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Trebušni krči so v tem starostnem obdobju pogosti ne glede na jemanje vitamina D3. Odločite se za tisto obliko, za katero se vam zdi, da ima dojenček po njej manj težav. Razlika je dejansko le v ceni.

Pozdravljeni. Prosila bi za nasvet.
Sem mamica 3.mesečnega sinčka, ki ga polno dojim. Namesto plivita d3 zaradi ktčkov dobiva Biogaja z d3. Na posvetovalnici je pri sinu pediatrinja opazila, da se mu med kolcanjem in dihanjem rahlo ugrezne prsni koš (na sredini prsnega koša ima udolbinico), zato nam je svetovala da podvojimo dozo vitamina d3 – na 2x 5 kapljic biogaje zjutraj in zvečer. Od takrat je sin zelo nemiren, vec joče, odvaja bolj tekoče in več ga napenja.
Naj še omenim, da imam sama skoliozo in verjetno je sin že bolj šibko konstitucijo telesa podedoval po meni.
Zato me zanina kaj vi svetujete v tem primeru. Ali je zaradi tega res potreben še enkrat večji vnos vitamina d3? Ali je bolje da dajemo 1x dnevno vse kapljice (10kapljic zjutraj) ali kot nam je svetovala pediatrinja 2x dnevno po 5 kapljic?
Razmišljam, da bi raje otroku dajala eno dozo vitamina d3 (5 kapljic dnevno) in bi raje sama uživala tudi vitamin, ki bi ga otrok dobil preko mojega mleka. V tem primeru kakšno količino (koliko enot) vitamina d3 bi bilo priporočljivo da sama uživam?

Hvala za odgovor in svetovanje. Lp

Če je že potrebno povečati odmerek vitamina D3, potem ločeno Vitamin D3 in ločeno Biogaia z vitaminom D3.
Ali je odmerek potrebno povečati ali ne, pa ne morem komentirati brez pregleda otroka.

New Report

Close