CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Še jaz prosim za nasvet, če lahko sam kaj postorim, preden pokličem serviserja.
Zadnje čase nam iz pralnega stroja ob centrifugiranju redno priteče pena iz predalčka za pralno sredstvo. Vem, da bi bil razlog lahko v preveliki količini pralnega sredstva, a to verjetno ne bo držalo, saj peremo več ali manj na enak način z enakim praškom, pa prej 10 let ni bilo nobenih težav.
Že vnaprej hvala za pomoč.
Gospod Cveto, prosil bi za pomoč, info…
14 dni po preteku garancijskega roka je kapituliral pralni stroj Gorenje w7543L . Med delovanjem je vrglo ven avtomatsko varovalko (mislim da je bila centrifuga ) …ko sem prišel v kopalnico, je malo smrdelo po zasmojenem, na pralnem stroju pa so utripale vse luči…
Kaj bi bila lahko okvara in okvirni strošek ?
Hvala Cveto…
Danes sem sestavil nazaj staro kontrolno ploščo in očistil kontakte na ključavnici….stroj sem prižgal in po cca 1 minutnem utripanju lučk, se je postavil v normalno stanje.
Nato sem poizkusno startal stroj, pa je 2,3k obrnilo boben, načrpalo cca 10 cm vode in začelo boben cukati par cm levo in desno in nato spet vrglo varovalko ven. Jermen je ok, sem vzel ven motor, krtače tudi zagledata ok.
Ima kdo kontakt mojstra na relaciji Kamnik- Ljubljana, ki bi lahko preveril/premeril motor ?
Tip je U25502P33, 1400 rpm ..
Kakšna je cena novega ?