CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Cveto pozdravljen,
Imam problem s pralnim strojem, noče se zagnati samočistilni program. Ko nastavim program Bombaž 95 stopinj in izberem dodatni program samočičšenje, se le ta ne zažene. Tipka za samočistilni program utripa in sliši se zvok.
Imam pralni stroj Gorenje, W7543l.
Hvala za odgovor in lep večer
Garancije verjetno ni, ker stroj ni nov, tudi kupljen je od druge osebe….
Samočistilni program za odstranitev nečistoč, bakterij ter morebitnega neprijetnega vonja iz pralnega stroja. Izberete ga lahko samo na programu Bombaž 95°C (Normal care) in pritisnete tipko (6c). Na display-u se izpiše “cln”. Istočasno ni možno izbrati nobene druge funkcije.
Lani smo kupili rabljen pralno-sušilni stroj Bosch WVT 1260 z okvaro grelca za sušilni del. Uporabljamo ga enkrat na mesec kot rezervni pralni stroj.
Imamo to težavo da (verjetno) že od samega začetka v stroju ob pokrovu ostaja pena in perilo ima neprijetne vonjave. Tudi če vključimo gumb za več vode in tudi če naknadno ponovimo izpiranje, perilo še vedno ni takšno kot bi moralo biti in tudi pena je še vidna.
Včeraj smo po nekaj mesecih pogledali filter…našli smo kovanca za 1 in 5 centov. Če prav mislim bi lahko kovanec pokvaril črpalko vode, vendar v tem primeru je ni saj ni slišat ropotanja in tudi cunje so mokre.
Mislim da je težava s strojem ta da zajame manj vode oziroma pri Bekotu se za razliko od Boscha, na steklu vidi gladino vode. Pri Boschu gladina vode ne vidna.
Kaj lahko pred klicem serviserja sami preverimo? Pogledali smo dotok vode in filter. Pravkar sem se spomnil še na višino odtoka-speljan je kar v umivalnik na višini 78 cm-je to vredu?
Torej mi ne preostane drugega kot da ponavljam izpiranje.
Opazil sem funkcijo za podaljšanje časa pranja vendar dvomim da bi to kaj pomagalo pri izpiranju.
Pri sintetiki gre v stroj samo 2.5 kg, pri bombažu 5 kg.
Ker stroj redko uporabljamo smo mogoče uporabili program za sintetiko (2.5kg) ki uporablja manj vode in je bilo zato včasih še več pene.
Obstaja tudi program Quick Mix za mešano vendar je na voljo le pranje pri 30 stopinjah in skromnih 35 minut.
Na koncu pranje s takim strojem zaradi dodatnih splahovanj postane vsaj toliko potratno kot pri ostalih strojih.
Pozdravljen g. Cveto.
Zanima me ali veste dimenzije ležajev pralne kadi in bobna od pralnega stroja BEKO WMB61421M (sicer so 2 različni seriji-naša je 7111741600)? Vem da je notranji ležaj fuč, ampak če bi bilo možno da izvem dimezije preden ga razšraufam bi bilo super! Nikakor ne morem izvedet dimenzije-ne na servisu in ne na spletu…vem kako jih zamenjat-je kar rutinsko pri BEKO-tu, ampak z majhnimi otroci pri hiši si ne moremo privoščit nekaj dni brez pralnega stroja 😉 – rad bi izvedel dimenzije,ali šifre/oznake da izvem ali se dajo dobit ali bomo morali menjat komplet kad. Prosim pomoč.
LP, Sven