Najdi forum

D3, do kdaj

do kdaj morajo malčki jemati D3, zakaj in kaj je lahko narobe, če ga ne.

Naša ima grozne krče po njem, pediater me pa vsakič nadere, ko povem, da jih ne dam, zato se mu sploh ne upam več omenit, da jih ne dajemo.

Kaj je priporočljivo preverit pri kontroli krvi, verjetno železo, slabokrvnost, …, se sama nič ne spoznam, ko pa pediater nekaj obkroži pa tudi ne vem za kaj so tiste kratice. Na koncu vedno reče: vse je O.K. Pri tamali, ki je še dojenček, pa nas še ni dal na kontrolo krvi.

Jaz pa mislim da se morata ti in pediater vsest in pošteno pomenit.
Ti mu kar povej, da ma otrok krče in da ti srce ne da mu dajat kapljice. Vprašaj ga kaj naj naredita. A lahko morda D3 za kak mesec ali dva odložite in potem ponovno poskusite.
Pravtako moraš zahtevat, da ti pojasni rezultate preiskav: zakaj sploh dela preiskave, na kaj je pozoren in kaj pomenijo rezultati preiskav.

Vztrajaj na tem, da se morata pomenit, morda ni slabo, da vzameš naslednjič koga s sabo (moža, sestro, mamo…) da bo poskrbel za otroka medtem ko se ti v miru pogovarjaš. Ne dovoli, da te nadira, povej mu zakaj delaš to kar delaš in naj ponudi kako za otroka manj bolečo rešitev!

Kot info pa še: zdravemu dojenčku je priporočljivo preventivni pregled krvi opravit pri 6 mesecih – ta je s strani zavarovalnice plačan.

Kar korajžno! Če pa se ne moreta zmenit pa razmisli o tem da bi zamenjala pediatra.

Naša pediatrinja pravi, da so ob dojenju dovolj 3 kapljice AD3 dnevno – oz. niti to ni nujno, če je s krči prehudo. Če je otrok na adaptiranem mleku, pa AD3 ni potrebno dodajati.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Naša je imela krče po AD3, potem smo zamenjali za D3, zdaj je pa v redu. Dajat pa je menda treba do enega leta. Samo poznam cel kup mamic, ki niso dajale, pa je vseeno v redu. So pa tudi take, ki imajo potem rahitične otročke. Jaz za vsak slučaj dajem in bom še dajala do enega leta. Ziher je ziher. Škodi pa menda ne.

Kapljice služijo kostem, preprečevale naj bi osteroporozo, rahitičnost… D vitamin dobmo s sončno svetlobo in baje, če izpostavljaš otroka dnevni svetlobi vsaj 10-15 min dnevno, dobi zadostno količino D vitamina.
Jaz sem tudi precej površna pri dajanju, pa me mama, ki ima diagnosticirano osteroporozo, vedno opominja, naj jih fantku dajem, Bilka

New Report

Close