Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Nima uteži iz peska!
Je pa možno da je utež dobila luft na vijakih in se tam drobi.(trenje)
Poglejte če so uteži fiksne. Ne smejo imeti lufta!

Pozdravljeni,
rabil bi navodila, slikovna in besedilna za menjavo ležajev na el.motorju pralnega stroja WA1131.
Kako se to naredi, kateri tipi ležajev so noter?

lp Rajko

Nekih navodil ni!
Ločit rotor od statorja!(mal pocahnat)
Ležaji po vsej verjetnosti 6201,6202!
Pri snemanju paziti da ne poči magnet!
Ampak vele z rotorja se ne da snet z apcigerjem, je treba dat na pršo!(to naredi že kak mehanik, ampak treba paziti da se ne poškoduje navitje(mehaniki pa lih ne mirkajo na to)

Cveto pralni stroj gorenje WA63101 kaže napaka 7.Prosim za odgovor.LPMatej

Po moje ovajanje vode?(zamašen odtok,zamašena črpalka?)

Možno gretje? grelec?
Ne vem na pamet!!!
lp,A

Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje in izkušnje s pralnimi stroji Korting in Beko,ker je prišel čas za nakup novega. Glede na prebrane forume sem prišel do zaključka,da bomo kupili nek cenejši model s čimdaljšo garancijo in ko bo crknil bomo kupili novega.Svetujte ali prav razmišljam—sicer ni ravno ekološko amoak situacija je taka. LP

Zdravo Cveto

hvala za prejšnji nasvet,
nisem se spustil v menjavo ležajev, ampak na Bolhi nabavil še en enak stroj WA1331S. Ta je lepo ohranjen, ni pa brezhiben, ima naslednje “muhe”: ko pride programator na točko za vklop centrifuge, se boben sicer začne vrtet hitreje, s cca 100-150 obrati, tako se vrti cca 2 min, potem obstane. Na tej točki včasih pomaga, če stroj ugasnem in ponovno vklopim, potem pa centrifugira, čeprav nisem siguren, če na 1100, ampak enih 600 ziher. Tako zdaj dežuram ob stroju in po koncu pranja ročno “prisilim” vklop centrifuge, tako dobim vsaj na pol ožete cunje ven. Regulator hitrosti obratov sem že zamenjal oz. ga premontiral iz prejšnjega stroja, a ne pomaga. Kje bi lahko tičal zajec?

lp Rajko

kako pa stroj odvaja vodo?

Dobro vprašanje, nisem preverjal, v bobnu ni videti vode, če pa odvede vso vodo pa ne vem???
Torej je lahko tudi črpalka za umazano vodo? Kot sem zgoraj omenil, takrat ko se stroj vrti s 100-150 obrati je slišati pumpanje vode v ritmu, vendar ko sem preveril odtok, vode ni , kot da pumpa v prazno….??

Ok.
Potem je odtok vode v redu!
Če imate identičen stroj potem zamenjajte programator, nato še elektroniko! Malo se poigrajte,če imate živce!
Čeprav bi preveril še ščetke na motorju!

Hvala zaenkrat. Stroj je pravkar opral na programu 95C in tudi sam centrifugiral. Zgleda je prisoten Murphy. Programatorja sta rahlo različna, skupni so jima le tisti 4 vtikači na vrhu, črni , zeleni, rdeči in sivi. Javim se, ko pogledam še ščetke. Morda do takrat serviser že popravi naš prvi stroj Hoover 9kg, ki pa je še v garanciji.
lp Rajko

Imam Pralno-sušilni stroj Candy CLD 135 star 4 leta. Pri pranju ne opere do konca ter dve lučki 7-krat utripneta. Kaj se da storiti?Je možen kakšen reset stroja?Se popravilo cenovno splača?
Hvala

Ne vem.
Poglejte v navodila, če je kje kak opis napak!?
mogoče ima sztroj reset tipko?(stop tipka 4 sek., ali pa komb. dveh tipk?)
Izklopte ga iz elektrike pa ponovno vklopite!
Kako pa stroj izčrpa vodo? Je živahen, ali imate občutek da se matra pri izčrpavanju?

Klemen123

Vidim da se niste dobili nasveta. Odločate se med Körtingom ali Beko strojem. Jaz bi vam priporočil Beko stroj saj ima 5 let garancije pri Körtingu pa je garancije samo 2 leti. Kvaliteta pri enem in drugem stroju, če sta v enakem cenovnem razredu je zelo podobna. Zato kaj veliko ni za razmišljati. Je pa res da ste potem pri Bekotu 5 let brez skrbi in če imate srečo in stroj ne ženete do onemoglosti vsak dan vam bo dobro služil vrsto let. Jaz sem kot serviser teh strojev prišel do zaključka, če se je stroj uporabljal 2x na dan, 2x na teden je doživel lepo življensko dobo z minimalnimi popravili. Imel pa sem tudi stranke katere so stroj gnale vsaj 4x na dan in vsak dan skoraj toliko. Tak stroj se je lahko obrabil že v 2 letih in je bil potreben večji servis že takrat. Jaz navijam za Beko stroj :):):). Vse kar sem navedel je samo moje mnenje in ocena in se lahko razlikuje od drugih.

LP D

Imam pralno sušilni stroj INDESIT WIDL 126- občasno se stroj ne da vklopiti- ne zasveti vklopna lučka -Včasih pa stroj večkrat zaporedoma dela. Ali je vklopna tipka ali je kje kakšen rele…..prosim za pomoč. Hvala

Zapora vrat.
Drugega trenutno ne vidim!8možno da je sama zapora, ali pa sežgani kontakti na zapori vrat)!
Če bi bilo kaj na elektroniki-ali relejih, bi se pokazalo drugače!

g. Cveto
hvala za odgovor. Bom zamenjal stikalo na vratah. Ali lahko za probo stikalo izklopim in zvežem direktno. Na vaši strani je res veliko zanimivih in uporabnih nasvetov. Hvala.

Da se zvezat direkt.
Sam tega se jaz ne poslužujem rad!
Pri gorenju je tako da zvežeš obe barve(črno-viola), belo(srednjo pa pustiš!

Pozdravljen g. Cveto
V soboto se mi je pokvaril Gorenjev Stroj Super silentki to že dolgo ni več. Star je približno 14 let. Mislim da je problem samo v centrifugi Tam se je stroj namreč ustavil. Če ga malo premaknem naprej, odtoči vodo scentifugira pa ne. Kaj i bilo narobe? ali se splača popravljat ali mislite, da je čas za novega?

Hvala za odgovor
Lp Mateja

Še to: stoj je Gorenjev WA1131 S

New Report

Close