CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni Cveto
Candy GO 126 DF ne obrača bobna. Napaka se je pojavila, ko smo stroj malo preveč napolnili in na koncu ni zavrtel centrifuge.
Po enodnevni pavzi je opral še pol programa, potem pa nič več, na zaslonu se je izpisala koda E -08.
Zadnje čase je pri centrifugiranju oddajal nek praskajoć zvok, ki pa je utihnil, če si izklopil elektriko.
Sklepam, da gre za napako na motorju, koliko ocenjujete bi stalo popravilo?
Hvala za odgovor.
Stane
Pozdravljen
Kaj bi lahko bilo narobe z našim pralnim strojem. Imamo PS Gorenje WA6111, star je sicer že 10let in so že drugič zamenjane krtačke na motorju. Nazadnje sem zamenjal ležaje na motorju, sicer je motor narejen tako, da dela dokler dela, potem pa…..
Motor torej deluje, vodo izčrpava, jo pa noče natočit. Po startu vratca zaklene, nato pa jih čez nekaj minut odklene in to je to.
Kaj menite, da bi lahko bilo narobe?
Hvala za odgovor
Lep pozdrav Janez
Pozdravljen g. Cveto
Candy pralni stroj star 7let je začel metati ven varovalko. Če opišem kako se je začelo.
Ko sem v pralni stroj dal perilo in zagnal prslni stroj je pocilo in vrglo ven varovalko. Nato sem perilo dal ven in zagnal pralni stroj da bi izpraznil vodo. Tukaj je deloval normalno. Ko pa sem ponovno hotel oprati perilo je spet šla varovalka. Kot da bi ga teža perila zmotila in bi nekje narediil kratek stik. Kaksna ideja kaj bi bilo narobe?
Sem prijetno presenečena, da Cveto že toliko let pomaga v zagatah s pralnimi stroji, nisem imela problemov, pa sem vseeno kdaj prebrala vprašanja in odgovore … V glavnem, vse pohvale za vztrajnost.
Zdaj imam pa tudi jaz problem s pralnim strojem, saj je bil že čas. Star je cca 10 let in je doslej delal b.p. Stroj je Bosch, nima zaslončka za kode. Danes se je drugič, odkar ga imam, zgodilo, da je po cirka 20 minutah nehal prati, zapiskal in vse lučke vključenih programov utripajo. Sem pritisnila na gumb za “on” in normalno dela naprej. Tako je bilo že prvič, ko se je to zgodilo (pred nekaj meseci). Ne vem, na kateri temperaturi sem takrat prala, gotovo pa je bilo običajno pranje I, pranje II (boschi imajo tako narejeno, da je program II polovično pranje), dodatno izpiranje, centrifuga 1000, in temperatura 30, 40 ali 60 – torej čisto osnovni, splošni program.
Če je kaka ideja, kaj to pomeni in ali se mi obeta kaj neugodnega? Hvala hvala.