CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni vsi.
Imam kondenzacijski sušilni stroj Gorenje WT981, SP 611/110, star 9 let.
Pred par dnevi sem z grozo ugotovila, da nisem še nikoli očistila hladilca zraka. Stroja sicer ne uporabljam strašno pogosto, poleti pa sloh ne. Zato najbrž še ni skurjen. Hvala bogu.
Glede na vreme pa ga te mesece nujno potrebujem. In danes sem se spravila očistiti ta kondenzator. Dve pesti umazanije, groza!! In potem sem ga dobro posušila in ga vstavila na mesto. Zalaufam stroj. WAW, vse je suho (kar nazadnje ni bilo). Problem se pojavi, ker vode ne potegne v posodo, ampak ostane na kondenzatorju.
Diagnoza? Cena?
Hvala, res. Za hiter odgovor.
LP
Po vsej verjetnosti suh prostor za črpalko,in blokikiran plovec vode!
Mogoče se bo sedaj vse skupaj mal namočil pa zopet požene!
Za stroj je bolje da je uporabljen!če pa ne ga je dobro vsake tolko mal na roke obrnt!
Tak stroj je treba podrt,spucat vse prehodne poti,spucat črpalko.
Zadaj ima stroj sivo cevko ki gre na posodo, dajte jo snet pa pihnt not!
Cena za to pa težko rečem!
Stroj mora jit od doma,kar sred kopalnice se ne da.
lp,A
Živjo in hvala za hiter odgovor.
Mislim, da se nisva razumela. Ko sem stroj zalaufala (s perilom notri), je bilo vse suho. Mislila sem na perilo. To je bilo suho. Pred par dnevi je samo laufal in laufal, cunje so bile pa mokre.
A je normalno, da je kondenzator po koncu programa moker?
V tisto sivo cevko smo pa pihnili in je b.p. Tudi suši super. Samo vode ne potegne v posodo za vodo.
A mora vseeno na servis? Ali lahko doma kaj pošitmamo – v garaži 😉
Živjo.
kondenzator mora biti moker!
Če vode ni v posodi potem je nekaj na črpalki!(al je riknila al pa zamašena)
Imam občutek da se ne vrti boben!(strgan jermen)
Snemte pokrov pa poglejte če je jermen okol bobna!?
Seveda se da v garaži zrihtat!
Lotite se samo če imate živce!
Za jermen zamenjat je treba stroj podret!
Za črpalko pa stranico snet na tej strani kjer je posoda za vodo!
(dela pa je za cca 4 ure)
tudi jaz prosim za pomoč
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7433147
MINEA WM300
Pojavlje se napaka Err 7 – v navodilih naj bi to pomenilo
da se pregreva motor.
Program se da lepo izbrati, boben se tudi obrača, potegne vodo (če se nastavi program za pranje), vendar se po nekaj sekundah ne glede na izbrani program ustavi s kodo Err7.
Ker smo zmočili elektroniko in ga prekmali prižgali, se je pri gumbih nekaj posvetilo, sedaj imamo ta takle.
Ponovno se oglašam.
Jermen je trdno okrog bobna.
Ta vikend sva poskušala snet stranico na strani od posode za vodo. Ugotovila sva, da je treba pol stroja razšraufat….dobro, da ste nas opozoril na “dobre živce”. Ni nama uspelo snet maske, zato sva nehala, zašraufala stranice na mesto in poklicala
bova serviserja. Če ste vi kje blizu Postojne, se priporočam. Če ne, dajte mi prosim povedat koliko bi stala menjava črpalke. Predvidevam, da je to tista črna škatlica na dnu. Od zunaj ni videt zapacana, do nje pa nisva uspela priti.
Kam gre tista voda, ki ne pride v posodo. Kakšno škodo lahko naredi?
Hvala in lp.
Jap,črna škatlica!
Po moje je črpalka OK.(redko spreže), verjetno je zapacana spodaj, in plovec tudi!
To je treba ven pobrat, pol pa sprat prehodni kanal ki povezuje prostor kjer je črpalka in do prostora kjer je kondenzator!(masakr,treba pazit da ne zaliješ motorja,treba to delat zunaj kopalnice)!
Boben se vrti ko je poln?
Višek vode ki ne gre v posodo se zliva nekje pod strojem! Samemu stroju ne naredi škode, naredi pa škodo pralnemu s. če je sušilni na njem!
No ja , saj sta bila blizu snetja stranice.
Še gumb prog. bi mogla ven snet pol pa mal na klik klik masko snet!pol sta še dva vijaka pod masko,pri nekaterih modelih še trije vijaki na podnu, pol pa vse skup za 1 cm dol potisnt, pa pokrov dol pade.
Cena? Kja vem?
Kaj je pa z varnostnim termostatom zadaj( črn gumb, z rdečim gumbkom-dajte ga pritisnit-plink), mogoče se stroj niti ne greje?
Lep Božič vsem!
Cveto, hvala za vse inštrukcije in res hiter odziv 😉
Ne vem kaj se je zgodilo, ampak stroj zdaj dela b.p. Ko sva ga nagibala (da sva odšraufala spodnje vijake), je ven steklo nekaj vode. Očitno se je nekaj premaknilo, ne vem. Potem sem ga še enkrat zalaufala “bo kar bo”…..in glej ga…..on je napumpal vodo v posodo. Fatamorgana…..
Ful sem bila vesela, da se mi ni treba glih za praznike v stroške metat 😉
Lepe praznike tudi vam 😉
Cveto pozdravljen,
že pred časom si mi zelo pomagal, zdaj pa imam težave s svojim pralnim strojem whirpool awm8105. Naštimam program, neče prat. Začne nekaj mlet, potem prižge lučko za ključek in ko bi moral spustit notri vodo in začet delat, neha… in samo utripa lučka. Če ga resetiram, ne pomaga. Dovod vode je bp, kot je bil, nihče ga ni nič spremnijal, filter sem pogledala, je ok.
Misliš, da se mi ga splača popravljat, ali naj kupim novega? Star je ene 3-4 leta.
Razmišljam o nakupu novega in sicer electrolux EWF 126410W. kaj predlagaš? je v redu aparat? imaš kakšne izkušnje z njim ali electroluxom nasploh?
ker veliko dam na tvoje mnenje, ti bom zelo hvaležna, če se boš utegnil hitro oglasit, ker imam tono perila (dobesedno) :)) srčno upam, da boš jutri tukaj, saj bi mi tvoja pomoč zelo prav prišla že jutri, da lahko takoj skočim v akcijo, potem so že prazniki….
v službi ne hodim na forum, zato bom tvoj odgovor lahko prebrala veliko prej, če se mi lahko oglasiš na [email protected]
hvala!!
Upam da moj nasvet kaj šteje. Zato bom poizkušal pomagati.
[email protected] grelec na pralnem stoju gorenje se zamenja iz zadnje strani stroja. Se pravi, da na zadnji strani odvijačiš dva vijaka in vzameš zadno stranico stran. na spodnji strani kadi boš videl grelec ki ima v sredi matico (ključ 10) in pa tri priključke eden na sredini to je masa in pa dva na vsaki strani. Vse lepo odklopiš odviješ matico na sredini nekej do konca, porineš navoj v stroj in lepo počasi potegneš grelec iz stroja. Ker je na koncu grelca gumica, ki je zavzela določeno obliko bo vrjetno grelec šel z težavo ven. Z malo truda pa se bo udal.
*Serena v kolikor še nisi kupila stroja je na tvojem stroju odpovedala ključavnica na vratih. Strošek take klučavnice ni preteran in sama zamenjava je zelo hitra.
LP
Pretežno semo popravljali tisto kar smo bili pooblaščeni (beko, blomberg, DeDitrich, Brandt) zraven pa še Gorenje izven garancije. Občasno pa še ostale firme ampak je vedno bil problem glede robe pri ostalih firmah ker nismo bili pooblaščeni serviserji. Smo potem iskali pri pooblaščenih serviserjih če se je dalo dobiti. Potem pa nisi več konkurenčen :). zaposlen sem bil pa v majnši fiurmi pri nas v kateri sem se samo jaz ukvarjal z belo tehniki eden pa še na področju zabavne elektronike in pa eden v trgovini.
LP
Pozdravljeni,
tudi jaz imam težave s pralnim strojem in prosim za kak nasvet.
Imam 5 let star stroj Sidex SWA50120 (Gorenje). Pred dvema leta so na njem menjali krmilno enoto in stikalo vrat, drugače je delal o. k. Pred prazniki pa sem opazila, da je perilo sicer oprano, nekaj pa je narobe s centrifugo, saj perilo ni ožeto kot prej. Nazadnje pa se stroj sploh ni zagnal, temveč so začele utripati lučke, in to štirikrat. V navodilih piše, da je treba v takih primerih poklicati serviserja. Preden to naredim, me zanima, ali iz izkušenj veste, kaj pomeni štirikratni utrip lučk (v navodilih piše samo pomen za 2, 3 in 7 utripov) in ali se popravilo sploh splača.
Hvala za odgovor 🙂
Lp,
n.