CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Spoštovani gospod Cveto!
Navdušuje me vaše znanje, ki ga tako radodarno delite z nami prek vaših nasvetov.
Tudi sama imam težave s pralnim strojem. Imam Miele star 12 let Gala Grande W4145. Pred mesecem dni mi je natočil vodo, nato jo nenadoma začel izčrpavati in piskati ter javljati napako F53. Malo smo se v sorodstvu organizirali in skušali ugotoviti kaj bi bilo. Zamenjali smo “Tachospule” in potem je stroj lepo delal še kake 14 dni, čeprav je včasih spuščal čudne zvoke podobne kot jih spušča prevrtana zračnica od kolesa 🙂 Po dveh tednih se je zgodba ponovila. To pot sem poklicala servis. Serviser je najprej zamenjal “Tachospule”, za vsak slučaj…in seveda to ni bilo to (kosa ni zaračunal…). Potem je malo klical na centralo, malo je izvajal računalniško diagnostiko, nekaj je “poštimal” (nimam pojma kaj) in nato spet prek PC-ja sledil pranju, kjer je kazalo, da je sedaj vse OK. Potem je rekel, da če bo sedaj delal je OK, če pa ne bo, bo potreba menjat elektroniko, ki pa je pregrešno draga – za en kar soliden stroj po akcijski ceni – 🙁 Stroj je “opral” eno celo pranje, ko pa sem ga zvečer spet pognala v tek, se je ponovila stara zgodba piskanje in F53. Torej elektronika? Kaj mislite kaj bi še lahko bilo in kako bi lahko popravili? Zanima me ali se res ne da kako ceneje popraviti ali dobiti tak kos stroja? Ali obstaja kdo, ki ta precenjeni Miele zna popraviti na človeku dosegljiv način?
Na stroj sem kar navezana 🙂 in tudi, ko smo ga odprli je bil “kot nov”, saj sem zanj lepo skrbela :). Poleg tega ima odpiranje vrat v desno, kar je pri danes ponujenih strojih na tržišču skoraj mission impossible.
Prosim vas za pomoč in nasvet. Hvala 🙂
Želim vam vse dobro v novem letu.
Pozdravljeni!
Pozanimala sem se kako je z motorjem. Rekli so mi, da je motor brezkrtačni in tahogenerator je samo za informacijo o vrtljajih motorja. Motor se vrti v redu, tako da “zmaguje” smer, da je težava pri branju vrtljajev, če sem prav razumela, je to na elektroniki. Ali lahko svetujete na to situacijo? Kakšne so vaše izkušnje in nasveti pri diagnostiki elektronike?
lep pozdrav
Ohhh, sem se prav bala, da bo res elektronika, serviser in v trgovini Miele so mi rekli, da je kos te elektronike 400 eur 🙁 s polletno garancijo, kar seveda pomeni “čisti rop” 🙁 ne vem pa če se da zamenjat ta kos s kako drugo znamko proizvajalca. Imate vi kakšne izkušnje s tem?
Hvala za nasvet za TV mojstra, verjetno, mora biti kake starejše “šole”? Ali tudi ti ta mladi kaj obvladajo? 🙂
lep dan vam želim
Zdravo,
nekoč so imeli pralni stroji spodaj filter odpadne vode in ga je bilo potrebno občasno očistiti.
Naš Beko nima mrežice ampak le plastično ohišje. Na servisu so mi odgovorili da nič ne manjka in da tako pač je. Zato me zanima zakaj danes filtri nimajo več mrežic- no, vsaj naš Beko WMB71432 je nima.
Zdravo,
Pralni stroj Gorenje Opti javlja napako F7. Filter ki to ni (samo plasticen cep) je bil “cist”, notri se je najdel samo kovanec za 2 centa. Ponovno smo zagnali pranje in spet javi isto napako. Preveril sen odtok, kateri je tudi cist. Notri sem zlil priblizno 2 litra vode in je odteklo bp. Tudi cev je cista, sem preveril tako da sem jo snel iz odtoka, nastavil na lijak in zalaufal program izpiranja. Vmes je sicer res prislo par kosov umazanije, ampak voda je odtekala normalno. Kaj bi se lahko bilo?
Hvala za odgovore!
Spoštovani,sem nov uporabnik foruma in sodeč po prebranem, je mogoče tu dobiti dober nasvet v zvezi z belo tehniko.
Pred tremi dnevi smo preko spleta nabavili Candy sušilni stroj. Ob prvem zagonu pa se pri vsakem obratu bobna zasliši dokaj glasen zvok, kot da bi nekaj preskočili. Boben sicer normalno vrti.
Če stroj ugasnemo in ročno počasi zavrtim boben , se začuti kot bi na neki točki na vrhu bobna nekaj preskočilo…
Preden pišem reklamacijo,ali je kaka ideja…kaj bi to lahko bilo.
Hvala za kakršnokoli pomoč.
Spoštovani,sem nov uporabnik foruma in sodeč po prebranem, je mogoče tu dobiti dober nasvet v zvezi z belo tehniko.
Pred tremi dnevi smo preko spleta nabavili Candy sušilni stroj. Ob prvem zagonu pa se pri vsakem obratu bobna zasliši dokaj glasen zvok, kot da bi nekaj preskočili. Boben sicer normalno vrti.
Če stroj ugasnemo in ročno počasi zavrtim boben , se začuti kot bi na neki točki na vrhu bobna nekaj preskočilo…
Preden pišem reklamacijo,ali je kaka ideja…kaj bi to lahko bilo.
Hvala za kakršnokoli pomoč.