Najdi forum

Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo izkušnje z negativniimi stranskimi učinki Cymbalte.
Zaradi bolečin pri FM mi je osebna zdravnica predpisala Lyrico 2 x 75 mg. Ker na bolečine ni bilo vpliva, bila pa sem čisto omotična, mi je nevrolog prejšni teden predpisal Cymbalto 30 mg 1 teden, naprej 60 mg. Vzela sem šele 4 tablete in sem čisto zanič. Na bolečino še nič, bolijo pa me noge, ne spim, obliva me vročica, trese mraz, cedi se mi z nosa, imam suha usta, zeha se mi, imam napete obrazne mišice, pa čeljust tiščim skupaj, da me kar zobje bolijo, vrat imam zategnjen.
Zanima me, ali bo to počutje sčasoma izzvenelo in ali naj po enem tednu povečam dozo ali naj počakam na tej, da se telo privadi. Moja zdravnica je odsotna. Lepo prosim za nasvet.

Mateja

Lepo pozdravljeni!

Osebnih izkušenj s Cymbalto nimam, lahko pa povzamem izkušnje nekaterih bolnikov. Kar nekaj bolnic mi je omenilo, da so imele na začetku zdravljenja s Cymbalto neugodne stranske učinke, ki so trajali nekaj tednov in so postopoma izzveneli. Nekateri bolniki s to terapijo nadaljujejo in občutijo pozitivne učinke (zmanjšanje bolečin, občutka utrujenosti, spalnih in razpoloženjskih motenj) po treh ali več tednih. Žal nekateri bolniki s fibromialgijo po tej terapiji ne čutijo izboljšanja težav in zmanjšanja bolečin.

Svetujem, da nekaj časa še vztrajate, če stranski učinki niso preveč moteči. Spreminjanja doze na lastno pest vam ne priporočam. Vsako zdravljenje z zdravili je nekakšen kompromis med pozitivnimi učinki in možnimi negativnimi posledicami. Sami boste morali oceniti, kateri pri vas prevladujejo.

Za strokovno mnenje se lahko obrnete na forum Družinska medicina: .

Želim vam uspešno obvladovanje bolečin in drugih težav!

Veronika

Pozdravljeni!
Jaz jem Cymbalto in vam lahko povem svoje izkušnje. Star sem 30 let. Ko sem jo začel jesti, moram reči, da je trajalo več kot mesec, da so stranski učinki, ki so bili zelo hudi, počasi pojenjali, vendar ne v celoti, ampak so postali znosni in ne toliko moteči kot na začetku. Jem jo dvakrat na dan po 60mg. Stranski učinki so bili predvsem zaspanost, potenje, nespečnost, zamegljen vid …
Povedati vam moram, da mi bolečine zaradi Cymbalte niso pojenjale, utrujen sem še vedno, vendar se ne obremenjujem s skrbmi in nekako lažje prenašam stres oziroma probleme.
Za bolečino so se zelo dobro obnesla zdravila Tramacur in Nevrontin. Priznati moram, da so bolečine manjše, še vedno moteče, ampak me ne izčrpa tako, kot če zdravil ne bi jedel.
Lp
Marko

Pozdravljeni!
Najprej hvala za odgovore. Stranski učinki pri 30 Cymbalte so se malo unesli, ko pa sem šla na 60 se je ponovilo. Slabo spim, čez dan sem zaspana, zeham, bolečine so še, pojavil pa se je velik problem s prebavo. Tudi po odvajalih nič. Izgleda kot bi imela zadnjično mišico stisnjeno v krč. Šla sem k nadomestni zdravnici, ki je rekla, naj takoj neham jest te AD in da mi da druge npr. Cipralex. Mene pa zanima, ali naj še malo vztrajam na Cymbalti in ali lahko kar tako prehajaš iz enih AD na druge.
Drug teden se grem v Laško razvajat, pa ne vem, kaj naredit.
LP.
Mateja

New Report

Close