CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni,
prosim za info. Na pralnem stroju Beko ( WMB 71432 ) se je zadaj pokvaril ležaj bobna. Na youtube vidim da med demontažo žagajo plastično ohišje, med montažo pa jo zalijejo/zalimajo z nekakšno maso.
– Kako se reče tej masi da jo kupim v merkurju?
– ali ima na stroju ležaj bobna dimenzije standardnega ležaja in ga zato lahko dobim tudi v tehnični trgovini?
Hvala za odgovor inu lep pozdrav
Hvala, že jutri grem v nabavo.
Kaj mislite s TAKOLE? Verjetno na uporabo ročne žage.
Stroj je že skoraj razstavljen (ostalo je samo še rezanje plastike) zato mi ne preostane drugega kot da ga sam poskusim popravit.
Ročna žaga je tipičen ruski način. Ne vem kakšno varianto rezanja imajo na servisu….mogoče imajo prirejeno kotno brusilko. Ali pa sploh ne popravljajo in je treba kupit cel boben nov.
Jaz bom uporabil kotno brusilko saj boljše ideje nimam.
Če imate še kakšen nasvet se pa priporočam.
Lep pozdrav
Glede na to da so bili notri odprti ležaji je tista luknjica res samo za kozmetiko. V interesu jim je da čim prej zrošta da prodajo novega.
Tudi mi smo se morali doma lotit ruskega načina…z ročno žago za železo. Z mašinco ni šlo ker se je plastika zaradi temperature začela pacati. Če bi že prej vedli kolk zafrkancije bo, se ne bi lotili. Opralo se je že ene parkrat in zaenkrat je še vse vredu.
Zdaj ko smo se naučili bi se pa lotli še kakšnega Bekota s pokvarjenim ležajem, če bi ga dobili da bi bila pri hiši še rezerva.
Za zaprte ležaje smo odšteli 30 €. Cela kadica bi bila 175 €.
Prosim,če mi pošljete kakšen kontakt,ker imam vprašanje v zvezi z indukcijo EIT690
Hvala.Moj mejl je [email protected]
A je kakšen trik, kako odstraniti filter iz pralnega stroja? Ga imam na sumu, da je zamašen, saj včeraj med pranjem ni odlil vode in opravil centrifuge. Nekako sem filter s kleščami odvila toliko, da sem odtočila vodo in potem odprla boben, a filtra samega enostavno ne morem potegniti ven. Imam stroj Electrolux EWS1276CI. Prala sem tanjšo preprogo z muckami (pisalo je, da se lahko pere na 30°), ki jih je bilo polno že v bobnu, tako da sem skoraj 100%, da se je filter zamašil. Stroj je star dobro leto, ni veliko v uporabi in filtra še nisem odstranjevala. Hvaležna bom za nasvet …
Cveto,rabil bi pomoč.V dveh tednih sta nam počepnila dva pralna stroja.
Prvi je indesit wixe 127ex.Med pranjem je bil v programu 3. Ko se je ustavil ni dokončal programa in tudi voda je ostala notri.Tako smo ga izklopili in ko je vratni zaklep odprl smo lahko odprli vrata in ročno izpraznili vodo.Poizkusili smo še enkrat z pranjem in stroj je ponovno obstal v istem programu na isti način.Sedaj stroj ne glede v katerem programu je,ne zalavfa,se ne zavrti,ne vzame vode,zaklene vratni zaklep in čez nekaj časa napiše door.Ko ga izklopiš se kaj kmalu lahko odprejo vrata.
Drugi je gorenje wa 909x.Ustavil se je na črki F za izpiranje in je slabo izpral in ni naredil centrifuge.Tako je tudi v tem ostala v njem voda in smo jo ročno izpraznili.Sedaj stroj ne glede v katerem programu je,ne zalavfa,se ne zavrti,ne vzame vode.Moram pa povedati,da si lahko pri pranju odprl vrata ker zaklep ni deloval kakor bi moral.
Kaj storiti,da bi vsaj eden delal in nam opral.
Hvala za odgovore,L.p.
Cveto, opet ja i moj zanussi..imamo novega dojenčka in zgleda da mu to ne paše(pralnemu stroju)..skratka ne vrti bobna, krtacke so cca 3cm dolge, jermen nov. Ko sem izbral izpiranje je pred kako uro še poskušal obrnit boben in pri tem zaškrtal (jaz pa takoj izklopil stroj). Potem sem ga zvlekel ven in nadomestil z rezervnim. Še enkrat sem na suho poskusil program izpiranja tokrat sem ga odprl da vidim ce ni kak stabilizator klecnil, tokrat ni zmogel obrnit bobna..kaj bi to bilo?
Pozdravljeni gospod Cveto,
Prosil bi za pomoč ali navodilo, kako lahko rešim omenjeno težavo s Samsung pralnim strojem (WW80K6414QW). Razumem, da je varčevanje z vodo današnji modni hit, a tak načina delovanja je popolnoma neuporaben. Namreč stroj, kjub izbranim vsem dodatnim čistilnim funkcijam in močnejšemu izpiranju, uporablja le toliko vode, da je perilo med pranjem vlažno, ne pa tudi, da bi se to namakalo v vodi. Tako dobim fitnes perilo, ki še smrdi po švicu in službeno po parfumu ter deodorantu. Večkrat moram tako prat po dva cela cikla (sum ~8h!!!!!). Opazil pa sem, da v kolikor dam notri 2/3 zasedenosti bobna suhega perila (kar znese 2/5 mokrega), pride perilo po nekaterih koncih ven še suho!!! Moje vprašanje je, kje se nastavi, da pralni stroj že pri pranju (ne samo izpiranju) nalije 150% več vode, kot sedaj. Mar mi je za vsa ekološka prepričanja in energetske oznake, če mi kvalitetno ne opere niti pol bobna perila. Gledal sem na YouTubu, kjer so ljudje sami razstavili stroj in vrteli nek potenciometer. Ali je to možno kako tudi programsko nastavit??
Hvala za vso pomoč!